I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

två bröllop och ett reportage ...

Det har varit full rulle hela helgen, först fota ett bröllop i fredags och ett i lördags, direkt jag fotat det, gärnet till Lycksele för att fota och skriva för VF om Motorveckan. själva fotandet även om det tar några timmar i sig är ju inte det mest tidskrävande, utan det är att ta hand om bilderna efteråt och göra dem leveransklara som tar mest tid. Givetvis tar det tid att renskriva alla anteckningar man gjort för reportaget åxå, sedan är det ju ganska bråttom att skicka det till tidningen för att dom ska hinna med att lägga in text och bilder där.

Köp måndagens VF om ni vill se mer från Lyckseles Motorvecka :-)

här kommer några bilder från Lycksele, jag vill inte lägga ut någon bild av brudparen som fotades i helgen ännu, av hänsyn till dem, men det kanske kommer någon bild av dem om jag frågar dom först.

 

Helt ovetande om att det är Motorvecka i Lycksele sitter denna man helt lungt på älven och fiskar dygnet runt i Lycksle.

cruising i Lycksle under fredagskvällen och natten, det var enormt många fordon som var ute...

Anton Andersson från Skellefteå cruisar runt i en Chevrolett Stepside från 1949, han har gjort så han kan sänka bilen så lågt att det skrapar under bilen när han kör...

Grabbarna lyckades få bakhjulen att snurra på denna långmerca genom att hålla upp bakdelen :-)

Alla bilarna var ju inte i utställningsskick direkt ;-) men dom syntes bra ändå...

 

 Vinnare av bilklassen i årets Yankee Cars & Classic på Gammplatsen i Lycksele blev Familjen Falkdal från Täfteå, Pappa Mats, Mamma Elin,

Barnen John och Ellen. ( läs mer i VF i morgon om dem )

 

Vinnare av Motorcykel blev  Ingemar Svensson från Skellefteå. Här med sin fru Janina Svensson som även hon ställde ut och kom trea på sin Harley Davidsson, men hennes man tog hem segern med sin specialbyggda Yamaha Wildstar. ( med indiantema, se mer på måndag i VF )

Kan ju nämnas att Han har över 500st patronhylsor monterade på sin hoj :-)

 

 

Nåja... detta var bara lite från Lycksele, får se i morgon hur mycket bilder och text som kommer med i VF? annars får man kanske lägga ut några fler om någon vill se? och kanske lite brudpar om dom tillåter det? men ska fråga dom först...

 

Hoppas Ni haft en trevlig helg?

 Postat 2011-07-31 14:09 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Tillbakas efter en otrolig resa...

Vi körde 450 mil med motorcykel på 12 dagar. Resan började inte speciellt bra, två punkteringar första dagen, en rygg som gick sönder i och med punkteringarna...

Vi startade vår resa söndag 3/7 och Hela första dagen gick åt till bärgning och reparationer,  första punkteringen fick jag redan efter 7 mil, i Husbonliden strax utanför Lycksele. Som tur var så kände min gode vän som följde med en person som kom med bil och släp och bärgade min hoj.

 

Det var ju söndag och stängt, men jag lyckades på tag på ägaren på Eurodäck i Lycksle som i sin tur inte var hemma, men han kallade ut en anställd som hjälpte oss att laga slangen. När han tog lös däcket så rammlade det ut en ventilhatt som legat i kläm mellan däcket och slangen, så där var orsaken till att däcket blev punktering bara efter 7mil sedan det var nytt och bytt.

han hade dock inte hemma någon slang, så det blev till att laga det...

Men perfekt, nu var allt frid och fröjd, blir nog en lyckad semestertripp ändå tänkte jag! vi startade nu vår resa från Lycksele mot Åsele... jo men tjenare... efter ca 5 mil känner jag hur Harleyn börjar svänga med bakdelen, ungefär som Ballo i Djungelboken gör med bakdelen när han dansar.

Suck jag stannar intill vägkanten, mina vänner som kör bakom på en annan hoj, tror det är en BMW, stannar till och frågar vad det är? - Ja... punktering igen, kläcker jag ur mig.... Nä men ge dig nu och sluta skämta säger dom, kom nu så kör vi... säger han. Nä men seriöst, det är punktering, jag ljuger inte! dom trodde verkligen att jag skämtade ... Jag hade dock köpt med mig en " laga punktering på burk " så vi pressade in flaskan och jag skulle köra 60-70 km i timmen tills det lagat min punktering... problemet var bara att jag lyckas komma mig max 2 km, sedan var luften slut ...

