I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Att göra studentplakat...

I Morgon blir en tuff dag, det blir till att göra en massa studentplakat som jag brukar göra varje år, det blir dock fler och fler för varje år...

Jag gör kanske inte direkt så traditionella studentplakat, om kunden vill så scannar jag in bilden och byter ut bakrunden till något som passar till utbildningen, här är några bilder från ifjol, då förstår Ni bättre vad jag menar...

JÄNS ( jo han stavade så ) han skulle bli skogsarbetare, så här ser det ut som han nyss röjt lite skog?

( Jag har själv tagit alla bakrundsbilderna som är inmonterade i Photoshop )

Joakim skulle bli bilmekaniker...

Madelen skulle bli journalist och fotograf...

Sandra skulle bli någonting inom Räddningstjänsten...

( men vill kunderna ha traditionella så gör jag även sådana )

Kul men enormt påfrestande, det är jobbigt att hitta på en massa olika teman då många har samma utbildning också, men det löser vi säkert, jag har ju en bra kille som praktiserar hos mig denna månad han är ganska kreativ han med.

Hur har Ni gjort, gör Ni själva eller lejer ni någon? blev det som Ni tänkt er? vad tycker Ni om ovan tema? Jag kan ju säga att det inte riktigt går ihop tden kontra pengarna jag får för jobbet, men är huvudet dumt får kroppen lida säger dom ju...

Vad betalade Ni för ert studentplakat?

Ja tar 279 kr för att scanna in en bild, frillägga den, hitta på något, söka arkivbilder, lägga in bilder i ps, printa en 50x70cm, sedan klistra fast den på en tjock kartong och sedan skicka med en jäkla fin träpinne som är rund men hyvlad så den är plan på ena sidan. Vill de att jag laminerar den ( proffslaminerad ingen påse ) så tar jag bara 50 kr extra för det...  och allt inkl. moms, det är väl billigt eller hur?  Men måste höja priset till nästa är för det går inte ihop tiden, materialet kontra pengen.  Vad är man villig att betala för studentplakat? man kan ju beställa på nätet, men jag har fått in många missnöjda kunder som betalat upp mot 450 kr inkl. frakt och dom är så missnöjda att dom betalat mig för att göra en ny skylt... 

 

hum... måste sova för att orka pilla med detta imorgon!

 

Gonatt och hare gött...

/RickePostat 2009-05-27 01:47 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

50 åring bytes mot två 25 åringar...

Hum... om det vore så ;)

Frugan fyllde 50 år i helgen, fan vad tiden går. Tror inte jag skulle fixa två tjugofemåringar, men man kan ju alltid skoja om det eller?

När jag träffade min fru så var jag bara 15 år och hon fyllde precis 22 år, på "den tiden" så var det enormt mycket snack på byn... det var ju vanligt den andra vägen, att tjejen var ända upp till 10 år yngre spelade ingen roll, men att tjejen skulle vara äldre det var ju nästan skandal.  Hon jobbade extra på skolan och jag gick bara i nian då, körde moppe och var allmänt tuff som tonåringar kan vara ibland. Det sa ändå klick, trots åldern...

Nu är hon alltså 22x2 = 44 + 6 år gammal, låter kanske yngre när man skriver så ? Jag är ju bara enligt samma uträkning då 15x2=30 + 6 år bara 36 år... hum... undra hur det kan gå ihop? har ju nästan precis passerat det magiska förtioårssträcket. ( hade kanske inte så bra på matteproven i nian )

Nåväl en ålder är ju bara en siffra, inget man ska haka upp sig på, fast det är klart när man var 20 och träffade en som var 50 år, så var dom ju grymt gamla, ja  helt otroligt gamla. Jag tycker ändå att en som är 50 år är betydligt yngre idag än då jag själv var ung, men det beror ju på att man inte har alldeles för långt kvar dit själv, men vi lever ju lite annorlunda idag, lever på ett annat sätt än de gjorde förra generationen.

- Vi blir inte äldre, vi får bara mer erfarenhet av livet...

Jag lovade "tanten" sorry frugan att ta lite bilder för tackkorten som hon tänkte skicka ut till de som kom till helgens fest. Hon ville ju absolut inte ta några traditionella tackkort med blommor som är vanligt när man blir ... hum.. äldre.

 

Tog bilderna i söndags, isen håller på att riva här uppe i norr, så det var IS-kallt uppdrag...

 

Så gjorde jag ljuset, Giraffstativ, 220 volts batterienhet för att driva blixten, kamera 1ds MKIII samt 24-70 2.8L objektiv och en fru som jag försöker att övertyga att 50 år inte är alldeles för gammal för att vara med på bild.

Döm själva om jag lyckades övertala henne om det ...  ;)

Bilden ovan tog jag med Canons lilla kompakta G10 med blixtsynken monterad i blixtskon. så här syns även fotografen på bild, d.v.s jag själv ;)

Tack!

Tänk att jorden snurrat 50 varv med frugan och solen hon håller i sin hand.

Ungdomlig 50 åring ?

 

Jag passade på att testa min lilla kompakta G10 på fler utebilder med blixten och jag är grymt inponerad över resultatet... döm själva på bilder nedan...

 

Fotograferad med Canons G10

Fotograferad med Canons G10  körd i iso 80 med studioblixt, grym kvalité för en så billig kamera.

 

 

Vilken av ovan bilder passar bäst för tackkorten? eller om man ska ta nya med lite mer vanligt stuk? kom gärna med synpunkter, eller vilken som passar bäst.

