I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Porträtt i solnedgång

I Går tog vi lite porträtt i solnedgången, synd bara att sjön börjat fysa :-( men bor man där man bor så är det ju bara att acceptera...

Fungerar dessa bilder? familjeporträtt, barn och frun i huset...

 

klicka för större och bättre bild

Höstbilder med frusen sjö. ( frun i huset )

Dottern...

 

 Lite riskabelt, men vad gör man inte för en bra bild? :-)

 

Hela familjen samlad på två stenar ...

 

mysbild...

 

Blivande modelltalang?

 

mysa med mamma ...

 

 

 

 

 Modellen ;-)

Synd på grässtrået, men har några utan det åxå, annars finns ju Photoshop som tur är...Postat 2011-10-26 21:09 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Daniel fick träffa sina Idoler

Det hela började när jag lade upp ett foto på min facebooksida, ett foto på EMD som jag fotograferat några år tidigare. Daniel skrev där att det var hans stora idoler och att han ville så gärna träffa dem.

Daniel är en supergo och trevlig kille, helt vanlig kille i 25 års åldern, det enda som skiljer han mot andra 25 åringar är att Daniel har ALS , en sjukdom som gör att kroppen lägger av allt eftersom, en riktigt grym sjukdom som oftast går väldigt snabbt, men det finns en långsammare ALS och det är den Daniel har. Daniel fick sjukdommen för 5 år sedan när han bara var 20 år gammal, hans mamma och pappa tyckte att han hade så dålig balans när han gick och det var så den upptäcktes.

Daniel är i dag 25 år gammal och han är den yngsta patienten med ALS i Norra Sverige.

När Daniel skrev så på min Facebooksida så tänkte jag att, nog ska jag försöka göra allt jag kan för att han ska få träffa sina stora Idoler... så jag tog kontakt med EMDs manager för att försöka boka in ett möte med dom, gissa om Daniel blev glad när jag fick tid och datum för denna stora dag :-)

Jag brukar oftast tänka på - Bättre att fylla ditt liv med liv i stället för livet med en massa år...

 

Det blev en lång dag för Daniel, men en mycket innehållrik dag. Vi bor 8 mil från Daniel, vi bor i Norsjö och Daniel bor i Skellefteå. Så vi steg upp 06.00 för att vara i Skellefteå kl. 08.00 och hämta upp Daniel, han hade också stigit upp tidigt denna dag för han var verkligen supertaggad att denna dag blev av.

Här är vi på Skellefteå flygplats och ska gå ombord på planet som ska ta oss till Stockholm. Daniel och min dotter Elina som följde med oss.

Daniel var riktigt supertaggad ombord på planet och såg verkligen fram emot att träffa grabbarna i E.M.D  Erik Segerstedt, Mattias Andréasson och Danny Saucedo

Vi hyrde en bil på Arlanda och körde till Södermalm i Stockholm, försökte hitta en parkering så nära deras studio som möjligt, men det är inte alltid så lätt att hitta en parkering, så det blev att gå några hundra meter till deras studio.

Nu är vi nära att Daniel sin dröm uppfylld ...

Vi hittade inte direkt till deras studio, så jag ringde Erik som skickade upp Danny för att söka rätt på tre förrirrade Norrlänningar på Södermalm, och det tog inte länge innan han hittade oss :-)

 

Vi fick följa med ner i deras studio, Daniel kan gå kortare sträckor om han får hjälp eller kan hålla i sig mot något, så det gick riktigt bra att klara trapporna ner till deras källarstudio. Deras studio var tidigare Magnus Ugglas.

 

Daniel hade supermånga frågor till EMD grabbarna, dom lyssnade och svarade. Dom är riktigt superfina grabbar Danny, Erik och Mattias. Vi pratade om det mesta, Danny berättade att han varit tillsammans med sin tjej i hela 8 år nu, fast hans tjej säger att de bara varit tillsammans i 4år, för han jobbar och är hemma så sällan :-)

Så här ser Daniel Larsson ut när han lyssnar på vad  Erik Segerstedt, Mattias Andréasson och Danny Saucedo  svarar på hans frågor om dom.

Daniel fick gå runt och kolla in deras lokaler, och se hur de jobbar. Alla har de olika rum, här är Mattias studiorum där han sitter och tränar/spelar in sina låtar.

