I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Bröllop i spöregn ...

Fotograferade ett bröllop i spöregn, är man bara lite uppfinningsrik så löser det sig ändå. Jag har med mig en ung kille som är intresserad att lära sig fota, så han fick nog en del tips med sig hem, så snart har man en konkurrent då orten jag jobbar på är så liten :-) Tack för hjälpen William!

Grattis Caroline & Magnus, 14/7 2012

Klicka på bilden för större bild 

Vad gör man när det regnar och vill ändå vara utomhus för att få lite bilder?

Jo man har med sig ett stort parasol, en blixt som man kan använda så det kan se ut lite soligt trots allt, normalt har jag blixten på ett stativ, men dagen till ära så ville en kille William följa med och lära lite då han är väldigt intresserad av foto.

Mitt levande stativ för dagen William Österberg :-) man riktigt ser regndropparna

 

Blir sköna kontraster med det mörka regnmolnet i bakrunden.

 

 

Lite mycket studiokänsla kanske, men tycker den blev smått mysig med den mörkare bakrunden och brudparet kommer fram så fint?

 

 Lite regndroppar syns på Magnus kavaj, men ingen av dessa bilder är redigerade i photoshop, enbart köra i rawhanteraren, så går ju fixa till på dom bilder brudparet väljer ut?

Brukar även ta några bilder utan blixt för att variera lite...

 Jag var riktigt blöt, tur man kör 1ds MKIII och L optik som ska tåla lite vattendroppar, för det var riktigt blött ute

 

 

 

Vi han även med några studiobilder av både barnen och brudparet under dom två timmarna...

Jippiiiieeee... Äntligen gifta!

 

Nu påbörjar dom livetsväg tillsammans som gifta par, önskar dom all lycka och tror deras äktenskap kommer att lyckas, för det sägs att får bruden lite regndroppar i håret så ska det bli lyckligt äktenskap som varar...

Har några sköna hopparbilder, men tyvärr ville inte brudparet jag skulle lägga upp dom på bloggen, men tror det blir dom bilderna hon tar fram om några år och gillar? vem vet?

 

Nu äntligen SEMESTER! WOW har aldrig varit ledig 3 veckor i sträck, fast jobbar ju ännu och det är min första dag idag... hum... fast drar på Cypern på onsdagmorgon och tar inte med mig min kamerabag, bara en liten turistkamera :-) för att ta lite minnesbilder enbart, blir sköööönt!

 

Trevlig sommar, semester och ha det bra!

Mvh Ricke

 

 

 

 

 Postat 2012-07-16 11:42 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Sommaren är härlig med alla Bröllop...

Kolla in helgens bröllop, snacka om lik Hugh Granth när han var yngre, i vissa vinklar :-) jämnför själva http://www.lastfm.se/music/Hugh+Grant+&+Drew+Barrymore

( klicka på bilden för större )

Eller? Visst är han lik han i denna vinkel?

Lite otur med vädret, men bättre än förra helgens väder, då var det uppehåll en timme och vi lyckades ta bilder ute under den timmen :-) nu det var uppehåll hela dagen, det var ju perfa, körde med en liten upplättningsblixt bara för att få lite solkänsla och inte överexponera bakrunden, så naturligt som möjligt, men ändå lite blixt för att få lite mer "knuff" i bilden...

lite skoj åxå...

Ovan bilder Norsjö Beach :-)

 

 

 

Hittade två träd som passade bra, synd bara att det inte var blå himmel eller solnegång bakom paret, men tyvärr kan man inte bestämma väder ...

 

 

 

 

 

Dom gjorde en liten kupp, ingen utom jag visste att dom skulle gifta sig, för det var egenligen DOP av denna lilla sötnos, och efter dopet började Kantorn spela bröllopslåten och dom flesta tappade nog hakan i golvet :-)

Liten spjuver :-)

 

Pappa med barnen...

Storebror ...

och storasyster

 

Stolta stora syskon

 

 

Hugh Granth gör en riktig Hollywood-kyss :-)

 

 

Härligt med lyckliga brudpar....

 

 Roligt att fotografera bröllop, barn ... man riktigt mår bra efteråt. Hoppas bara dom blir nöjda med bilderna, tog detta i går söndag, dom fick bilderna idag, men har inte hunnit se dem ännu... bara några via mailen, så frågade om jag fick lägga några på bloggen ( men är ju svårt att hitta några, tycker jag )

 

Nu har det varit några bröllop på rad, nästa helg ett till sedan drar jag på Cypern en vecka efter välbehövlig vila, ska bli kanon... sedan börjar det om i Augusti igen, härligt utvilad, brunbränd och fräsch...

 

 

Så ha en trevlig sommar och önskar er lika bra väder som jag kommer att få... på Cypern ;-)

 

Mvh RickePostat 2012-07-09 22:44 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Tidigare blogginlägg

Kompisar