I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Min Dotter hittade sina biologiska föräldrar ...

Min Dotter Elina som fyllde 18 år under 2010 var nyfiken på hennes biologiska föräldrar i Srilanka som hon kommer från...

Jag och min adopterade dotter för ca 17år sedan utanför barnhemmet i Srilanka.

Här var vi glada, vi hade precis kommit från domstolen i Srilanka, nu var det bara pass som fattades för Elina, vi hade varit i Srilanka i nästan två månader vid det här laget, det var krig på ön och en vecka efter vi kom hem mördades presidenten där, så det var en spännande adoption på flera vis.

 

Elina på hotellrummet efter domstolen i Srilanka, helt otroligt vilken glad tös vi fått...

Elina och jag i Byske havsbads utepool ;-)

 

Min vackra dotter Elina idag.

 

Elina var sugen på söka lite rötter, och vi kom i kontakt med en som kunde lankanesiska via hennes mammas jobb, vi hade dock förberedd henne på att det säkert inte fanns någon vid liv med tanke på tsunamin hade härjat rätt bra på Srilanka, och dom bodde nära havet som vi förstått det.

Men på en del av adotionspapperen fanns det en adress, vi skrev ett brev på lankanesiska och skickade iväg det, redan efter tre veckor fick vi ett svar!

Hon hade en biologisk Mamma, Pappa och en lillebror vid livet där nere, dom är dock väldigt fattiga som vi förstått det, hon berättade även varför hon blev tvingad att adoptera bort Elina, bara det är ju en hjärtgripande historia i sig, men nu den tjugotredje januari så åker vi hela " familjen " tillsammans ner för att träffa dem och följa Elina på hennes första möte med sina rötter...

oj vad spännande det känns, detta är ju ganska otrolig upplevelse med mycket känslor inblandade...

Jag kommer att ta med en av mina kameror och försöka få lite bra bilder för ett kommande reportage, under 2009 reste vi till Turkiet, då tappade jag min 5D i havet :(  se om detta här:   http://www.fotosidan.se/blogs/rickes/index.htm?date=2009-08-01

Är det någon som kan tipsa om en bra försäkring för kameran i fall att olyckan är framme, eller om det händer något oföruttsett? 

någon anna som rest till Srilanka nyligen som har tips, vad det kostar att bo och äta? vi har enbart köpt flygstolar, men räknar med att det är billigare att åka ner och fixa boende där på plats.

En stor fördel är att vi har med en tolk som har bott på Srilanka för många år sedan, hon kan Lankanesiska och Svenska, men det är typ 15år sedan hon var där nere.

Kommer att skriva mer om detta längre fram...

Ha de gott så länge!

/Ricke

Inlagt 2011-01-10 11:56 | Läst 12758 ggr. | Permalink
Får önska Er en trevlig resa :o)
Hoppas Elina finner det hon söker!
Kram Milla
Svar från RickE.nu 2011-01-10 12:59
Tack!
Jo jag tror att hon är ganska nöjd redan nu, men visst är det en härlig känsla att träffa sina rötter...

Kram Ricke
Ser fram emot fler inlägg och hoppas ni får en trevlig resa.
Svar från RickE.nu 2011-01-10 12:59
Tack!
och fortsättning följer...

Mvh Ricke
Ricke!
Vilken härlig berättelse om hur "enkelt" det ändå kan vara, fast det så klart är många känslor som snurrar för hela familjen.
Jag har också två adopterade barn, men tyvärr inte mycket till information. Vi har varit på återresa när de var 8 och 10 år (2009) och det blir nog en till resa våren 2011. Vår äldsta son fick träffa sin barnsköterska, som tog hand om honom de sex första veckorna i livet. I övrigt vet vi inte mycket alls mer än det som finns i journalerna på förslossningskliniken. Barnen sörjer detta oerhört mycket och skulle gärna vilja träffa sina biologiska familjer. Ett annat problem är att det inte är helt lagligt att söka sina rötter i det land som mina barn kommer från.
Jag önskar dig och familjen stort lycka till med resan och släktträffen, oh så spännande det måste vara att se fram emot resa och ett sådant möte!
Mvh Kajsa
Svar från RickE.nu 2011-01-10 12:38
Vi har även en Son som är 15år idag, han adopterade vi från Indien, grannland till Srilanka, för dom hade stängt Srilanka för adoption i några år efter som det var så oroligt där nere då. Det är samma med han som era barn, finns ingen information alls att gå på, men han vill ju så gärna hitta dem :( så det känns ju lite sorligt när hans syster i Sverige har hittat sina...
men skam den som ger sig, har lovat hjälpa så gott det går, vi ska ner och besöka barnhemmet han kom från nästa år då han fyllt 16år...

Mvh Ricke
Spännande! Lycka till till hela familjen. Skall bli väldigt intressant att följa hur det går för er. Se till att ha med dig åtminstone en lite skit kompaktkamera som backup ifall att den stora kameran pajjar. Bilder med dålig kvalitet är bättre än inga bilder alls ibland.
Svar från RickE.nu 2011-01-10 13:02
Jo tur jag hade en skit kamera med mig till Turkiet när jag tappade min 5D i havet ;) Mitt ex har kvar G10 ännu, så får väl be henne ta med den som backup.

Mvh Ricke
Så härligt att få läsa om något som verkligen betyder något. Jag håller verkligen tummarna för att det blir en bra resa, och att viktiga kontakter kan knytas. För Elina måste det vara en milstolpe i livet att få se sin ursprungsmiljö.

Försäkring: på en långresa förra året fick jag en vattenskada på ett kamerahus. Jag fick mycket bra service av IF, som stod för hela reparationskostnaden, tack vare hemförsäkring Stor.

Lycka till och håll oss informerade.
Svar från RickE.nu 2011-01-10 13:15
Jo det blir en spännande resa på många sätt!
Och det är nog som du säger en milstolpe för Elina, jag har eget företag, och har försäkrat mina kameror via företaget, men dock enbart i Norden där jag jobbar, men kollade nu med Länsförsäkringar: kostar 3500 kr extra för utlandet, dock gäller den ej stöld, eller om jag tappar bort den, men tappar jag kameran i golvet eller i havet, så är självrisken 8000 kr exkl.moms. dock max försäkringsbelopp är 65000 kr för det beloppet.

Mvh Ricke
Lycka till med allt, måste vara en underbar känsla att få träffa sina biologiska föräldrar, all lycka till er alla,,Lollo



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar