I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Tisdagsträffen i Skellefteå 24 maj

Tisdagsträffen är en motorcykelträff, där man träffas på torget i Skellefteå varje tisdag under sommaren, första träffen för i år var förra tisdagen den 17 maj, tyvärr hade jag ingen möjlighet att åka till Skellefteå den dagen, så nu blev det andra tisdagsträffen som blev min första för i år.

Min Hoj är en Harley Davidsson Wide Glide. Jag köpte den i april och då hade den bara gått 340 mil, nu har den snart passerat 500 mil och säsongen har inte börjat ännu :-)

Vi blev bara två som körde från Norsjö till Skellefteå för att åka med i tisdagsträffens karavan denna dag, vi har ca 8 mil enkel väg innan vi kommer fram till Skellefteås och möjligheternas torg, där samlas alla typer, åldrar och hojar för att tillsammans glida iväg på utflykt och njuta av vårt gemensamma intresse.

Det var nog bara ca 100 st som trotsade vädret och plockat fram hojarna denna dag, utflykten gick till Kanotudden inte så långt från Skelleftehamn-Ursviken.

 

Vi åkte redan 17.20 från Norsjö, och hinner med att surra en stund med folket på torget, kl. 18.30 åkte vi från torget mot kanotudden, ingen förutom Affe och några närmaste han som leder tisdagsträffen vet vilket som är slutmålet.

Både unga och gamla samlas för deras gemensama intresse...

Det är många kvinnor som kör sina egna maskiner...

 

Efter vi kört igenom staan, så samlas vi oftast i utkanten för att tillsammans köra i karavan, bara hojar så långt ögat kan nå...

Framme vid dagens utflyktsmål kanotudden...

prydligt uppställda...

 

Sedan köper man kaffe macka av en förening som blir tillfrågad att göra mackor och sälja till oss hojåkare ...

Affe, det är han som håller i trådarna...

Det blev rejält sent innan vi var åter i Norsjö... för vi körde runt ovädret, så vi missade nästan hela regnet... men då körde vi över Piteå hem :-) mätaren slutade på drygt 30 mil denna kväll och vi var åter hemma igen efter 00:00 som oftast efter våra utflykter ;-)

 mer information om tisdagsträffen hittar ni här: http://www.tisdagstraffen.com/

 

 Postat 2011-05-25 22:22 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Fotade en hårding i dag ;-)

Jag brukar fota Anders någon gång varje år, oftast med lite tema, nu är det vår och lämpligt att ta fram hojen ...

här är några tidigare bilder ...

Brandman

Påskfoto

Sommarbilder

Tomte på samma lilla HD

Tomte i snöstorm

Jag som fotar Anders Söderström i lilla studion...

 Postat 2011-05-02 17:47 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

50 mil med hojen i snö och kyla...

Söndag den första maj var det Paltrundan, det är en tradition att första maj köra med motorcykel, Piteå, Luleå, Boden, Älvsbyn, Öjebyn eller tillbaka till Piteå, avsluta med att äta Pitepalt´n.

Det hade varit minusgrader på natten mot söndag, så det kändes lite hemskt den första milen, för stundvis var det lite halkigt från början, men blev bättre ju längre tiden gick.

Det var två kompisar och jag som körde till Piteå för att åka med på Paltrundan, vi har dock 16 mil enkel väg till deras samlingsplats på Noliaområdet i Piteå.

Vi skulle åka kl 08.00 från Norsjö, men blev lite förseningar så vi kom oss iväg vid 08.30 och var framme efter tankning och pisspaus i Piteå kl.10.15... problemet var att alla redan åkt iväg, för vi var själv på uppsamlingsplatsen, men lika glada var vi förståss ändå ;-)

Nu skulle vi köra ikapp konvojen innan dom har hunnit köra från Piteå till Luleå...

När vi kört ett par mil så han vi ikapp den stora skaran motorcyklar som skulle köra den traditionella paltrundan, dom sägera att det var över 1000 st motorcyklar som körde i år, och det var verkligen massor av hojar och folk...

 

Här är det jag och min kompis tjej som poserar i Boden tror jag det var?

 

 

Här är min polare, vi åt på varj ställ vi kom till ;-) först till Luleå, där blev det en banan, i Boden där åt vi en macka som han på bilden och en kexchoklad, i Älvsbyn en Hamburgare och slutligen i Öjebyn blev det palt... snacka om man var mätt...

Vi behövde nog allt vi åt för att inte kroppen skulle frysa, för det var riktigt kallt, det haglade ordentligt utanför Luleå och det snöade stundvis, fast lika skoj hade vi ändå ;-)

 

Hum.. såg att en av hojarna som åkte med körde med slicks! hum..

skulle kännas lite halkigt kanske ;-) frågan är dock om det är godkänt av polis eller bilprovning?

 

'

Det fanns ju med alla möjliga hojar, här en motivlackad HD

En Trike...

 

Man kan inte förstå hur myckt folk och hojar det fanns, vart än man tittade så var det motorcyklar ;-)  Här är vi i Älvsbyn.

 

Alla var på plats...

 

och en och annan raritet åxå...

 Coola detaljer...

Mellan Älvsbyn och Piteå så var jag tvungen att stanna för att föreviga denna fina brevlåda ;-) En motorcykel går verkligen att använda till mycket ;-)

 

 

Nu blev det ca 50 mil innan vi var hemma igen ! har redan hunnit köra 100 mil med min nya hoj och säsongen här uppe har inte börjat ännu, blir nog en rolig och händelserik sommar ;-)

Nu ska jag på gymmet och träna bort det man stoppad i munnen i går haha...

 Postat 2011-05-02 07:25 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Tidigare blogginlägg

Kompisar