I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Vilken jäkla smäll!

Tur och retur Örebro... nära 200 mil

Onsdagkväll i veckan så fick jag äntligen i den nya startmotorn som jag väntat på till min "nya" Vitobuss, så klockan blev nog 20.00 innan jag kom iväg. ( startmotorn har varit trasig i nästan 14 dagar )

Jag skulle köra till Örebro för att köpa en ny storformatprinter med skärfunktion, har sedan några år tillbaka en folieskärare, men detta är ju en liten annorlunda maskin. ( återkommer längre ner med mera om maskinen )

Jag hämtade upp en kvinna som ville följa med för att träffa sitt barnbarn i Örebro, och det var verkligen tur att hon följde med och höll mig vaken, för trots några redbull så tar batteriet fort slut. när det var kvar ca 20 mil så stannade vi och slumra till i bilen, men det blev ingen djupare sömn, enda fördelen var väl att det blivit ljusare när vi fortsatte köra. Klockan var nog 09.30 när vi anlände till Örebro, det är drygt att köra då det nog är en 94 mil enkel väg.

Jag lämnade av kvinnan som åkte med hos hennes barnbarn, själv åkte jag och fick utbildning på den nya print and cut maskinen och fick prova printa och skära ut lite dekaler, wow... vilken maskin, sedan skruva vi ner den och packade in den i min vitobuss, nu började jag vara riktigt trött och grinig, så jag sökte upp ett hotell i utkanten av Örebro för att få sova lite innan hemresan.

Här fick jag sova några timmar innan jag körde hem igen, jag sova från 14.00 - 18.00 och duscha, för det fick jag betala 650 kr, men det var det helt klart värt.

Utsikt från 10:e våningen

När jag vaknade s köpte jag en macka och en dricka, och sedan hämtade jag hon som följde med mig, hon fick ju träffa sitt barnbarn i närmare 12 timmar, Det blev väldigt effektiv tid och hon hade inte sovit en blund, men tyckte själv att det var värt det för att få träffa sitt barnbarn även då det blev så kort tid.

Vilken jäkla smäll!

Nu skulle vi köra tillbaka de 94 milen hem, och ca 4 mil från Gävle så på en bro så fick jag ett möte, och direkt efter mötet så fick jag se ett rådjur mitt framför bilen, jag bromsade allt som gick, men det small ordentligt och jag hörde hur det rasslade till under bilen... Jag hade inte en chans att väja undan när det var i början av en bro och det var broräcken på båda sidorna.

 

Jösses första gången jag kör över ett rådjur, jag har ju kört på en ren tidigare med motorcykeln men aldrig ett rådjur. Jag som tycker Rådjur är så fina, men blev fundersam om vi skulle bli stående där mitt i natten nu? Hade kylaren klarat sig eller ?

Det var bäcksvart ute, men som tut hittade jag en ficklampa, det blev ett stort hål i stötfångaren, kylaren var ordentligt intryckt, men jag kunde inte se om det droppade vatten, så det var bara att fortsätta.

Jag ringde och polisanmälde 114 14 är det nummret man ringer om det händer något sådant, man är skyldig att polisanmäla en viltpåkörning.

Sedan ringde jag försäkringsbolaget och kollade hur jag hade försäkrat, självrisken skulle vara 5000 kr, men då jag hade alla försäkringar samlat hos Länsförsäkringar så skulle det bli rabbat till 3000 kr. Fast jag hade tecknat en tilläggsförsäkring som är bra att ha när man bor i Norrland, Viltförsäkring, betalar nog bara en 200 kr extra per år eller så? och då slipper jag betala självrisken vid en viltpåkörning, så lite tur i oturen dock.

( Kylar´n fick sig en rejäl smäll, men höll tätt hela vägen hem )

Tur att jag surrat fast maskinen som jag hade i skåpet bak på merca viton, annars kunde det gått riktigt illa, med både bilen, vi som satt i den om maskinen kommit i 100 kmh genom den svaga lastväggen? sedan är dom ju inte så billiga om den gått sönder när det blev panikbromsa...

Sedan körde jag till Högakustenbron och satt i bilen och sov i två timmar innan vi startade och körde sista sträckan hem igen...

 

Ny maskin till övriga maskinparken

Nu har jag skruvat i hop den nya maskinen, med den kan man printa Canvas tavlor, Storformataffischer, foton, Banderoller, dekaler både print och skurna, fototapeter etc, ska bli kul då man kommer igång ordentligt efter semestern, har ju även köpt en komplett ramverkstad så jag kan göra hela produktionen själv på massor av grejor nu med denna maskin.

Nu är den installerad

Tar en hel del plats den nya storformatprintern med cut funktionen

Nu har jag så jag kan tillverka allt möjligt själv!

Ramverkstad, här klipper jag till ramarna

Limmar ramen och den skuter in ett stift med tryckluft 

passpartou skärare

Min fasta studio

Jag älskar att fotografera, jobba med bilder, men för att leva 100% på mitt jobb så har jag investerat i maskiner så jag täcker upp med jobb då det är mindre på fotosidan...

Folieskärare för både skyltar och textiltryck

kepstryck, textiltryck

Mitt osnygga kontor därifrån jag styr alla maskiner

 

Mvh Ricke

 

 

Inlagt 2009-08-01 14:25 | Läst 10076 ggr. | Permalink
Jädrar vilken tusenkonstnär du är Ricke.
Bra inlägg med trevliga bilder och lättläst text.
Tipsade FS Magasin igen om dig, så snart hoppas jag dom hör av sig och gör ett stort knäck på dig.
/Daniel
Skönt att höra att ni klarade krocken med rådjuret så pass bra. Jag krockade själv med ett rådjur för några år sedan så jag vet hur snabbt det kan gå. Det var flera rådjur som stod vid sidan av vägen, och jag såg alla. Plötsligt kastade sig alla rådjuren över vägen. Fast jag hade saktat ned farten ordentligt kunde jag inte undvika att krocka med ett. Det gick bra - både för rådjuret och för mig.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar