I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Norsjögalan 2013

I går kväll var det Norsjögalan, ( se tidigare blogginlägg om förberedelser ) en riktigt trevlig fest med utmärkelser för Norsjö kommuns företagare, Norsjöambasadörer och byar. Mellan detta var det suverän underhållning av mycket duktiga artister och skådespelare...

( OBS © Alla Bilder, så fråga innan ni tar en bild )

( klicka för större bilder )

Sofie Frohm " tände igång" ...

Norsjögalan 2013

Först blev det lite bilder nere vid foajen där alla anländer, var inget tvång att fotas men som en kul grej, för inte varje dag man går på gala...

Arianne hon vär där både som gäst och uppskattat framträdande av gästerna

Det var många många fler som lät sig fotas i studion vid entrén, men p.g.a utrymmesskäl så lägger jag inte upp fler här, så vill ni se alla bilder, kontakta Sofie Frohm på Kommunen i fall dom tänkt göra något bildspel eller liknande?

Var trångt att fota där nere vid foajen och inställningsljuset gick sönder, så blev lite svårt att focusera med skärpan, men trots att jag hade både feber och var slut så lyckades jag hitta skärpan på alla bilderna, kanske var det alvedon som hjälpte?

Nu är alla på plats uppe på festvåningen...

En del laddar med lite drickbart i baren

Musiken spelas och   ( han som spelar piano är egentligen Saxofonist, men visade sig även vara superbra på piano, en ny Robert Wells kanske?  )

kvällens konferencier  Mats Bergqvist visar sig inte bara kunna vara en bra  konferencier utan även en suverän sångare, härlig och mycket duktig person som även

ledde till överraskningar och glada skratt under kvällen.

Ser ut som en bodyguard som vaktar någon betydelsefull person, men visar sig vara Conny, killen som har full skärpa på filmkameran och alla TV monitorer runt Galan.

Blev överraskad av den endast 16 årige Saga Stenman, helt otroligt duktig med superhärlig röst, så hennes namn ska ni nog lägga på minnet, för om hon fortsätter i den stilen lär man snart se henne på betydligt större scener än denna.

"Bengan" Hotellchefen var mycket nöjd liksom dom flesta andra kändes det som.

Peder Johansson en av dem som företräder föreningen Företagarna som även delar ut priser...

Årets Näringslivspris gick till EXTENA AB
med en del av motiveringen: Företaget har genom framsynta investeringar utvecklats till att bli på extrudering av plast och är idag ett av de ledande företagen i Norden inom vattenledningsrör, kabelskydd, för el och tele samt frostskyddande rör.

Årets företagare blev Norsjö Betong AB, här ser ni en mycket glad ägare och VD Magnus Stenmark.

Axetstipendiet delades ut till

Axetstipendiet, Årets kvinnliga företagare delades utt till Ann-Christine Nygren Apoteket Nornan i Norsjö.
Motiveringen löd: Hon har gått mot strömmen och flyttat hem till Norsjö, Hon har visat att man måste satsa för att vinna, god service är hennes drivkraft. Hon är en förebild för andra unga kvinnor som vill skapa en framtid på orten.

( bild saknas )

Årets nyföretagare Wikbergs Fiske i Norsjö.
en glad men lite blyg Britt Wikberg, dom hade lovat att hon inte behövde säga något
om hon gick fram och tog emot priset, men hon sa TACK :-)

( bild saknas )

Det delades även ut ett pris ÅRETS NORSJÖ AMBASSADÖR blev Norsjösonen Roger Lundgren. se bild längre ner på sidan:  http://www.aftonbladet.se/brollopet/article12348167.ab

Roger Lundgren Hovexpert och författare, han har alltid pratat gått om Norsjö och alltid berättat varifrån han kommer, tyvärr var han inte med oss i kväll, men vi fick höra hans röst där han tackade så vänligt och kände sig stolt att bli utsedd till Årets Norsjö Ambassadör

Arianne Bjuhr överraskade med lite roligt och drev lite med Kommunalrådet Mikael Lindfors. Hon stormade in och frågade varför hon fått vänta så länge där ute i foajen på bredaste Norsjödialekten, hon var suveränt duktig som alltid och blev väldigt uppskattad av gästerna som

skrattade så dom nästan vek sig dubbelt!