Hålet i slangen var för stort för "laga på burk" så blev byte till ny slang i Åsele efter bärgning... sedan började klockan närma sig kvällen och vi körde till Åre, kom dit till campingen kl 01.00, trodde inte i min vildaste fantasi att något mer kunde hända nu, för två punkteringar på en dag, inom 12 mil är ju nästan snudd på omöjligt bara det?...

När jag klev av Harleyn i Åre kände jag hur ont det var i ryggen, kunde ju knappt stå upp, kunde knappt sätta upp tältet...

På morgonen när jag vaknade, sa jag till mina vänner att jag måste uppsöka någon som kan hjälpa mig med min rygg, det blev en Kiropraktiker i Åre som slet till ryggen, tog några dagar innan jag gick rakt igen, men inte kul att ha ont i ryggen ;-)

Nu andra dagen körde vi från Åre till Troindhem, sedan skulle vi möta upp min kompis syster och hennes man som befan sig ca 25-30 mil nedanför Troindhem i Norge, så vi körde dit och naturligtvis kom vi mycket sent på natten... så klockan var säker 01.00 även då, jag hade köpt lite vingummi som jag hade med mig på min bike.... innan jag skulle borsta tänderna så tänkte jag äta bara en vingummi, var så sugen bara.... hum... vad händer? jo jag tappar en porslinhölje som jag har på en hörntand, det sitter kvar i vingummit... suck! jag och min tur... tryckte tillbaka porslintanden och försökte somna, tänkte bara den inte lossnar och ställer till med något annat elende nu? men morgonen kom och den satt kvar där den skulle, men jag sa till mina vänner att jag har tappat en porslintand... alla bara VA? men skojar du eller?? nej, sa jag, tyvärr måste jag söka upp en tandläkare och få detta fixat... så jag åkte till receptionen för att fråga var jag kunde hitta en akut tandläkare. Dom gav mig ett nummer som jag ringde och fick beskrivningen var jag skulle köra, så nu sitter den på plats. :-) tror det gick närmare 4000 kr dom tre första dagarna... men har man otur så har man....

Efter dom tre första dagarnas otur så börjar det bli riktigt bra, vi gjorde en helt underbar och otrolig resa...

Här en av färjorna vi åkte med...

Vi åkte Hela Norge från Troindhem och ner, sökte igen alla krokiga vägar som finns, trodde bara att sådana vägar existerade i Kalle Anka tidningar, men ack så fel jag hade :-)

tror vi åkte närmare 10-12 färjor allt som allt? säkert 10-14 mil tunnlar?

Jag på min Harley nedanför Trollstigen...

 

Vi träffade några bekanta efter Trollstigen så vi stannade och surrade ett tag :-)

Hennes Pappa är en hojbyggare, så hela familjen har tatuerat in logon CBL Custom By Lindberg...

Logon sitter givetvis även på hojarna, normalt brukar det vara Harley han bygger om, men i detta fall så blev det en japanare som fick en liten ombyggnad, ett budgetbygge för sin dotter.

 

 

Måste ju visa lite bilder av vår fantastiska resa åxå... här ovan är uppe på Trollstigen, det var molningt på ena sidan och när vi kom upp på fjället var det inte ett moln ;-)

 

Bilderna säger väl mer än 1000 ord?  ;-)

 

 

Trollstigen på ovansidan fjället.

I bergdalen när man kommer ner från Trollstigen.

För att ta sig vidare så är det färjor och åter färjor som gäller ;-)

Fint i Norge...

landstigning

Efter ett antal härligt kurviga vägar så kom vi fram till en mycket vacker plats i Norge, Geirangerfjorden... se och njut av bilderna, är dock tusen gånger bättre att uppleva det live kan jag säga... det sa bara wow....

Geiranerfjorden med två stora kryssare som är på väg till öppet hav...

Geiranerfjorden

Geiranerfjorden

är det mäktigt eller mäktigt ;-)

Geiranerfjorden ett rekomenderat besöksmål...

Nu hade vi kört ner i dalen och köpte lite mat... billigaste hamburgaren kostade 75 norska kronor...

Några timmar senare var vi på ett kalfjäll med snö, känns lite overkligt att köra dom där vägarna, men det är fint som tusan !!

 

Saudavägen, även den en enorm upplevelse... Här är det nog mycket snö på vintern ;-) kolla in plogpinnarna äää... typ bara en 5 meter eller så ;-)

Den natten sov vi på denna Camping med en härlig utsikt...

