I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

En helt vanlig helgdag i lappland...

Jag åkte på Sigges El i Malå för att köpa lite lampor som skulle bytas ut när jag fick se det härliga ljuset uppe vid Tjamstanbackarna, så var bara tvungen att åka hem och hämta Canonen :-) för att ta några kort ...

Dom körde snökanonerna och solens sista strålar för dagen nådde upp till backen. tror klockan var vid 12 tiden på dagen, men denna årstid ser vi inte solen så ofta här uppe i Norrland.

Sjöbacka gård

Röken från sågen sett från Malån där isen är riktigt tjock nu ...

Så det plogas upp en isbana...

Där dom som vill leka av sig lite kan köpa en isbil och köra ...

Om man inte vill ploga med denna gamla fina Scania förståss

En del har riktigt coola bilar ...

Fast för at få riktigt bra grepp krävs det riktiga isdäck ...

Och bra ljus är nog lika viktigt för det är inte så mycket soljus här uppe på vintern...

Dom som kör här har ju fin utsikt

Trots kyla och krånglande motorer så är det bara glada miner :-)

En helt vanlig dag i Malå dagarna före julen 2014

Mvh RickePostat 2014-12-21 21:52 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Länge sedan

Det har varit grymt mycket order till mitt företag, så har inte hunnit med att blogga på väldigt länge. Det är bra att det finns jobb, men måste börja tänka på hälsan lite också, är ju inte direkt purfärsk så man känner av i kropp och själen att det varit mycket under året, 

Så idag tog jag min första helt lediga dag på länge, han med att gå en sväng för att bygga upp kondisen, sedan blev det en sväng på skotern och tog med kameran för att lufta den i det fria...

Det har ju kommit lite snö i Malå där jag bor numera.

Annapia följde med på en kortare skotertur på sjön nedanför huset, här i dagens sista solstrålar...

Vi bor strax nedanför Tjamstabackarna i Malå, så har sjön som utsikt från fönstret och skidbacken strax bakom huset, nu ser man dom nya snökanonerna går på högtryck i backen.

Här är Laven i Malå, där Annapia tidigare hyrde våningen längst uppe till höger, numera har dom byggt om så dom sitter här och styr alla snökanonerna via datorer, här har dom även skiduthyrning, värmestuga, restaurang, pizza, m.m 

Så ser laven ut från andra sidan, mot vintercampingen sett, där står det säkert några hundra husvagnar med förgårdar uppställda inför vintern.

Efter skoterturen så körde jag in skotern i garaget under huset och tvättade den, för den var inte tvättad sedan förra vintern och var väldigt skitig då det sista man gjorde körde hem den med släp från Marsfjällen, så det behövdes verkligen.

Är verkligen stort garage med stora möjligheter, men skulle fått sig lite ny färg på väggar och golv.

Här är mina fina fordon :-) Harley Davidsson Wide Glide, Polaris FST Switchback 4-takt med turbo och Allroad 4x4 4-hjulingen för att b.la skotta snö med och det behövs verkligen då gården är på 3000 kvm med mycket yta att hålla bort snön på.

Han som byggde huset, sålde bilar och därför var det byggd som ett sutteränghus  med ett garage på ca 100 kvm och ett kontor intill garaget, nu har jag gjort om det till en liten fotostudio för att kunna fotografera lite Malåbor där så slipper dom åka dom fem milen enkel väg in till Norsjö där jag har min stora studio och reklamfirman.

( Brukar även ta ID foto onsdagseftermiddagar här 15.30-19.00 )

Inte jättestort, men fungerar ändå ...

något så när om det inte är alldeles för många man ska fotografera på en gång. då får jag be dom åka till Norsjö där jag har den stora studion

Studion i Norsjö, här kan man ta gruppbilder upp till 25 st, och även skön takhöjd som man kan jobba ifrån.

Här är dom första bilderna på några små söta barn från lilla studion i Malå...

Här är en bild från 2 veckor sedan då det var marknad i Lycksele, JK samt en av tamrenarna som vi tämjde förra vintern. Jo dom lever ännu och är tamare än någonsin.

Nu är det bara en dryg vecka kvar med jobb att hinna klart före julen och en massa bilder som ska köras ut, så blir tufft att hinna med allt, så lär nog inte ha tid att skriva så mycket mer på bloggen innan dess :-) 

Men önskar alla en riktigt trevlig och härlig jul!Postat 2014-12-14 17:35 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Tidigare blogginlägg

Kompisar