I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Underbar vecka på jobbet som vanligt!

Vilken tur man har ett bra och omväxlande jobb ;-) ingen dag är riktigt lik den andra, det är enormt mycket göra hela oktober, november och december, så blir mest jobba denna tid på året och tur är väl det, för det är den mörka trista årstiden.

Jag minns knappt vad som är gjort i veckan, men bara idag har jag hunnit med massor från 08.00 - 20.00 

Så här är några bilder från dagen...

 

Så här kan en helt vanlig dag hos mig se ut:

Lite produktbilder i studion, denna är bakom kulliserna. Det är ca 150 produkter som ska fotograferas, stolpar och en massa tillbehör till dessa, blev nog 250 olika bilder. Trådlös mottagare sitter på 1Ds MKIII an som sitter på stativet i handen håller jag avfyraren, enklare att jobba så då det är mycket produkter som ska bytas och fotograferas exakt på samma ställe.

Exempel 3 av stolparna i hopmonterade i en bild, för webb och produktkatalog.

Foto av en kvinna som ville ha en profilbild, men tar även mycket ID foton, barn, familjer och andra fotosessioner både dagtid och kvällar.

Och ett sådant här underbart leende kan man bara bli glad att se på jobbet, och varje ny dag dessutom :-) vem tackar inte nej till det på jobbet?

 

Har även två webbutiker, egenposter.se samt reklambutiken.nu Fick in en order på en Canvastavla av Älgen som jag fotograferade i Lycksele :-) se här blogginlägg när jag fotograferade den och var den sitter på sin vakt: http://www.fotosidan.se/blogs/rickes/i-lycksele-bor-det-en-alg.htm

Så när jag lika gjorde en Canvas på den tänkte jag att det är nog bra att ta lite bilder på den om mn ska annonsera eller använda den i någon marknadsföring för Canvastavlorna som jag tillverkar, Min dotter tog denna bild på mig, men jag håller på vara gammal, ful och rynkig i pannan enl. min dotter, men  hon passar bättre till modell så vi bytte plats :-)

Klart snyggare än gammelpappsen :-)

Det är ju bara snabba spontana bilder så inget välplanerat direkt, tog väl på sin höjd 5-6 minuter vår snabba fotosession med Canvastavlan :-)

 

Avslutade dagen efter jag tryckt alla kläder som skulle tryckas ( ingen bild på det tyvärr ) med att skära ut logon ovan med svart 7-års folie samt Cromfolie, blev snyggare i verkligheten än på bild, känns coolt att man kan spegla sig i texten på logotypen.

Har rätt stora lokaler som olika avdelningar, trycksaker, reklam, dataskuret, storformatprint/Canvas, ett rum med kläder /butik samt där jag trycker kläder, en stor fotostudio samt en lokal där jag gör skyltar, stripar bilar och släpar som där bilen ovan står.

 Fotograferad utomhus typ vid 20 tiden i kväll med stativ, befintligt ljus, lång exponeringstid för det var rätt mörk, men kul att ha en bild sparad på lite jobb man gjort ändå...

 

 

Nä nu ska jag passa på att vara ledig lite i helgen, sista lediga helgen före julen känns det som för det har bokats rejält med fotosessioner inför julen.

 

Ha en trevlig helg!

 

/Ricke

 

 Postat 2012-11-09 22:05 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Fotade en go 8 månaders kavajkille idag

Skön lirare eller hur?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nä nu har jag jobbat klart för idag... dax å vila ögonen lite, kommer en morgondag lixom åxå, gäller att ha "gluggarna" öppna.

 

/RickePostat 2012-11-06 22:13 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Passa på att foto lite idag...

Det kom in en man idag på min firma och ville jag skulle följa med och fota en "ovanlig fågel" så jag passade på att ta lite snabba bilder i det fina vädret, tills vi hittade denna lilla fågel som han ville jag skulle ta några bilder på.

Han hämtade mig med bilen och körde mig till där han sett den lilla ovanliga fågeln, jo den var ju där, men direkt jag öppnade dörren så flög den sin väg och det blev inga bilder på den lilla stackaren, så vi gick och skulle se om den inte kom fram igen? så passade på att ta dessa bilder i det fina vädret och i väntan...

| klicka för större bilder |

Här står mannen som hämtade mig och undrar vart den lilla pippin tog vägen?

Kanske sitter den där uppe i träden mån tro?

Nej det var nog en kråka eller skata?

Det var snyggt vid Noret, i natt var det ner mot -15 grader så isen börjar dra ihop sig.

Någon hade tydligen bråttom ut och åka skidor i första snön som nyligen tinat bort när dagarna varit så varma.

Även åkt skidor på fotbollsplanen intill

Fotade även lite detaljer, då jag upptäckte hur likt människan dessa är, se bara ...

Förälskat par som inte kan låta bli varandra...

Ett par som verkar ska gå skilda vägar, även deras "barn" verkar vara ledsen och besviken :-(

Kanske var det på grund av otrohet med någon från främmande kultur? dom går skilda vägar?  verkar lite lurt :-)

Men se där är den ju... den lilla pippin som jag egentligen skulle fånga på bild...

Mer Pippibilder av denna i mitt förra blogginlägg.

Ha de gott!

/RickePostat 2012-11-06 15:33 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Vad är detta för fågel?

Är det någon som vet vad detta är för fågel? kom nämligen en i dag och ville jag skulle fotografera denna lilla fågel, för han hade inte sett denna tidigare här uppe i våra breddgrader? och den var väldigt orädd stundvis...

| Klicka för större bild |

Verkade vara på jakt efter mask som frusit fast på asfalten.

Sedan drog den iväg...

Men vore kul att veta om det är en vanlig fågelsort här uppe i norr, eller om den är av ovanligare sorten? är själv ingen fågelfotograf och total okunnig, men jag vet att fåglar har vingar :-) haha... och kan skilja på en örn, mås, uggla, svala etc... men inte så mycket mer än så tyvärr...

Tacksam för hjälp!

/RickePostat 2012-11-06 15:16 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Tidigare blogginlägg

Kompisar