I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Fotbollsfotograf ?

Jag fotograferade en fotbollsmatch i lördags ( 30/8 ) mer för att testa den nya kamerans förmåga, men även för det är kul med lite annorlunda fotografering och man slipper studiobilder, bröllopsbilder och uppställda perfekta bilder, bara njuta och trycka på avtryckaren...

Det var Norsjö IF som spelade mot Blattniksele/Sorsele på Rännaren i Norsjö

( Plonk eller hur det nu låter när bollen träffar en Blattniksele/Sorsele spelare, Norsjös 2-målsgörare Roger Karlsson nr 6 håller focus på bollen)

Norsjö vann med hela 5 -0 i lördagens division IV -match

 Jag är ju inte den som följer med i fotboll direkt men kunde inte undgå att höra att det var flera år sedan det gått så bra som i år för Norsjölaget, de har inte förlorat en enda hemma match ännu så länge och endast två bortamatcher som de inte vunnit...

Det var ju ingen jättepublik om man jämnför med lite större städer, men publiken stod ut både i regn, kyla och ibland riktigt gassande solsken som denna match han med att uppleva.

Det regnade riktigt rejält ett tag faktiskt, men det var bara skoj att testa den nya 1ds MKIII i regn och rusk, jag kör med 70-200 2.8L hela matchen, skulle nog vilja ha en 100-400 mm eller mer om man skulle plåta fotboll oftare. ( jag stod dock under ett paraply )

En Blatniksele/Sorsele spelare som gör en ordentlig kullerbytta.

Oscar Roslund Norsjö IF´s målvakt behövde ju inte anstränga sig lika mycket som det andra lagets målvakt när det mesta av spelet var vid det målet, han tyckte ng det bara var kul att få känna på bollen ibland skulle jag tro? ;)

Hur gick matchen då undrar Ni säkert?  ok, här kommer lite mer om den...

Norsjö började att ta ledningen med 1-0 genom Sebastian Salomonsson, "Sebbe" som alla kallar honom gjorde även 2-0 målet , Norsjö spelade riktigt bra och det var sällan som motståndarna lyckades bryta sig genom och nå fram till chanser. Dom andra som gorde målen var Roger Karlsson 2 mål och Andreas Bertil 1 mål.

Trötta blöta och svettiga gav alla det som fanns, kul att se att Blattniksele/Sorsele försökte in i det sista trots att Norsjö drog ifrån med ledningen.

Vad ska man fotografera i en fotbollsmatch för att få spännande bilder som kan vara intressanta för en som inte såg matchen ? vad är en bra fotobollsbild? tacksam för kommentarer då jag inte är någon sportfotograf...

Skotträdd motståndare ?

 

Vill gärna ha tips hur och vad samt utrustning som de flesta sportfotografer använder samt vilka bilder man ska ta för att få intressanta sportbilder om dessa ska publ. i  exempel lokalpressen?

Tacksam för svar, länkar eller andra tips!

 

Mvh RickePostat 2008-09-02 19:15 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Tidigare blogginlägg

Kompisar