I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Modellfoto vid skeppsholmen...

Denna bild tog jag nu i kväll!

kolla den stora bilden här:  ( klicka på bilden i länken för större och detaljrikare)

http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/1445348.htm?set=mp 

 

Jag tog bilden i min studio i kväll på tjejen sedan är den inmonterad i en nattbild jag tog för drygt två veckor sedan vid skeppsholmen, hur tycker Du den blev?

Ris eller ros kommentera gärna?!

 

Mvh Ricke

 

 

 Postat 2008-09-09 22:19 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Modellbilder i solnedgång

I Kväll blev det lite "modellbilder"

Det var riktigt kul att få fotografera Freja Morén i solnedgången.

Freja är med i Elitserien Volley och igår kväll sprang hon in i en stolpe under träningen,  hon fick åka på akuten och sy lite stygn i tinningen ( i ansiktet ) så det var nästan inte det blev av att fotografera henne, men hon är en tuff brud som inte låter sådana småsaker komma ivägen för en fotosession...

En av få gånger som jag kör utan blixt ;) var bara tvungen att prova en siluettbild.

Samma sten men med blixt och lite annan komponering

Närbilder

 

Försöker sätta ljuset för att få fram hennes fina ansiktsdrag

 

Lite kallt att sitta på den blöta halkiga stenen, men lite får man ju offra :)

 

Nåja, jag försökte variera lite, men ibland tappar man ju alla ideér och det står bara stilla i huvudet

Stygnen på henne sedan gårdagens skada sitter vid tinningen på hennes vänstra sida och ingen av bilderna ovan är ju redigerade utan helt original förutom beskurna.

 

Vilken blev bäst tycker du?

 

Mvh

RickePostat 2008-09-04 23:36 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Det är ljuset som gör bilden...

I Dag började älgjakten och jag tänkte faktiskt följa med någon jägare och ta lite bilder på det, men det blev tyvärr inte av så jag fick nöja mig med att ta lite bilder på frugan nu i kväll i stället.

Det har varit strålande väder här uppe i norr idag, ganska luftkallt men soligt och jag kunde bara inte motstå frugan då hon frågade om jag inte ville ta lite bilder ute på henne nu ikväll...  

Det är verkligen ett "Perfa" väder att plåta ute i, svårast är dock att få frugan att sitta på dom platser som man vill, hon höll på ramla i vattnet några gånger, men jag sa bara äsch lite får man väl offra eller hur :)        

 ( här ser ni en bild med blixten jag använder för att styra mitt eget ljus som jag själv vill ha det... och det bästa med batteriet som jag driver denna 220v blixt med är att jag inte har laddat det på länge och batteriet verkar aldrig ta slut, helt otroligt faktiskt, men jag fotograferade en heldags bröllop förra söndagen se tidigare blogg, och har inte laddat det sedan dess... )

och så blev bilden med lte mera zoom, jag använder en 1ds MKIII samt 70-200 2.8L i 200 läget i denna bild, sedan har jag en trådlös blixttändare som nog fungera en 20-30 meter från blixten

samma sten men från en annan vinkel...

- Jag sa spott ut tuggummi...  men den modellen är nog döv för hon fortsatte att tugga som hon inte hörde något alls ... ( suck inte lätt att vara fotograf idag ;)

 

Här har jag solnedgången från höger

Frugan började äta gräset, man kunde nästan tro att hon var en ko eller nått ;)  - tror nog det var bättre eller godare med tuggumit eller ??

 

Svår bild att ta då det jag har soljuset in i optiken, det är även svårt att få focusen på rätta stället.

Jag fick t.o.m frugan att hoppa på komando och det är ju inte ofta jag lyckas med något sådant kan jag säga :)

 

Hej då säger frugan med en vink på komando från fotografen ... hum måste nog fotogarera frugan oftare så jag får bestämma lite mera ... :)

 

Ser frugan att jag lagt ut bilder på henne så luvar hon mig säkert :)  - men lite får man väl tåla som fotograf också eller hur?

Ha de bra!

 

Mvh Ricke

www.ricke.nu

 

 

 

 

 Postat 2008-09-01 22:28 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Fotografera ute med studioblixt

Trots jobb som de flesta andra söndagar denna årstiden så blev det en riktigt lyckad söndag. Solen sken på helblå himmel och jag han med att vara ledig och ligga och slappa i solen innan några uppdragsjobb.

Här är det min dotter Elina som fotograferar när jag tar kort på en tuff kille som heter Pontus...

 

Nedan ser du hur den bilden blev:

Om den blev bra eller dålig är det du som avgör då vi alla har olika tycke och smak, jag brukar använda extern blixt till 80% av en utesession och resterande med befintligt ljus,  dock denna soliga dag föredrar jag att använda blixten då det blir för skarpa skuggor annars.

Här kollade jag om jag ställt in ljuset som jag ville ha det.

Jag använder en extern strömkälla för 220v, den är tung så jag drar den på en vagn då det är nog många tunga saker ändå man ska bära på. Jag har en extern batteri som jag har som vikt på blixten så den inte ska blåsa omkull samt den fungera som backupp om jag skulle få för lite ström i den stora enheten ( det har dock inte inträffat ännu )

 

Här försöker storebror göra gladmun på lillebror och det lyckades ju ...

Ha en bra dag!

 

Mvh RickePostat 2008-08-17 18:36 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Tidigare blogginlägg

Kompisar