Som att sova i ett vykort :-)

Dagen efter passerade vi detta vattenfall, man fick en dusch när man körde över bron ... hum... undrade just hur det ska vara att köra över denna på vintern :-)

Min överlastade Harley frazmför vattenfallet :-)

 

fick tvätta hojen två gånger bara i Norge, och en gång i Danmark, för dom Norska tunnlarna är grymt blöta och man såg ut som en dyngagust titt som tätt :-)

Jag hade min Iphone fram på styret i ur och skur, den blev lite konstig och kunde lägga av mitt i allt, men nu verkar den fungera bra igen :-)

Här är vi i Stavanger, Norge

Här i Stavanger gick vi ut och tog en Pizza på kvällen, men oftast så hade vi inte så mycket tid att stanna, för resan var målet, och vi skulle hinna på så många platser.

Här åkte vi färjan över från Norge ( Kristiansand ) till Jylland på Danmark. Kolla dom fick inte igen bak på båten för den var överfull och en husbil hade fronten utanför båten ;-) men finns viljan....

såg lite coolt ut att den stack ut ;-)

Jetdriven färja som gick riktigt fort, tror resan över tog ca 2,5 timmar...

solnedgångsbilder från färjan mellan Norge och Danmark...

 

på grund av utrymmeskäl så fick jag inte med mig någon av mina stora fina systemkameror :-( så alla bilder är tagna med min lilla kompakta G12 Canon kamera, dock är dom flesta fotade i manuellt läge, för då bestämmer jag hur bilden ska bli, inte kameran :-)

Här håller dom på att bygga en oljeplattform? för det finns väl ingen rymdbas på Danska Jylland? :-)

Vi sov två nätter bara typ en två tre mil från färjeplatsen på Danska Jylland, vi hade kanonväder på dagarna, dock blev det lite regn på kvällen och natten...

Det var en mäktig sandstrand, flera mil lång med massor av människor, hästar och bilar... och givetvis en och annan Harley... :-)

lite svårt att köra på sanden stundvis, men kul var det ...

 

 

Här är vi i Skagen, Danmarks Nordligaste stad. snacka om packning :-)

Mina polers passade på att ta lite bilder :-)

även jag tog ju lite bilder ...

Skagen Danmarks Nordligaste UDDE...

hum... jag posserar vid Skagen :-) - en äkta Norrländsk hårding ... fast är nog den mest snälla och mjuka egentligen ...

På en rastplats i Danmark... alla knep att ta bra bilder är tillåtna eller :-)

på Higway när vi körde mot en färja som skulle ta oss till Helsingör i Danmark så lyckades denna lilla krabat krypa innanför skinnstället  och bita mig så in i norden :-)

 

Här ä'r det vacket, närmare paradiset än så här är nog svårt att hitta,  Ebeltoft i Danmark, härifrån åkte vi färja över till Sjölands Udde och sedan körde vi till Helsingör...

 

 

fotade genom ett av hålen/fönstren på färjan :-)

undertiden vi väntade på färjan från Helsingör till Helsingborg i Sverige så försökte jag lära mina polare och panorera bilar med lång slutartid :-)

Nu efter ca 10 dagar så ser vi Sverige igen... ska bli skönt att snacka Svenska igen... inte Danska, för är lite svårt att förstå stundvis beroende på vilken dialekt dom har :-)

Vi kom så sent in till Helsingborg att när vi kört på två Campingar efter 00.00 och båda hade stängt, inte en chans att få komma in och slå upp tältet, så blev det Scandic Hotell... ÅÅÅÅ... va skönt med en säng efter 10 dagar på ett stenhårt liggunderlag... Kände mig som en Wilde när jag stod i duschen och det som rann av mig var verkligen svart... mmmm... hård och hårig, har inte rakat mig på tio dagar nu så ser väl int så trevlig ut direkt ;-)

På Morgonen skildes vi åt, vi var tre hojar, men blev bara två kvar, för dom drog hem till Sveg igen... Vi passade på att besöka Haley Davidsons i Helsingborg, dom är nog en av Sveriges större HD handlare?

Sen drog vi från Helsingborg till Öland... klart dyraste tältplatsen jag varit med om på denna resan... 270 kr för en person med tält.... för en natt... Norge var t.o.m billigare :-)

Lite Solnedgångsbilder från Öland...

Öland igen... Alla goda ting är tre sägs det?

Borgholm, Öland

Blev en Pizza i Borgholm.... mmmm va good den var!!!

 

Sista natten på Öland... tältade í Byxelkrok... Sveriges billigaste Campingplats :-) ensast 100 kr för en natt med en person och tält :-)

Passade på att ta lite coola bilder på mina polare som jag följde med på resan...

på förmiddagen tog vi en färja från Byxelkrok till Oskarshamn...

