I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Skylta upp för skyltsöndag!

Min firma ligger i början av storgatan, lite utanför självaste centrumet tyvärr, men jag vill ju ändå skylta så att det syns vad man håller på med ( eller hur?)

Monterade upp en ny skylt på en 8 meter härom veckan och satte igång belysningen idag lämpligt för skyltsöndagen.

Jag har tre ganska stora fönster att skylta upp...

både gammalt och nytt? fungerar det? Jag kör ett bildspel med ganska nya bilder i mitten i det första fönstret, otera att förstoringarna är 50x70cm, men de ser så små ut här.

 

Mittersta fönstret kör jag som tema bröllop, dom stora blderna är 50x70cm.

Sista fönstret lite reklam och trycksaker samt T-shirts och lite kläder, väskor som jag säljer och trycker på när jag inte fotograferar på uppdrag eller i studion.

Jag var även ute och fotograferade och gjorde reportage/vimmelbilder för www.inorsjo.se se mer bilder här: www.ricke.nu/skylt   ( reportage samt vimmelbilder )

När jag "gick skyltsöndag" så besökte jag ett fotomuseum där jag hittade denna gamla ateljestol eller som de beskriver den....

 

Atelierstolen... Ja läs själva!

Den var otroligt hög rygg på den stolen :)

 

 

Mvh Ricke

 

Se mer www.ricke.nu/skylt   ( reportage samt vimmelbilder från årets skyltsöndag i Norsjö )Postat 2008-11-30 21:16 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Hälsa på dom gamla kära medan det finns tid kvar...

Jag har inte mått så bra på sistone, tror det är den mörka perioden kontra att jag jobbat för mycket ? jag sover ofta och länge, så är lite utbränd, jag har tappat gnistan både inom foto och livsgnistan, hoppas dock att jag hittar den gnistan snart igen...

Lite av de senaste bilderna som är tagna i veckan...

Annorlunda familjebild?  Far med sina söner

en till med svart bakrund samt med rökmaskinen

Ovan bilder tagna i studion med blixtar och 1ds mkIII, nedan med Canons nya G10 kompaktkamera.

 

Hälsade på min gamla farmor idag

Jag kände att jag bara måste åka och hälsa på min gamla farmor idag, kanske inte bästa dagen för mig att hälsa på henne när jag inte själv mår riktigt bra nu, blir så jäkla känslig när det kanske är sista gången jag ser henne i livet. det känns verkligen jobbigt, måste erkänna att det trillade lite tårar på mina kinder när jag kom ut och satte mig i bilen.

Här i rullstolen sitter min gamla fina snälla farmor, hon tittar på tv och tittar upp en kort stund när jag tilltalar hennes namn, sedan återgår hon till att titta på tv, jag blir både rädd och ledsen att hon först inte känner igen mig, min gamla fina snälla farmor som jag bodde hos under vissa perioder i min ungdom...

Funderar på livet!

Man börjar ju fundera själv på livet, det går verkligen så fort att man inte hinner med allt man tänkt göra, snart sitter man väl själv på hemmet och hoppas någon hälsar på innan man kilar vidare? Grymt att vi människor oftast har så mycket att göra att vi stoppar bort dom riktigt gamla för vi har inte tid med dom längre utan våra jobb och karriären är viktigare, jag får riktigt dåligt samvete att jag inte tagit mig mer tid att hälsa på henne, det kanske blivit 3-4 gånger på ett år man åkt förbi och hälsat på henne och ändå bor vi så nära, det är verkligen grymt dåligt av mig.

Jag satte mig på huk intill hennes rullstol, tog hennes hand i min och frågade om hon kände igen mig, ja du är ju en Riiiikard sa hon och betonade som vanligt på i:et, skönt att hon känner igen mig, vi pratade en stund om allt mellan himmel och jord men det var inte alltid hon var hemma, så det är inte så lätt, jag frågade om jag fick ta en bild av henne och tog ett kort med kompaktkameran, visade henne bilden på displayen och hon sa...  - Vem är det där? det kan ju inte vara jag? hon tyckte inte fotot var likt henne.

Sedan tittar hon på tv igen, hon sa till mig att jag skulle komma och hälsa på henne igen då skulle hon bjuda på fika, jag hoppas verkligen jag hinner hälsa på henne igen för stundvis ligger hon med syrgas och hon är sämre än hon någonsin varit min fina snälla gamla farmor.

Innan jag åkte hem gick jag in och tittade på hennes rum, här är ett foto när min farmor gifte sig med min farfar, han dog dock när han bara var drygt 60 år i en hjärtinfarkt, så hon har levt själv sedan dess.

Dom fick tre barn tillsammans, den övesta är min pappa och han ser ju betydligt yngre ut på bilden ovan än på fotot jag tog för något år sedan här nedan...

Min Pappa, jag sa han skulle stå som Jerry Williams

 

Ja, livet springer iväg, jobbet och pengar är inte det viktigaste utan ta hand om Era nära och kära, Pengar är bara pengar man kan ändå inte ha dem med sig när man kilar vidare.

Ta hand om er och hittar ni en massa stavfel oh skrivfel så har ni nog rätt i det, för jag orkar inte läsa igenom och rätta detta utan det kommer från mitt hjärta som jag måste avlasta genom att skriva...

 

Kram /Ricke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Postat 2008-11-23 20:32 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Tidigare blogginlägg

Kompisar