Här sitter de inne i Eriks rum, han har det största rummet och en egen myssoffa, Danny, Daniel och Erik i myssoffan :-) snacka om lycka.

 Erik, Danny, Daniel och Mattias.

Här fick Daniel lyssna på när dom sjöng och Daniel fick sjunga med dom, dom är riktigt duktiga på att sjunga E.M.D

 Sedan berättade Daniel om sin sjukdom ALS, hur den fungerar och att han är den yngsta ALS patienten i Norrland. Här ser vi Daniel och Mattias.

Danny och Erik blev mycket berörda av det Daniel berättade. ALS är en sjukdom med dödlig diagnos. Alla får sig en ordentlig tankeställare om hur livet snabbt kan förändras...

 Mattias är rörd...

 Nu blev det lite CD skivor och signatur på dessa, vi lämnade även en tavla av dom som var fotade när de var i Malå för några år sedan, Det dom minns mest av Malå var att det var en massa myggor där.

 Efter tre timmar nere i deras källarlokal så fick dom gå ut för att ta lite bilder av dem tillsammans...

 Danny, Elina, Erik, Daniel och Mattias

 Efter tre timmar med E.M.D grabbarna så blev det dax för att börja dra vidare, vi har ju lite mer på schemat i dag då vi ändå är i vår huvudstad. Vi fick skratta ordentligt åt några grabbar från ett dagis i närheten, dom stod med kvastar intill och såg nyfikna ut :-)

 Sen " gjorde vi Stockholm " när vi ändå var här nere . vi åkte till Gamla Stan för att titta lite och för att äta lite mat...

 En Nöjd Daniel som inte riktigt kunde smälta att han träffat " Grabbarna" i deras studio... helt otroligt!

 Sedan blev det mat i gamla stan, inte billigaste maten direkt, men va gör det? vi måste ju fira lite extra en sådan här dag :-)

 Efter maten blev det ett besök i Globen, Teater med Glada Hudik gänget...

 Det blev även första gången Daniel besökte globen... Oj så stort tyckte han, lite mer att göra i Stockholm än lilla Skellefteå hojtar han glatt.

 

 Vi såg Glada Huikgängets teater ELVIS, helt otroligt bra sköna lirare... helt klart värda ett besök!

 Vi sov över i Ekerö ( Tack Pia ) och dagen efter åkte vi hemmåt, vi stannade till vid Drottningholm där Kungen bor, men han hade inte vaknat ännu, så vi nöjde oss med lite bilder av Daniel framför Drottningholm i stället.

 

 Nu hade vi lämnat igen hyrbilen och på väg att flyga hem till lilla Skellefteå i stället...

 Skellefteå Flygplats

 Daniel fick nästan känna sig som en kändis när han klev av planet...

 

 

 Hela gänget som drog för att träffa E.M.D Elina, Daniel och Ricke

 Back in Skellefteå med massor av fina minnen och några upplevelser rikare, en mycket nöjd men ganska trött Daniel.

 

Vi tackar  Tomas Lööw för att du kunde hjälpa oss med detta, samt tackar vi naturligtvis "grabbarna" Erik Segerstedt, Mattias Andréasson, Danny Saucedo  för vi fick komma och kunde genomföra denna resa, samt Pia Ekman för sovplatserna och frukosten.

Nedan fakta hämtat från http://www.algonet.se/~owe/alsals.html#ALS2

se även på länken ovan för mer information.

 

stiftelse fond http://www.ullacarinstiftelse.se/

Ulla-Carin Lindquist stiftelse för ALS-forskning samlar in pengar till forskning om den obotliga och dödliga nervsjukdomen amyotrofisk lateralskleros ALS som drabbar drygt 200 svenskar varje år. Sjukdomen har varit känd sedan mitten av 1800-talet men ännu vet inte forskarna vad som orsakar ALS.

ALS betyder Amyotrophic Lateral Sclerosis. Som många medicinska termer kommer det från latinet. ALS beskrevs i medicinsk litteratur för första gången 1869 av den Franska neurologen Jean-Martin Charcot.

 Postat 2011-10-21 12:27 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Tidigare blogginlägg

Kompisar