I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Tårta och solsken

Härligt med en ledig helg!

I morse blev det en timmes promenad och därefter åkte sonen och jag in till "Staan" för att fira min storasysters dotter som fyllde hela 24år idag...

Så glad blev hon när vi kom förbi och nallade av tårtan.

Dom flesta av mina släktingar brukar bli så putt när man tar med den stora systemkameran... - Måste du ta kort just nu. -Lägg bort den där... etc, men då jag fotografrar med G10;an Canons kompaktkamera så är det aldrig någon som gnäller, så alla bilder här är från den kompakten.

Ja, hum... det fanns ju andra som blev glada när min son och jag dök upp där...

 

Eller ser han glad ut?

 

Min farsa och morsa var där också, tyckte det var lite roliga mönster så jag tog denna på min farsa.

-Vi drack lite kaffe, tryckte ner en tårtbit och sedan drog vi till ett köpcenter...

När vi ändå var i Staan...

 

 Det är ju sportlov i veckan som kommer så Casper behövde en slalomhjälm till sina nya slalomskidor, så vi får hoppas att han hinner testa utrustningen under veckan.

 

 

Därefter åkte vi till dotterns lilla lägenhet som ligger nästan mitt i staan, sedan åkte vi de åtta milen hem igen.

Ha de gott!

 

Mvh Ricke

 Postat 2009-02-28 23:27 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Otroligt mycket snö...

Jag var ute med hundarna i morse och tog med mig den stora kameran för en gång skull, ofta följer min lilla G10 med i fickan idag, men den har fått ett riktigt stort bås på sensorn. Jag ringde och kollade med Canonservice i Stockholm idag och dom hänvisade till Malmö där de rengör den på garantin. Lite underligt att det kan komma ett bås på en kompaktkamerasensor, men dom är tydligen inte helt täta så någonstans kan det komma in små partiklar.

Totalt insnöade...

Nja inte riktigt men otroligt nära, för det var nog tjugo år sedan vi hade så här mycket snö. Man får bara hoppas att det blir lite regn i sommar och mycket sol i stället då :)

Lite bilder från samma gata där jag bor..

 

Lekparken...

Från en annan vinkel, man ser att det är något översnöat som finns där under snön också.

 

Ett hus längre bort på gatan från där vårat hus ligger, asså mannen i detta hus ser ju snart inte ut längre.

Min granne tvärs över gatan står på farstubron och sopar bort lite snö.

 

 

Lite bilder från morgonpromenaden...

 

TVÅ... När jag gick omkring och sökte motiv så upptäckte jag att många träd är oftast två stycken, som dom är lite småkära i varandra och levt där sida vid sida hela livet...

 

TVÅ...

TVÅ, den stora måste ju vara "kvinnan" för se hur den lille "mannen" intill böjt sig från hennes eviga tjatande ;)

 

hum, bara en liten funderare jag fick, man får oftast igång hjärnan efter en promenad ...

fotograferade fler träd, dock lite singlar nu...

Gu va tråkigt att leva ett helt liv helt själv eller? Denna björken hade kanske lite otur och det blåste aldrig något frö till henne, så hon fick ingen att dela rötterna med.

Vi åkte till skidbacken för att åka slalom, äta en semla och köra lite skoter nu i kväll, då passade jag på att ta dessa nattbilder, där träden är upplysta med belysningen från skidbacken...

Härligt med snöklädda träd, jag kan stå i timmar och titta på ett sådant motiv, där man hittar massor av nya motiv i motivet...

 

 

sista bilden skulle bli bra med stativ, men tyvärr hade jag inte den med :( körde bilden ovan på iso 3200, bländare 2.8, men 17mm 2.8L optik, lyckades dock inte handhålla den stilla tiden som exponeringen tog, men himmeln var stjärnklar och det var massor med stjärnor...  ( jag låg ner och fotograferade, för exponeringen var otroligt lång )

 

Nä Ha en skön natt och en bra dag i morgon!

