I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Siluettbilder från Turkiet

Hej!

Kom hem från en 14 dagars Turkietresa i onsdagsnatt, det mesta var bra med resan, men jag tappade min fina Canon 5D med 17-35 2.8L i havet utanför Delpineiland redan efter första veckan, var verkligen deprimerad i några dagar, men hade som tur med mig min kompakta backupkamera Canon G10 med 14,7 megapixel, blir faktist förvånad över hur pass bra kvalité  man ändå kan ta med en sådan liten kompakt. Det går ju inte jämnföra med 5D eller 1ds med proffsoptik, men ändå sedan man printat ut många av G10 bilderna så är det helt otroliga resultat.

( dock från RAW-filen, men ändå. Kommer att skriva ner hela Turkresan i nästa blogginlägg, så kolla in på min blogg lite längre fram om Ni är intresserade av Side, Turkiet, och dess närhet, bilder och berättande text )

Här är i allafall några siluettbilder tagna med Canons G10 kompaktkamera från andra veckan i Turkiet, när jag förstört min fina Canon 5D och den fina optiken som satt på den :(

Siluettbilderna började jag ta av en ren slump när jag tänkte fota den fina solnedgången som är i Turkiet, den är snabb och intensiv, inte som här i Sverige utan solen bokstavligen faller ner från himmelen och innan den når vattenytan så blir den knallröd...

Det var en okänd för mig dam i hatt som jag först var lite irriterad över att hon stod i vägen för den fina solnedgången, men tog en bild och det blåste precis till så klänningen fladdrade till när jag förevigade stunden.

 

En kille på en moped som kom körande och stannade...

Samma kvinna i hatt som jag visade bilderna för senare och fick mailadressen till, den slutade på @.ru ? vilket land de kom från vet jag inte men någon som läser detta kanske vet?

Synd på killen som sitter i slänten ner mot vattnet, huvudet som syns :(

Dagen efter frågade jag frugan om hon inte kunde ställa upp som siluettmodell, och tro det eller ej, men det gjorde hon, tror nog hon tyckte lite synd om mig när jag tappat ner min andra fina kamera som jag hade släpat med mig.

 

" Mannen känner sig nertryck av kvinnan "

Skämt å sido, den rökanden lilla mannen på bild står långt bakom min fru, men jag sa bara hur hon skulle stå... - ja lite längre ner med handen, liiiiiiite tilll  såååååå nu .... Klick!

Min fru från andra sidan, medsols, se så långa skuggorna blir, den röda färgen kommer från den röda solen bakom min rygg, Pelarna i bakrunden kallas Appollo och är ca 3000 år gamla från Romarnas tid i Side.

Siluettbilder igen...

Såja... ta ett djupt andetag nu, håll in magen... ut med bysten.... "klick"

Blev många coola siluettbilder som vi "lekte fram i motljuset" Tänkte göra en förstoring av någon men vet inte riktig vilken man ska välja? vilken av ovan är Bäst lämpad för det? kommentera gärna!?

 

Det kommer mera berättelse/bilder i nästa blogginlägg så håll gluggarna öppna om det är intressant? kanske ska ni åka dit eller varit där?

 

Trevlig helg!

Mvh RickePostat 2009-08-21 21:15 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Redan Augusti och inte en dag semester ännu :(

Ja, det är grymt! Hade tänkt vara ledig hela förra veckan, men det sket sig, först en massa extra jobb och sedan åkte till Örebro och hämta en maskin för jobbet, och i går kväll kom en kompis förbi, så lovade att fixa skyltar + fönster innan vi åker till Turkiet i morgon, det blev jobb mellan 22.00-02.00 innan materialet var klart, sedan började jag montera upp det kl.10.00 och ca 11.30 var allt klart.

sedan trots det står semesterstängt på dörren har jag fortfarande svårt att säga nej, har lovat en hel del fotouppdrag trots semestern...

Men i morgon blir det Turkiet 14 dagar och det behövs nog för att hålla mig borta från jobbet och få lite semester, för annars hade jag säkert sagt... Ne..ja...ja, men självklart kan jag fixa det....  trots att man ibland har ett nej på tungan så blir det ja innan man lagt på telefonluren... någon fler som känner igen sig?

Lite kid´s bilder från igår, alltid svårt då det är flera syskon på samma bild, det gäller att alla är med...

 

Det blev både studiobilder och några utomhus, här är några av dem....

 

 

 

Lite gamla lador är aldrig fel, här skulle jag dock rensat bort allt gräs först...

Skyhagar fungerar också för små barn, även om dom inte kan stå själva så kan dom hålla fast sig och skulle dom ramla omkull så är det oftast bara gräs, så dom gör sig inte illa.

 

 

I natt fick jag testa min nya print and cutmaskin i skarpläge för första gången ( hämtade hem den från Örebro i torsdags förra veckan )

kl. 22.00 i går kväll hade vi ritat upp på datorn hur han ville det skulle se ut, så när han var nöjd åkte jag ner till jobbet och printade och konturskar för alla fönster och en ljusskylt. lägg märke till Hjärtat som blir av palmbladen.

Jag ska lämna in min "nya" fotobuss för reparation medan jag är i Turkiet, så har jag tur är skadorna i fronten + kylaren åtgärdad när jag kommer hem...

Kanske lite kaxig text bak på bilen? men det står ju inte att det är mina kunder som är nöjdast, fast det är ju som det står.....

Jag ska hitta på något roligt på sidorna med min nya print and cutmaskin när semestern är över, fast har lite idetorka just nu, så tacksam för förslag på sidorna? Företaget heter nu Foto & Reklam nu när jag utvidgat verksamheten...

när jag skulle låsa dörren i går så var det en svala som hade ungar i hängrännan, så jag tog lite bilder på dom mycket snabba föräldrarna som matade sina fem ungar hela tiden...

