I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Vinterbröllop

I Lördags blev det till å fota ett vinterbröllop, lite kallt ...

 

 

 

Ser det lite kallt ut ?

Dom fick hålla andan när man tog foto, för annars blev det så här ;-)

 

Inne från kyrkan under vigseln ...

Riktigt sagobröllop med häst & rissla ...

 

 

 

Vinterbröllop kan vara fina åxå, eller ?

 

Mvh Ricke

 

 Postat 2011-01-11 08:21 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Min Dotter hittade sina biologiska föräldrar ...

Min Dotter Elina som fyllde 18 år under 2010 var nyfiken på hennes biologiska föräldrar i Srilanka som hon kommer från...

Jag och min adopterade dotter för ca 17år sedan utanför barnhemmet i Srilanka.

Här var vi glada, vi hade precis kommit från domstolen i Srilanka, nu var det bara pass som fattades för Elina, vi hade varit i Srilanka i nästan två månader vid det här laget, det var krig på ön och en vecka efter vi kom hem mördades presidenten där, så det var en spännande adoption på flera vis.

 

Elina på hotellrummet efter domstolen i Srilanka, helt otroligt vilken glad tös vi fått...

Elina och jag i Byske havsbads utepool ;-)

 

Min vackra dotter Elina idag.

 

Elina var sugen på söka lite rötter, och vi kom i kontakt med en som kunde lankanesiska via hennes mammas jobb, vi hade dock förberedd henne på att det säkert inte fanns någon vid liv med tanke på tsunamin hade härjat rätt bra på Srilanka, och dom bodde nära havet som vi förstått det.

Men på en del av adotionspapperen fanns det en adress, vi skrev ett brev på lankanesiska och skickade iväg det, redan efter tre veckor fick vi ett svar!

Hon hade en biologisk Mamma, Pappa och en lillebror vid livet där nere, dom är dock väldigt fattiga som vi förstått det, hon berättade även varför hon blev tvingad att adoptera bort Elina, bara det är ju en hjärtgripande historia i sig, men nu den tjugotredje januari så åker vi hela " familjen " tillsammans ner för att träffa dem och följa Elina på hennes första möte med sina rötter...

oj vad spännande det känns, detta är ju ganska otrolig upplevelse med mycket känslor inblandade...

Jag kommer att ta med en av mina kameror och försöka få lite bra bilder för ett kommande reportage, under 2009 reste vi till Turkiet, då tappade jag min 5D i havet :(  se om detta här:   http://www.fotosidan.se/blogs/rickes/index.htm?date=2009-08-01

Är det någon som kan tipsa om en bra försäkring för kameran i fall att olyckan är framme, eller om det händer något oföruttsett? 

någon anna som rest till Srilanka nyligen som har tips, vad det kostar att bo och äta? vi har enbart köpt flygstolar, men räknar med att det är billigare att åka ner och fixa boende där på plats.

En stor fördel är att vi har med en tolk som har bott på Srilanka för många år sedan, hon kan Lankanesiska och Svenska, men det är typ 15år sedan hon var där nere.

Kommer att skriva mer om detta längre fram...

Ha de gott så länge!

/RickePostat 2011-01-10 11:56 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Tidigare blogginlägg

Kompisar