 

Mvh Ricke

 

 

 Postat 2009-02-25 00:11 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Slutkörd...

I dag blev det äntligen en ledig dag, det har inte inträffat på riktigt länge och det var skönt. Först åkte jag och frugan skidor typ 2-3 km, sedan åkte vi ut och körde skoter hela familjen samt en kompis till dottern och en kompis med flickvän till oss. Det är dock inte billigt när vi kör tre snöskotrar... tror bensinen med olja och allt sådant gick loss på närmare 1000 kr bara för familjens skotrar... hum.

Vi körde ca 3 mil enkel väg till en enslig liten by där vi grillade varmkorv, drack kaffe och ljög lite för varandra ;)

Det snöade dock och var dåligt väder, men det var riktigt kul ändå. När vi kom hem så blev jag dock helt slut, fattar inte riktigt vad som tagit åt mig, men håller nog på vara helt slutkörd, har sovit sedan 19.00 och bara vaknat till för att somna om igen...

Nåja, det går nog över sedan man vilat till sig lite!

Bås på sensorn i en kompaktkamera

Bilden ovan är från en annan skoterfärd, bilderna jag tog idag blev inte så bra med tanke på vädret, och så upptäckte jag att jag fått in ett bås på sensorn i min lilla poketkamera Canon G10, det är väl bara att skicka in den för rengöring? måste väl täckas på garantin eller? jag rengör ju själv mina systemhus, men inte ett kompakthus, för skruvar jag sönder det så lär jag väl inte få ihop det alls?

Hoppas Ni får en trevlig vecka!

Ha de bra!

/RickePostat 2009-02-23 00:04 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Oseriöst eller kreativt med arrangerade bilder?

Hejsan!

Jag mår inte bra när folk har skrivit in i kommentarerna att man är oseriös och att det är lurendrejeri med en arrangerad bild som jag har i bildgalleriet FS, jag funderade ett tag på att raddera den helt så ni alla skulle slippa se den mera, för det är ju inte kul att läsa sådana kommentarer, sedan gillar jag inte att bli kallad lurendrejare eller oseriös, för jag om någon är verkligen en seriös fotograf som tar detta yrke på högsta allvar.

Men hur många av bilderna i FS är arrangerade? hur många plockar bort kvistar och annat när de fotograferar en macrobild, hur många städar efteråt i ps utan att skriva in det? det är väl då minst sagt lika oseriöst att inte tala om det eller hur?

Men jag kan hålla med att naturbilder och djurbilder som man tar i det fria ska inte fejkas, utan visa som det var, men många fotograferar även djur som sitter inhängnade i djurparker och skriver inte in det, utan man får tro att dom tagit dom bilderna på vilda djur.

Detta är det omtalade bilden, den är inte fejkad med photoshop utan original direkt från kameran:

Men bilden är arrangerad, och läser man noga så framkommer det också i texten, men många läser inte utan kommenterar direkt och dom får väl skylla sig själva tycker jag, för läser du inte en bruksanvisning så förstår du oftast inte det du köper heller?

Här visar jag ju exakt som det var, den är inte fejkad... en kille som springer i skogen och en uppstoppad börn som står i gläntan samt att det är i naturen...

Här kan du se den i galleri fs : http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/1302340.htm

läs gärna kommentarerna också så ser du varför jag mår dåligt och funderar på raddera den helt från hårddisken och sluta med mina påhittiga bilder, lägga kameran på hyllan och hitta på något annat med mitt liv, eller vad som nu är kvar av det...

Här kan ni läsa hela storyn om hur vi lekte fram denna bilden: http://ricke.novicom.nu/bjornen/

 

Vi hade kul, och jag tänkte dela med mig och lade upp den bilden i galleri fs för länge sedan, men som sagt så funderar jag starkt på plocka bort den, vad tycker du? ska jag delete den helt?