 

Hoppas Ni haft eller får semester så Ni får vila och ladda batterierna!

-Själv ska jag vara ledig utan telefoner, datorer i hela 14 dagar nu, jag tar dock med mig kameran, svårt att slita sig från den trots semester...

 

Mvh RickePostat 2009-08-04 14:31 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Vilken jäkla smäll!

Tur och retur Örebro... nära 200 mil

Onsdagkväll i veckan så fick jag äntligen i den nya startmotorn som jag väntat på till min "nya" Vitobuss, så klockan blev nog 20.00 innan jag kom iväg. ( startmotorn har varit trasig i nästan 14 dagar )

Jag skulle köra till Örebro för att köpa en ny storformatprinter med skärfunktion, har sedan några år tillbaka en folieskärare, men detta är ju en liten annorlunda maskin. ( återkommer längre ner med mera om maskinen )

Jag hämtade upp en kvinna som ville följa med för att träffa sitt barnbarn i Örebro, och det var verkligen tur att hon följde med och höll mig vaken, för trots några redbull så tar batteriet fort slut. när det var kvar ca 20 mil så stannade vi och slumra till i bilen, men det blev ingen djupare sömn, enda fördelen var väl att det blivit ljusare när vi fortsatte köra. Klockan var nog 09.30 när vi anlände till Örebro, det är drygt att köra då det nog är en 94 mil enkel väg.

Jag lämnade av kvinnan som åkte med hos hennes barnbarn, själv åkte jag och fick utbildning på den nya print and cut maskinen och fick prova printa och skära ut lite dekaler, wow... vilken maskin, sedan skruva vi ner den och packade in den i min vitobuss, nu började jag vara riktigt trött och grinig, så jag sökte upp ett hotell i utkanten av Örebro för att få sova lite innan hemresan.

Här fick jag sova några timmar innan jag körde hem igen, jag sova från 14.00 - 18.00 och duscha, för det fick jag betala 650 kr, men det var det helt klart värt.

Utsikt från 10:e våningen

När jag vaknade s köpte jag en macka och en dricka, och sedan hämtade jag hon som följde med mig, hon fick ju träffa sitt barnbarn i närmare 12 timmar, Det blev väldigt effektiv tid och hon hade inte sovit en blund, men tyckte själv att det var värt det för att få träffa sitt barnbarn även då det blev så kort tid.

Vilken jäkla smäll!

Nu skulle vi köra tillbaka de 94 milen hem, och ca 4 mil från Gävle så på en bro så fick jag ett möte, och direkt efter mötet så fick jag se ett rådjur mitt framför bilen, jag bromsade allt som gick, men det small ordentligt och jag hörde hur det rasslade till under bilen... Jag hade inte en chans att väja undan när det var i början av en bro och det var broräcken på båda sidorna.

 

Jösses första gången jag kör över ett rådjur, jag har ju kört på en ren tidigare med motorcykeln men aldrig ett rådjur. Jag som tycker Rådjur är så fina, men blev fundersam om vi skulle bli stående där mitt i natten nu? Hade kylaren klarat sig eller ?

Det var bäcksvart ute, men som tut hittade jag en ficklampa, det blev ett stort hål i stötfångaren, kylaren var ordentligt intryckt, men jag kunde inte se om det droppade vatten, så det var bara att fortsätta.

Jag ringde och polisanmälde 114 14 är det nummret man ringer om det händer något sådant, man är skyldig att polisanmäla en viltpåkörning.

Sedan ringde jag försäkringsbolaget och kollade hur jag hade försäkrat, självrisken skulle vara 5000 kr, men då jag hade alla försäkringar samlat hos Länsförsäkringar så skulle det bli rabbat till 3000 kr. Fast jag hade tecknat en tilläggsförsäkring som är bra att ha när man bor i Norrland, Viltförsäkring, betalar nog bara en 200 kr extra per år eller så? och då slipper jag betala självrisken vid en viltpåkörning, så lite tur i oturen dock.

( Kylar´n fick sig en rejäl smäll, men höll tätt hela vägen hem )

Tur att jag surrat fast maskinen som jag hade i skåpet bak på merca viton, annars kunde det gått riktigt illa, med både bilen, vi som satt i den om maskinen kommit i 100 kmh genom den svaga lastväggen? sedan är dom ju inte så billiga om den gått sönder när det blev panikbromsa...

Sedan körde jag till Högakustenbron och satt i bilen och sov i två timmar innan vi startade och körde sista sträckan hem igen...

 

Ny maskin till övriga maskinparken

Nu har jag skruvat i hop den nya maskinen, med den kan man printa Canvas tavlor, Storformataffischer, foton, Banderoller, dekaler både print och skurna, fototapeter etc, ska bli kul då man kommer igång ordentligt efter semestern, har ju även köpt en komplett ramverkstad så jag kan göra hela produktionen själv på massor av grejor nu med denna maskin.

Nu är den installerad

Tar en hel del plats den nya storformatprintern med cut funktionen

Nu har jag så jag kan tillverka allt möjligt själv!

Ramverkstad, här klipper jag till ramarna

Limmar ramen och den skuter in ett stift med tryckluft 

passpartou skärare

Min fasta studio

Jag älskar att fotografera, jobba med bilder, men för att leva 100% på mitt jobb så har jag investerat i maskiner så jag täcker upp med jobb då det är mindre på fotosidan...

Folieskärare för både skyltar och textiltryck

kepstryck, textiltryck

Mitt osnygga kontor därifrån jag styr alla maskiner

 

Mvh Ricke

 

 Postat 2009-08-01 14:25 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Tidigare blogginlägg

Kompisar