Blev många glada skratt...

och många högljudda skratt under Ariannes uppträdande.

Därefter klädde hon av sig till Kommunalrådets stora förvåning och...

Delade ut priset till Årets BY, som blev för första gången SVANSELE som här tackade för Byns utmärkelse.

Motiveringen löd:

Svansele, naturskönt beläget vid Skellefteälven. med en aktiv byaförening som jobbar tillsammans. Aktiviteterna som är många riktar sig till kvinnor, män, unga och gamla. I Svansele jobbar man tillsammans för att hålla en god standard på gemensama miljöer
som ex byagården, bagarstugan, lekparken, boule och minigolfbana, skidspår, fotbollsplan, grillplatser. Byaföreningen tillverkar dessutom spåntallrikar till ortens turistföretagare. Svansele är ett gott föredömme för ett attraktivt boende i Norsjös byar.

Efter sjöng både Saga Stenman och Mats Bergqvist, sedan blev det en paus där dom städade bort dom främre borden för att göra plats för dans till dom Populära och duktiga Krutov & CO, Hade gärna stannat en stund till och tagit några bilder på dem in action, men tyvärr så packade jag ihop studion och begav mig hem för att sova, var helt slutkörd nu då jag inte var och är riktigt frisk.

Men här är länken till http://www.krutov.net/


Men kvällen var kanon, förrätt, varmrätt och efterätten smakade perfekt, alla skötte sig super, Norsjö Hockey var där med personal för serveringen, så allt flöt på helt perfekt! så betyg 5 av 5 från mig i alla fall!


Ha de bra, nu ska jag vila så jag orkar jobba till veckan, i morgon alltså.

/RickePostat 2013-03-17 20:00 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Norsjögalan

Förberedelser inför kvällens Norsjögala pågår för fullt

Menyerna för 3 rätters middag och programmet är upptryckta och klara.

Borden är dukade

Snart saknas bara gästerna...

Orkestern Krutov & CO packar upp

Kabelkillen WILLY förbereder för att det ska filmas

Bengan i Bengans Pub är taggad och laddar med alkoholhaltiga drycker.

Själv har jag monterat upp resestudion och ska fota gästerna som kommer parvis eller själva, därefter lite mingelfoton under kvällens lopp

Testade bara ljuset i studion på kvällens konferencier  Mats Bergqvist, så får hoppas det blir lite gladare miner under kvällen :-)

Trots att jag inte är direkt frisk så har jag försökt intala min kropp att hålla till söndag, det går något elakartat som gör att man slås ut helt, vill bara sova. Muskelvärk, feber, ont i huvudet, har haft känningar och feber, så hoppas bara jag håller ett tag till nu...

ska vara duschad, omklädd och klar redan om en timme, så tjingeling eller vad man nu säger? :-)

Trevlig KvällPostat 2013-03-16 15:20 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Äntligen klar!

Pust va skönt att äntligen vara klar med att stripa på denna buss, tar alltid längre tid än man tror innan den blir klar, kanske därför man kallas för tidsoptimist :-)

Passerade en liten lastbil jag också gjort för samma företag, Arctic Bus medan jag tog lite foto på den jag gjorde nu, har även gjort skylten i bakgrunden "Lågpris.." typ i början av 90 talet, ser fortfarande ut som ny! så nog är det bra kvalité på folien jag använder, men så är den rätt så dyr, men kvalité får kosta, eller hur? :-)

Bussen tog nog en så där 22 timmar totalt effektiv tid med utskärning och allt jobb, allt man gör är ju manuellt, ett riktigt hantverk.

Jobba sent i fredagsnatt, Lördagen och till typ 02.00 tiden i natt, för blir minst störd av folk som springer in här under natten.

Nu blir det semesterledigt Onsdag-Söndag, för åker till Marsfjäll, Saxnäs nu snart! Ska bara lasta lite snöskotrar, jeepdunkar, lite kläder så bär det iväg! -Härligt och välbehövlig semester!

Önskar alla att ha det så Trevligt !

/RickePostat 2013-03-05 16:24 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Studentplakat

Nu har vi även uppdaterat www.egenposter.se så man kan bygga sitt egen studentplakat utifrån mallarna och se direkt, eller bygga en helt egen via photoshop eller liknande program som du kan ladda upp som vi tillverkar och skickar hem till dig! smidigt!