är jag oseriös, en lurendrejare? känns inte bra med dom orden, sårar mig djupt i mitt hjärta må ni tro...

 

 

kram

Ricke

 

 

 

 Postat 2009-02-17 09:30 | Permalink | Kommentarer (31) | Kommentera

Två Bröllop och Tre Lastbilar...

Låter nästan som en filmrubrik, men det är det inte haha...

Jag har fotograferat två bröllop och stripat upp tre lastbilar i dagarna tre. detta är från bröllop nr två, vid havet och det var riktigt kallt måste jag säga. Jag bor i Inlandet och är det -34 grader där som det kan vara ibland, så den kylan går ju klä ut, men icke denna... brrrr....

tror inte det var mer än -15 grader eller så, men det var kaaaaaalllltttt.....

Som sagt så kommer det lite bilder från bröllop två...

 

Obs bilderna här på bloggen ser inte bra ut för dom är för hårt komprimerade.

Lite försök till värme mellan tagningarna :)

skönt med havet som bakrund, inget som stör direkt...

 

 

Solens sista strålar når fram till brudparet.

 

Kallt men kul!

Brudtärnan och näbbarna

 

ser det kallt ut?

Jag hade med mig resestudion som monterades upp och vi tog bilder inne i värmen också, skönt tyckte nog alla inblandande...

det blev några klassiska bilder och så...

 

och bilder på många inblandade, här är tärnan...

Sedan blev det vigsel i det mörkaste kapell jag fotograferat ( nästan ) fick köra med iso 3200 samt exponeringstid 1/40 med bländare f2.8 ( canon 1ds MKIII samt 24-70 2.8L ) för att få bilder överguvudtaget, gäller att hålla tungan rätt i munnen. Jag kör alltid två hus, den andra 5d med 50mm f1.8 iso 1000 samt bländare just det 1.8 exponeringstiden låg på 1/60, så inte stora mariginaler att spela på.

Set ser dock betydligt ljusare ut på blden än det var i verkligheten kan jag säga.

Jag tror nog att nästan 85% av alla bröllopsgäster idag kommer med var sin systemkamera?

Är det dax att gå nu mamma?

Värdparet skyndar snabbt ut ur kapelet för att hinna före alla gästerna till festlokalen som ligger intill...

Bruden sist ut ur kapellet, för det var kallt ute och alla fick kramas och gratta brudparet i kapellet i stället.

 

Sedan blev det riskastning på väg från kapellet till festlokalen...

Inte lätt att hålla gluggarna öppna med både ris och blixtljus :)

 

Thats all... eller rättare sagt en bråkdel av bilderna, det är jobbigt med att grejda upp bilderna från två kamerahus, dessutom två olika bröllop och 26 mil mellan dem... hum... vem bestämde att dygnet bara skulle vara 24 timmar?

Det blev coola bilder från bröllop nr ett, men jag måste kolla med dom först om det är ok att lägga ut dem. Bilderna ovan har jag nyligen lagt ut så brudparet har kollat och gett ok att visa dem. fick ett sms " Vilka underbara bilder" då blir man glad och glömmer att man frös och inte åt något alls på hela dagen ;) eller visst är det så?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

HUM!

Jag har ju många järn i elden, alldeles för många...

men jag har svårt att säga nej! Jag hade lovat stripa upp tre lastbilar idag, söndag. så jag har hunnit med det idag också.

 

Jag skar ut i frostad folie spegelvänt i folieskäraren, sedan klistrade på framrutan, ser ut som det är blästrat in eller?

hum, ser snyggare ut i verkligheten än på bild, tro mig!

 

 

Nej, nu måste jag jobba vidare på bröllopsbilderna samt att jag måste beställa en massa bilder, så ha de bra... och trevlig helg, eller oj var den redan slut :)

 

Mvh Ricke

 Postat 2009-02-15 20:34 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 3 Nästa 

Tidigare blogginlägg

Kompisar