 

En privatägd färja som tráfikerade linjen Öland - Oskarshamn två gånger per dag, den gick inte speciellt fort så som man var van av Dom Danska Jet Färjorna :-) men resan över tog 2,5 timmar...

Jag på färjan med Byxelkrok i bakrunden... börjar bli smått skäggig här :-)

Väl i Oskarshamn så träffade vi Superman... Verkar vara en trevlig kille trots sin styrka :-)

Vi sov en natt i Stockholm och jag passade på att träffa mina släktingar som jag inte sett på 15år... dom var på besök i Stockholm, men bor i West Virginia i USA, så min nästa resa blir nog att åka och hälsa på dem där :-)

 

Vi körde till Ockelbo och sov i ett rum sista natten, därefter körde vi till Åsele och köpte lite nya huvudbonader på Åselemarknaden :-) ser han hård ut eller inte .... haha

fast en BMW kille slår ju inte en Harleykille på hårdheten ;-)

hahaha....

 

Det blevt en lång resa... ca 450 mil på två hjul, men med alla färjor? blev det bra mycket längre... upp mot 500-600 mil, säkert?

Tack för en underbar tripp mina vänner, Börje, Helen, Yngve och Kerstin... det var riktigt en upplevelse och hoppas vi kan göra om denna resa någon fler gång? fast då kanske jag har med mig någon på bönpallen, vem vet?

 

 

 Postat 2011-07-17 19:36 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

400-600 mil på två hjul...

Ah... Äntligen packat och klart inför resan som kommer att bli mellan 400-600 mil på två hjul...

Var till Umeå på Norrlands MC och gjorde 500 milaservicen i torsdags på min Harley Davidson Wide Glide, vill ju allt ska fungera som det ska på resan... suck nästan 3000 kr fattigare bara på det, sedan köpte jag ett nytt bakdäck för blir nog dyrare att byta i Norge kan jag tänka mig?

Här är mannen som sålde hojen ny...

och han som servade den...

Dom är inte några billiga pjäser HD, men värt sitt pris när man startar motorn å lyssnar till ljudet ;-) Nu ligger dollarn lågt så dom är förhållandevis billiga mot tidigare...

När jag likas var i Umeå passade jag på att vara inne på Cyberphoto och handla lite prylar till Canon G12:an som ska med på resan, finns inte en chans att ta med min 5DMKII eller 1DSMKIII för dom är alldeles för klumpiga att rymma att ta med tyvärr, det kan ju gå ta hyfsat fina bilder ändå, men inte riktigt så bra som det kunde blivit med någon av de andra... men man får prioritera lite... resan är ju målet, inte fota, tusan man har ju semester ;-)

Lite kul på Cyberphoto för när jag kom in där så sa han bakom disken... är det Ricke ... japp! det visade sig vara en gammal Norsjöpajk som jobbade där :-)

 

Nu var det servat och klart, dax att köra hem igen... blev en snabb resa på bara 40 mil den dagen :-)

Tror det är tryck ner lite pengar inför denna resa bara i hojen :-( köpte mig en gigantiskt HD originalruta, G4 intercom system som vi kan prata mellan varandra vi förare och den räcker hela 1,6 kilometer, det är ju bra, samt att man kan lyssna på musik eller prata i telefon utan att röra den, eller om man har på GPS en i Iphonen så hör man vad tanten i GPSen säger, så man kan koncentrera sig på körningen i stället.

Det är väl detta märke som kostar på den ruta jag köpte?

Köpte även två extraljus som jag monterade dit, för som Norrlänning är man inte van att det är mörkt på sommaren och dit vi ska är det mörkt... så man är väl lite mörkrädd kan jag tro ;-)

Int blev det så snyggt, men praktiskt och kanske behövligt?

Packat  och klart... åker i morgon bitti... från Norra Sverige till Moirana i Norge och ner genom hela Norge till Kristiansand, färja över till Danmark och köra Danmark ner till Köpenhamn, sedan Sverige upp igen, bara från Malmö och hem är väl ca 150 mil? resan beräknas bli mellan 400-600 mil beroende på vilka vägar vi väljer...

 bilderna ovan är tagna med kompaktkameran Canon G12 i vanlig jpg, inga höjdarbilder, men kan vara bra att ta med en liten kamera trots allt ;-)

Hoppas Ni alla får en trevlig semester? själv ska jag njuta av motorljudet på min Harley samt alla fina bilder som ska fotas efter vägen ...

Ha de bra! och ha en skön sommar!

Mvh Ricke

 Postat 2011-07-03 00:12 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Tidigare blogginlägg

Kompisar