I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Färgsprakande Norrsken

Man kan tro att Gud leker Picasso uppe på himlavalvet när man ser detta skådespel, helt fantastiskt att se detta måste jag säga.

Dom här bilderna tog jag i går, den andra dagen av denna hösts första Norrskensbilder. d.v.s 30-31/8 och denna dag var det ett riktigt skådespel som varade i flera timmar. Jag kör två kamerahus samtidigt då jag tar dessa bilder, så hinner fånga rätt så många olika kompositioner, jag satt och gick igenom bilderna, efter jag tagit bort några få bilder som jag inte tyckte var speciellt bra, så räknade jag till hela 210 bilder med detta skådespel... :-) några är tagna på samma ställe, samma komposition, men då Norrskenet förändras så snabbt så är det helt olika bilder ändå!

Här ser Ni några av Norrsken dag två, var ute nu i natt också, men tyvärr så regnade det lite lätt, man kunde ana att det var Norrsken ovanför dom moln som täckte himlavalvet.


Alla bilder Copyright © Fotograf www.ricke.se  
Klicka på bilderna för större och bättre kvalité

Här är jag uppe på gamla Kyrkbacken, man ser den "stora staden" Norsjö lysa upp i bakgrunden, här har just skådespelet på himlavalvet börjat...

Taget nästan från samma ställe som bilden ovanför, men här ser man hur skenet ändras, det ljusa man ser i mitten längst ner i bild är en bil som kommer körandes med extraljusen påslagna, fick faktiskt några bilder förstörda p.g.a detta.

Här ser man att det håller på formas till en båge över Norsjö

Här ser man mitt andra kamerahus som jobbar för fullt med att exponera en bild, jag hade fokus på den så därför bakgrunden är lite oskarp. denna bild är tagen med Canon 1Dx MKII och 24-70 2.8L

( kanske lutar horisonten lite på denna bild, men går ju fixa till i efterhand om man vill )
Denna bild är tagen med den andra kameran en Canon 1Ds MKIII  med ett vidvinkelobjektiv, även om det skiljer många år mellan kamerorna så tycker jag inte man ser sådan enorm skillnad på kvalitén på denna typ av långa exponeringsbilder, kan ibland tycka att den gamla kameran hittar färgbalansen bättre, fast olika objektiv ger också olika färger och har väl inte hunnit lära mig den nya fullt ut ännu också, för har egna inställningar på den gamla och har inte hunnit ställa in den nya som jag vill ha dom ännu.

Samma som ovan, men tagit med 1Dx MKII, så man kan se hur färgerna skiljer sig, båda kamerorna körda i AWB Vitbalanseringsläget, men även exponeringstiden är lite längre på denna än den gamla kameran ovan.

Ser ni taket på lappkåtan?
Nä nu orkar jag nog inte skriva så mycket mera :-) nu får bilderna tala för sig själva, det är ju ändå dom som är det jag jobbar för, inte den tekniska utrustningen, det är bara verktyg för att skapa bilder ...

Stjärnfallet, undrar om det var detta som syntes helt annorlunda i Falun, Örebro? fast det är ju ganska precis 100 mil till Örebro från där jag står och fotograferar här.

Ja vi har asfaltvägar även här uppe, kanske inte alla i så bra skick, men dock asfalt :-)

Ja, tyvärr är mitt face med på denna bild, när jag kollde in i den andra kamerahuset då det just exponerat en bild klart :-) men gillar stjärnhimmelen trots det :-)

Orkar inte lägga upp fler :-) blev många, men dom flesta väldigt olika ändå, eller hur? försöker flytta mig runt på olika ställen för att få helt olika bilder, är ju inte så kuliga bilder om man står och "matar" på samma ställe hela tiden?

Var ut nu i kväll också, men som sagt så regnade det ;-( så blev bara som nedan...

Inte något Norrsken i kväll för min del då det småregnade, men kan kunde se ändå att Gud hade sin show ovanför molnen, väldigt svagt, men dock.

Så gjorde en Iphonebild och sedan hem igen...

Hittade du någon du tycker blev bra?

