I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Farsgubben fyllde 70år

Han fyllde i onsdags i veckan, så både mor och far ville jag skulle komma dit och ta några traditionella tråkiga bilder med blommorna och att farsgubben fanns med på bilderna.

Bilden ovan tog jag för nästan exakt 5 år sedan, då var han nyss fyllda 65år och gått i pension, här på bilden så sa jag att han skulle stå som Jerry Williams vilket han åxå gjorde ;) Bilden är original, tagit på plats med solnedgången, en studioblixt och min son som då var 10år skötte om rökmaskinen, allt drevs då med ett bärbart elverk.

Köttsoppa till middag...

Dom ringde och bjöd på middag, inte dumt med lite köttsoppa, sedan blev det fotografering, ni vet sådana däringa tråkiga bilder som dom gamlingarna vill ha...

Så jag tog in lite prylar, och dom bar blommor som han hade fått av dom som uppvaktat honom.

Jag tänkte att Pensionärskuvösen blir nog det lämpligaste för detta ändamål, det är minst störande bakrund där, så jag montera upp blixten och morsan satte sig och väntade på första parkett ;)

 

Japp då testar vi att köra lite bilder på Farsgubben, men sååå tråkig får man ju inte se ut när man fyllt år...

Så till och med morsan reagerade på detta och undrade hur tråkig får man vara ? Nä nu tusan måste du rycka upp dig gubbe, han lyssnade och tog instruktioner hur han skulle agera...

Bättre så då ? och så tittar han på Morsan medan jag trycker av..

Fast några bilder senare så slappnar även Farsgubben av och jag får några bilder som blir helt godkända, även om jag inte gillar stuket på bilderna direkt, men man får ju tänka på dom är ju inga purfärska ungdommar som vill ha lite tuffare bilder...

 

Jag fick till och med ta en med morsan på? jag frågade om hon drukit eller något, fast vet ju att hon är nykterist. men oftast när jag springer med kameran och höjer den mot henne så kommer en näve upp framför min lins, så 90% av bilderna som fins på min morsa är ju typ en hand framför ansiktet.

 

Det var en himla blandning av blommor han hade fått, men dom var fina..

Det var rosor, hyasinter, labradorer... hum... jag är kass på blommor måste jag erkänna, kan nog inte namnen på många ...

Härligt en Ros ser jag och känner igen någon av blommorna...

 

Innan jag avslutade så hämta jag farsgubben igen och sa att vi skulle ta lite coolare bilder än bara rakt upp och ner, lite action... lite mera med i bilden...

Jaaaaa... kom igen nu tummen upp, inte varje dag man fyller sjuttio...

Blir de bra så här? eller på farsgubbens dialekt och hans uttal - Val he bra sena ?

 

Ja du farsgubben he val se bra som helst!

Ha en trevlig helg!

 

Mvh Ricke

 Postat 2010-09-18 08:27 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Kampen för att nå mitt mål har startat...

Nu ska jag börja blogga om hur det går för mig att nå mitt nya mål här i livet ;) Magrutor eller sk. sixpack ska finnas väl synliga på min mage innan sommaren, trots min kropp hunnit bli 45 år så ska den gå att träna upp en gång till ... ? eller?

 

Kolla mitt tidigare blogginlägg om detta: http://www.fotosidan.se/blogs/rickes/index.htm

Jag använder en app i min Iphone som registrerar allt, i morse så gick jag mer än sprang p.g.a att jag inte är riktigt frisk ännu ( lite snuva och feber ) så kan inte ta i så hårt ännu, men snart då jäklar...  ;)

 

se mer utförligt på länken:

http://sprintgps.screenmedia.mobi/remote/publicactivityview.htm?uuid=3CA8662E-76A3-42C5-810F-CFE86C8E3CFA

 

Ha en trevlig fredag!!!

Mvh RickePostat 2010-09-17 10:32 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Trodde livet var slut vid 45års åldern...

Det har hänt mycket under sista året i mitt liv,

det blev skilsmässa och hur dåligt kan man må? det var nog det jobbigaste jag varit med om, visste inte att man kunde må så fruktansvärt dåligt som jag gjorde ett tag där...

 Nu har det gått nio månader sedan vi separerade

Jag träffade mitt ex redan när jag var 15år gammal., hon hade just fyllt 22 vi gifte oss redan 1990, adopterade två barn och livet flöt på. Nu separerade vi för nio månader sedan, exet skickade in papperet om att hon ville skiljas i januari 2010 och sedan hade vi prövotid i sex månader, nu är vi skilda och stundvis har man mått dåligt som tusan, men livet har börjat vända, men visst funderade man ibland om det var värt att fortsätta eller om man skulle slänga in handsken och gå vidare till nästa nivå?  Jag är nu nyss fyllda 45 år och tänkte i sommar här att livet är nog kört för en gammal gubbe på 45år? men då rätt som det var kom det in en farbror och sa att han ville fota sig i min studio, han hade nyss fyllt 90 år och var riktigt fräsch efter sin ålder, så jag började tänka lite... 45 + 45 = 90 år, men... jag är ju mitt i livet, inte ska man ge upp då inte!?