 

Mvh Ricke

 

 

 

 Postat 2009-05-12 19:57 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Högkonjuktur för fotografer just nu?

Jag har haft och har riktigt bra med fotouppdrag trots att det är lågkonjuktur och finanskris. Tror mycket beror på att företagen måste visa att dom finns, samt visa upp sig när det är sämre tider, när det är  bra tider så behöver dom inte anstränga sig för att sälja, då säljer det av sig själv.

Vet inte hur Ni andra fotografer har med uppdrag nu i kristider och massvarsel, men jag tycker det är tummen upp för det är mycket fotouppdrag för broshyrer, foldrar, hemsidor och annan marknadsföring just nu, så för mig är det riktigt högkonjuktur i dessa tider...

Jag har dock märkt av en mindre förfrågan och bokningar av bröllop, men på företagsuppdrag är det kanske betydligt mer uppåt nu.

Här är ett jobb jag gjorde ganska nyligen för ett Stockholmsföretag, dom levererar säkerhetsutrustning till bl.a flygplatser mfl. Ni vet när ni ska flyga så måste Ni gå igenom en scanner och skicka väskorna, ta av er bältet, kläder etc...

Lite tidspress, men jag sätter oftast eget ljus, här på inomhusbilderna jag två studioblixtar som används flitigt, dom ville ha lite bilder för broschyrer, hemsida samt för deras bildbank. Kommentera gärna ris eller ros? ( alla har olika åsikter, så det är alltid bra att höra andras åsikter så man inte blir för "trångsynt" och börjar få tunnelseende.

utomhusbilder, dagen till ära så var det riktigt bra väder...

Deras lokaler, ute vid Arlanda stad.

Tog några vanliga flaggbilder också, fick vänta tills det blåste till så det blev vind i seglen..

 

( Har tagit ganska många utomhusbilder i olika varierande vinklar, så detta är bara exempel )

Interiörsbilder i deras fina lokaler.

Dom har även utbildningar på den utrustning dom säljer...

Utbildning med en grupp färska säkerhetsvakter...

VD´n him self ...

tog lite olika bilder på VD´n så dom har att välja på...

samt lite andra personal och utbildningsbilder, men är för många för att lägga upp dem här...

 

Kommentera gärna ris eller ros av ovan bildexempel?

Har Ni andra fotografer bra snurr på verksamheten nu liksom jag eller ?

 

 

Ha de bra och trevlig helg!

 

Mvh Ricke

 

 

 

 

 Postat 2009-05-09 01:17 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Första åskan tog ett garage...

Ca: kl. 20.00  gick larmet och det var ett Garage i Lidsträsk som fattat eld av årets första åska som drog fram lördagskvällen. Lidsträsk är en lite by som ligger 33 km utanför Norsjö samhälle mot Lycksele kommun till. Strax efter 21 tiden hade Räddningstjänsten släkt branden efter dom rivit av plåttaket på byggnaden, garaget blev helt förstört av branden. Ingen människa eller fordon kom dock till skada.

Här kommer lite färska bilder...


 

 

 

 

Det samlas alltid lite folk vid bränder...

 

Lite komiskt! Det står en gamal brandbil i ett garage mitt emot garaget som brinner, men det hjälpte ju inte att garaget brann ner ändå...

 

Det tyckte brandmännen var lite skoj faktiskt ( med glimten i ögat förståss )

 

Inte så kul jobb alltid kan man tro...

 

Dom fick riva ner taket innan elden var under kontroll.

 

 

 

 

 

Tänkte på att brandmänn är det lite som för fotografer, man vet aldrig vad jobbet riktigt kräver för verktyg, en brandman liksom en fotograf vet oftast inte innan man åker iväg hur det ser ut, vad som behövs för att släcka eller fånga en bra bild.

 

Det var blixten som slog ner säger en brandman som är orakad.

 

Dom pekar och tittar på fotografen, vilka konstiga typer va? har de aldrig sett en fotograf förr mån tro?

 

För övrig var detta min första och enda majbrasa i år, tog dock ej med mig varmkorv, men skickade bilder och lite text till några tidiningar, så med lite tur kanske dom finns i tidningen på måndag, men tror detta är ganska lågt nyhetsvärde i, finns nog annat som kan vara mer värde i att publicera kan jag tänka mig...

 

Ha de gott !

 

Mvh Ricke

 

EDIT: 00:11 publicerad http://www.folkbladet.nu/?p=144519

 

 Postat 2009-05-02 23:46 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Jack the ripper eller menar Jack Russel

Passade på att ta lite bilder på en hund i går, det är när han leker i den sista snön som finns kvar.

Jag har ingen erfarenhet av Jack Russel, men dom verkar ju ganska coola samt envisa och tar man fram enn boll så får man aldrig tillbaka den, det är då säkert ;)

 

 

 

 

 

 Han släpper inte bollen ur sikte...

 

Muskelpaket...

Bild ovan på min son Casper som repat sig sedan ögonoperationen, känns lite konstigt att han inte skelar längre, men man vänjer sig nog. Det ser lite hemskt ut om man tittar på såret i ögat ännu, men det verkar ju blir bättre, sedan ser han inte dubbelt hela tiden numera så det blir nog bra med tiden.

 

 

Mvh Ricke

 

www.ricke.nu

 

 

 Postat 2009-05-01 19:40 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 Nästa 

Tidigare blogginlägg

Kompisar