I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Det är ljuset som gör bilden...

I Dag började älgjakten och jag tänkte faktiskt följa med någon jägare och ta lite bilder på det, men det blev tyvärr inte av så jag fick nöja mig med att ta lite bilder på frugan nu i kväll i stället.

Det har varit strålande väder här uppe i norr idag, ganska luftkallt men soligt och jag kunde bara inte motstå frugan då hon frågade om jag inte ville ta lite bilder ute på henne nu ikväll...  

Det är verkligen ett "Perfa" väder att plåta ute i, svårast är dock att få frugan att sitta på dom platser som man vill, hon höll på ramla i vattnet några gånger, men jag sa bara äsch lite får man väl offra eller hur :)        

 ( här ser ni en bild med blixten jag använder för att styra mitt eget ljus som jag själv vill ha det... och det bästa med batteriet som jag driver denna 220v blixt med är att jag inte har laddat det på länge och batteriet verkar aldrig ta slut, helt otroligt faktiskt, men jag fotograferade en heldags bröllop förra söndagen se tidigare blogg, och har inte laddat det sedan dess... )

och så blev bilden med lte mera zoom, jag använder en 1ds MKIII samt 70-200 2.8L i 200 läget i denna bild, sedan har jag en trådlös blixttändare som nog fungera en 20-30 meter från blixten

samma sten men från en annan vinkel...

- Jag sa spott ut tuggummi...  men den modellen är nog döv för hon fortsatte att tugga som hon inte hörde något alls ... ( suck inte lätt att vara fotograf idag ;)

 

Här har jag solnedgången från höger

Frugan började äta gräset, man kunde nästan tro att hon var en ko eller nått ;)  - tror nog det var bättre eller godare med tuggumit eller ??

 

Svår bild att ta då det jag har soljuset in i optiken, det är även svårt att få focusen på rätta stället.

Jag fick t.o.m frugan att hoppa på komando och det är ju inte ofta jag lyckas med något sådant kan jag säga :)

 

Hej då säger frugan med en vink på komando från fotografen ... hum måste nog fotogarera frugan oftare så jag får bestämma lite mera ... :)

 

Ser frugan att jag lagt ut bilder på henne så luvar hon mig säkert :)  - men lite får man väl tåla som fotograf också eller hur?

Ha de bra!

 

Mvh Ricke

www.ricke.nu

 

 

 

 

 Postat 2008-09-01 22:28 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Stockholm en stad i ljus

Jag är här "nere" i Stockholm och ska fotografera ett bröllop, men fick två dagar över så man passar på att kolla in stadens alla hörn. Åkte hemifrån onsdag kl.15.00 med bilen, höll på att somna där vid 19.00 hade bara kört 34 mil då och slängde ett öga på GPS en för att kolla hur långt det var kvar innan man var framme... hum... bara 48 mil kvar!! hur ska jag orka köra alla de 82 milen utan att somna tänkte jag? Vi körde in vid en shellmack i Härnösand och köpte lite redbull och några paket druvsocker, Han i kassan frågade om vi va trötta ( haha, det var bara förnamnet ) efter två redbull och några druvsocker så då blev man genast piggare :)

Vi var äntligen i Stockholm kl.01.00 på torsdagsmorgonen, sedan på dagen blev det att kolla runt i staan...

Åsa min fru vid "Sergelplattan"

Här hade vi nyss klipp oss vid en frissering nära Hötorget, hum jag törs inte visa min nya frilla... har aldrig varit så korthårig sedan jag började minnas något alls, sedan är jag nog en nyans ljusare i huvudet än frugan... d.v.s ett riktigt ljushuvud ( haha ) jag hoppar då till varje gång jag passerar en spegel och undrar vem som är där..

Stockholm är verkligen en vacker stad passade på att ta lite nattbilder i går kväll då regnet slutat att ösa ner och molnen skingrat sig...

( från Slottet sett )

Chapman som nyligen renoverats är på plats och jag tar givetvs några bilder, ser nästan ut som den rör på sig, men det är en annan båt som kör förbi därav ränderna för jag kör 30 sek exponering på denna.

( från Skeppsholmsbron )

Chapman från en annan vinkel...

( från Skeppsholmen Arkitekthuset)

och ytterligare en annan sida av Chapman, gillar denna bilden, Ni skulle bara se den i fullformat 21 Megapixlar, riktigt nice faktiskt

( Skeppsholmsbron mot Grand Hotell och mot NK huset )

( Östra brobänken på Skeppsholmen där båtarna ligger bakom mig låg där briggen tre kronor byggdes, man kan även se NK loggan som en golfboll i bakrunden )

( Slussen med gamla stan i bakrunden, bilden tagit från Katarinavägen )

( Bilden tagit utöverstaden från Liljeholmens höjder, synd den är så liten här... skulle se den i fullformatet, riktigt najs! man ser bl.a högalid Kyrkan i bakrunden och en dimma som sveper in genom staden)

Essingeleden från Liljeholmen in mot staden, nu var frugan riktigt less och utråkad haha, så vi körde hem för att sova...

På lördag blev det lite uppvärmningsfotografering inför bröllopet som är i morgon Söndag...

Här är en familj som jag gjorde en fotosession med utanför Drottningholms slott idag lördag...

Lilltjejen var en riktig modelltalang, helt otrolig bara ;)

 

Nä måste sova en stund nu så man är pigg inför bröllopsfotograferingen imorgon, man har ju höga krav på sig och det gäller att vara utvilad för bästa tänkbara resultat...

kanske återkommer jag med lite bilder från det bröllopet som ska plåtas på ett slott, men det beror ju på om brudparet vill visa några bilder? måste ju fråga dom först lixom...

Ha det bra!

 

Mvh Ricke

 Postat 2008-08-23 22:56 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Tidigare blogginlägg

Kompisar