Mannen på bilden fyllde 90 år i början av sommaren, så ännu finns det tid att leva bara man får vara frisk. Och man hoppas ju att man ska bli riktigt lycklig och får må riktigt bra snart? men lyckan kommer inte bara utan man får nog ta tag i det hela och skapa en lycklig tillvaro på egen hand?

Jag bor kvar i villan helt själv och har ställt in mig mentalt på att bo kvar i huset själv i vinter, har fyllt källaren med ved och renoverat bitar av huset så det känns hyfsat trivsamt, men ska renovera köket och sovrummet i hört/vinter, så då har jag lite att göra på min fritid också, förutom träna så blir det renovera...

Min son slutar 9.an till våren och jag vill bo så nära jag kan, för även om han inte sover över så träffar jag han nästan varje dag ändå, och får ju ändå vara med det sista året även om det är lite på sidan om, sedan han slutat skolan ska jag börja bry mig mer om mig själv och kanske flytta på mig lite, för varken sonen eller min dotter bor då kvar på denna ort p.g.a studier.

Jag har satt upp ett mål som jag ska klara innan sommaren

Jag har sprungit 4 km nästa varje dag sedan 21 juni, från början var det promenadtakter som gällde, men nu är det jogging hela rundan, känns riktigt bra faktiskt ( förutom nu när jag varit sjuk, feber och snuva ) men jag har nu betalat in på gymmet för vintern, och när jag gick i skolan för riktig, riktigt länge sedan ;) då hade jag tränat upp min kropp så att man kunde se magrutorna...

Det är mitt mål nu, jag ska ha magrutor innan sommaren, grrrr jag ska ta me tusan lyckats med det....

Jag tappade kontakten med livet ett tag

När jag mådde som sämst så jobbade jag inte alls, utan satt bara mitt på golvet ensam i den tomma villan och var helt apatisk och tyckte synd om mig själv, men när det gått två månader och man hade tappat livsgnistan helt så sa jag till mig själv... Kom igen nu Ricke, för fan du måste rycka upp dig ut och träffa folk, du kan inte sitta här och må dåligt!

Visst jag gjorde några små fotojobb utimellan under dom två första månaderna sedan vi separerade, men det var inga feta löner utan man levde som en råtta, samtidigt gick det väl inte så mycket pengar heller, jo jag minns att jag köpte hem mat för i fall mina barn skulle komma och äta, men efter man slängt kilovis med mat som blivigt dålig och inga ungar kom och ät eller hälsa på så har man lärt sig att inte ha mer i kylskåpet än man lyckas äta upp själv.

Tappade intresset för att fotografera

Jag har förändrats en hel del under denna relativt korta tid, tidigare var min kamera fastlimmad i min hand, hade med den överallt, även ibland där det inte var så passande, men jag var bara sådan då... nu efter allt jag gått igenom så är den inte alls med, utan det är bara ett verktyg som jag använder när jag jobbar, lite tråkigt kan jag tycka ibland, fast även om jag tar den med mig så har jag ändå ingen inspiritation att fotografera, jag har ju fotograferat så länge så jag har redan de flesta bilder som man kan tänka sig?  Men jag uppskattar även att vara ledig, ibland gör jag inte ett skit utan är bara ledig från mitt jobb, det har aldrig tidigare hänt i mitt liv kan jag säga, för jag startade eget företag när jag var 23år och det har rullat på sedan dess, fast just nu funderar jag väl mest vad livet går ut på? det är ju inte bara jobb? barnen är ju inga barn längre, måste släppa taget snart då sonen fyller 16år, och dottern blev 18 i mars.

Nej nu ska jag ta tag i mitt liv, jag ska tametusan ha magrutor en gång till innan jag dör, det har jag get mig tusan på... det får bli mitt mål här i livet ett tag framöver, så jag har något att focusera på och ett mål att nå upp till...

uppföljning med bilder före och undertidenbilder samt efter om jag nu lyckas med mitt mål? ska ta dem, men vet inte om jag vill visa dem här på bloggen direkt, för det är ju mycket fett som ska bort först, men när dom är på plats så borde jag ju våga visa en bild ;)

Ha de gott och lev nu, man vet aldrig om man ser morgondagen?

Kramar / RickePostat 2010-09-16 16:12 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Americanare fotosessionstema...

Är det för mycket eller fungerar dessa?

 

 

 

 

 

 

 

Min assistent/praktikant är modell.

 

 Postat 2010-09-14 21:31 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Rockabilly - Pinup - Pictures

Min Assistent/praktikant ville jag skulle ta lite coola bilder, så hon hade lånat en härlig bil till ändamålet. Undrar bara om man ska göra så att bilderna ser gamla ut eller fungerar det med dessa tro?

 

Denna har jag dragit ner färgmättnaden på för den ser mer tidsenlig ut...

 

 

 

 

 

 

 

 

Fungerar dom som Rockabilly bilder?Postat 2010-09-11 15:28 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Tidigare blogginlägg

Kompisar