Funderar på ta husbilen och köra till Norge, typ Lofoten och "ta nå kort" i helgen, för som jag fattade det så trodde/förutspådde dom att det kunde synas även under helgen? är så vackert landskap där, så kunde säkert få några "fina kort" ?

Ha de gott!

/RickePostat 2016-09-01 01:36 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Modellfoto vid skeppsholmen...

Denna bild tog jag nu i kväll!

kolla den stora bilden här:  ( klicka på bilden i länken för större och detaljrikare)

http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/1445348.htm?set=mp 

 

Jag tog bilden i min studio i kväll på tjejen sedan är den inmonterad i en nattbild jag tog för drygt två veckor sedan vid skeppsholmen, hur tycker Du den blev?

Ris eller ros kommentera gärna?!

 

Mvh Ricke

 

 

 Postat 2008-09-09 22:19 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Stockholm en stad i ljus

Jag är här "nere" i Stockholm och ska fotografera ett bröllop, men fick två dagar över så man passar på att kolla in stadens alla hörn. Åkte hemifrån onsdag kl.15.00 med bilen, höll på att somna där vid 19.00 hade bara kört 34 mil då och slängde ett öga på GPS en för att kolla hur långt det var kvar innan man var framme... hum... bara 48 mil kvar!! hur ska jag orka köra alla de 82 milen utan att somna tänkte jag? Vi körde in vid en shellmack i Härnösand och köpte lite redbull och några paket druvsocker, Han i kassan frågade om vi va trötta ( haha, det var bara förnamnet ) efter två redbull och några druvsocker så då blev man genast piggare :)

Vi var äntligen i Stockholm kl.01.00 på torsdagsmorgonen, sedan på dagen blev det att kolla runt i staan...

Åsa min fru vid "Sergelplattan"

Här hade vi nyss klipp oss vid en frissering nära Hötorget, hum jag törs inte visa min nya frilla... har aldrig varit så korthårig sedan jag började minnas något alls, sedan är jag nog en nyans ljusare i huvudet än frugan... d.v.s ett riktigt ljushuvud ( haha ) jag hoppar då till varje gång jag passerar en spegel och undrar vem som är där..

Stockholm är verkligen en vacker stad passade på att ta lite nattbilder i går kväll då regnet slutat att ösa ner och molnen skingrat sig...

( från Slottet sett )

Chapman som nyligen renoverats är på plats och jag tar givetvs några bilder, ser nästan ut som den rör på sig, men det är en annan båt som kör förbi därav ränderna för jag kör 30 sek exponering på denna.

( från Skeppsholmsbron )

Chapman från en annan vinkel...

( från Skeppsholmen Arkitekthuset)

och ytterligare en annan sida av Chapman, gillar denna bilden, Ni skulle bara se den i fullformat 21 Megapixlar, riktigt nice faktiskt

( Skeppsholmsbron mot Grand Hotell och mot NK huset )

( Östra brobänken på Skeppsholmen där båtarna ligger bakom mig låg där briggen tre kronor byggdes, man kan även se NK loggan som en golfboll i bakrunden )

( Slussen med gamla stan i bakrunden, bilden tagit från Katarinavägen )

( Bilden tagit utöverstaden från Liljeholmens höjder, synd den är så liten här... skulle se den i fullformatet, riktigt najs! man ser bl.a högalid Kyrkan i bakrunden och en dimma som sveper in genom staden)

Essingeleden från Liljeholmen in mot staden, nu var frugan riktigt less och utråkad haha, så vi körde hem för att sova...

På lördag blev det lite uppvärmningsfotografering inför bröllopet som är i morgon Söndag...

Här är en familj som jag gjorde en fotosession med utanför Drottningholms slott idag lördag...

Lilltjejen var en riktig modelltalang, helt otrolig bara ;)

 

Nä måste sova en stund nu så man är pigg inför bröllopsfotograferingen imorgon, man har ju höga krav på sig och det gäller att vara utvilad för bästa tänkbara resultat...

kanske återkommer jag med lite bilder från det bröllopet som ska plåtas på ett slott, men det beror ju på om brudparet vill visa några bilder? måste ju fråga dom först lixom...

Ha det bra!

 

Mvh Ricke

 Postat 2008-08-23 22:56 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Tidigare blogginlägg

Kompisar