Sidan är helt ny, så även Poster, Studentplakat, Canvas, Rollups kan man göra på liknande sätt...

se även http://www.blocket.se/vasterbotten/Bestall_studentplakat_hos_oss_45608063.htm?ca=2&w=1&last=1 så kan du utnyttja rabatten :-)

Jag han även med att montera i hop en skylt i dag denna härliga lördag :-) men får montera upp den på måndag, för nu blir det hem och duscha... för det har redan gått halva helgen ju, och behöver få vara lite ledig.

Trevlig helg!Postat 2013-03-02 14:31 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Inte den helg som blev planerad direkt...

Hum, helgen var ju planerad att göra annat, men gick i stöpet, för kom på att jag måste göra en buss innan tisdag, för onsdag skulle vi åka till fjälls och det vill man ju inte missa, så hellre jobba bort en helg, än jobba bort nästan en vecka i fjällen?

Och bussen går bara göra nu när den står stilla, ( sportlov ) och var planerad för typ ett halvår sedan, långt före vår fjällresa.

- men risken finns väl att jag jobbar bort alla runt jag håller kär om jag fortsätter så här :-( Men inte enkelt att vara egen företagare, måste ju jobba när det finns jobb, kan ju som inte välja när jag ska jobba direkt heller? och om det var gjort för att kunna leva och jobba normalt för en egenföretagare så skulle jag vara tacksam, men är tufft för dom flesta småföretagen känns det som? Då det är så mycket man ska betala till, så blir lite lön man får ut trots man jobbar typ dubbelt oftast mot en vanlig löntagare. Ska Sverige överleva så tycker jag dom borde plocka bort arbetsgivaravgiften helt för småföretag, vi betalar ju ändå moms och skatt, och vi gör rätt för oss, är ingen belastning för staten utan drar in massor med skattepengar, frågan hur länge till man orkar bara? Nej låt småföretagare kunna leva på sin lön och även ha ett normalt liv på sidan om jobbet. Nu låter jag lite negativ, men det är tyvärr verkligheten. Jag vet att jag är duktig och kreativ med det jag gör, har hållit på sedan jag var 23 år med eget företag, alla kan inte jobba inom stat och kommun, då skulle hela systemet krascha ihop totalt, vilket det verkar göra ändå?

Skulle med säkerhet kunna anställa minst en heltid och kanske en halvtidstjänst om dom plockade bort arbetsgivaravgiften känns det som?  men är som sagt mycket av det som man drar in som ska ut. Förutom Hyran, maskinkostnader, försäkringar, material, förbrukningsmaterial, övrig utrustning  så ska det betalas moms 25%, Arbetsgivaravgift -31,42%  skatt på lön 30-55% beroende på lön, Semesterlön -11-13% som ska läggas undan varje månad, Avgift till Fora, och så måste man ju betala in till en separat pensionsförsäkring för man har ju inte råd att ta ut så mycket i lön, trots alla timmarna man jobbar. Så lär inte blir så stor pension ändå, även med försäkringen så får man väl jobba tills man fyller 80 år och kanske faller av pinnen året därpå?

Var meningen jag skulle sluta kl.15.00 i går fredag... jag stämplade ut oo:45 lördagmorgon i stället, inte bra... och väntar på en maskin som skär folie nu, därför sitter jag här och skriver :-)

Nåja, min dotter sa, Men Pappa du har ju valt ditt jobb själv! - visst, men jag tyckte mer som det var jobbet som valt mig :-) haha... nej nu fortsätta knega på några timmar till... är likas snöstorm ute, så känns ändå bra att vara inne i värmen!

Monterar folie runt en hel buss, brukar ta en sådär 20 timmar för en person att både skära och montera, allting gör man för hand så det är ett riktigt hantverk, mycket småpyssel och detaljer som tar tid.

mycket kvar ännu...

ungefärlig skissbild, blir dock snyggare i verkligheten än skissen.

Önskar alla en trevlig Helg! :-)

nu ska jag inte vara negativ längre, nu är det snart helg, bara några timmar till ...

/RickePostat 2013-03-02 11:56 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Tidigare blogginlägg

Kompisar