I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

I Lycksele bor det en Älg som jagar...

Som sitter där i Älgtornet dygnet runt ...

 

 

 

Den sitter där mitt i rondellen i Lyckseles infart och vaktar...

 

 

 

Och så vitt jag vet så sitter den där ännu och är på sin vakt

 

 

 

 Postat 2012-10-27 20:35 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Osäker rättning av bingolotter?

Hum... Jag städade min lägenhet idag och blev lite förvånad när jag hittade gamla oöppnade bingolotter i ett inplastat kuvert, prenumererar på dom av misstag så hade förmodligen missat detta i stressen? Men lite småfundersam vart jag ju ändå... Tänk att jag kanske var miljonär utan att veta om det? :-) haha ...

I kuvertet som var från Augusti låg det tre lotter 12,19 och 26 :e augusti...

Jag skyndade mig till datornm och slog in www.bingolotto.se för där finns en rad där man kan rätta lotterna, jag klickade på rättalänken:

Skärmdumpar från Bingolotto ( vet inte om man får göra så, men vill ändå visa er och enklast är ju med bilder eller hur? )

Nu rättade jag alla på en gång bara skrev in och rättade... hade även en sedan tidigare ( september som var orättad, så var nu 4 lotter jag skrev in raderna på...

Och INGEN VINST!

SUCK!

 

Men tänkte jag visst i fasen är det konstigt att jag inte har någon vinst så jag klickade igen på rätta lotten och klickade på rätt lotten för varje ny lott i stället som jag gjorde första där jag körde alla utan att klicka på rätta lotten uppe i vänstra hörnet ( d.v.s att jag öppnade länken till rätta lotten för varje ny gång )

Nu vann jag 100 kr i kontanter på en lott och blev ju lite gladare, sedan var jag ute och promenerade en stund och funderade på just Bingolotto, tänkte att så osäkert rättningssystem dom har på nätet? så närjag kom hem igen så körde jag lotterna en gång till...

och när jag körde min vinstlott igen så visade den INGEN VINST? jag tänkte att nog fasiken är det något galet, så jag körde alla en gång till och...

Nu vann jag 2st nya bingolotter på en annan tidigare nitlott? så nu är jag lite förvirrad?

Och undrar hur många miljoner som Svenska folket inkl. jag själv slängt bort i tron att det var en nitlott? undrar om man kan kolla hur många sålda vinster som aldrig hämtats ut från Bingolotto?

Framöver så tar jag med Bingolotten till Affären så får dom skrapa rutan FÅR EJ SKRAPAS och kolla i deras dator om det likaförbenat inte kan vara en vinst trots att man tror det är en nitlott?

Så litar inte mera på detta rättningssystem som dom har på nätet efter detta kan jag säga...

 

/Ricke

 Postat 2012-10-20 14:13 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Stripade en rejäl visningssläp

Igår blev det till att stripa/skära ut och montera en stor specialbyggd släpvagn till Hultdins i Malå, dom ska ha den på mässor och visa sina gripar dom tillverkar och säljer!  se mer om dem på www.hultdins.se

 

släpet är ca 6 meter långt med bommen. logotypen är ca 3600 mm lång. skuren i en folie som håller i minst 7år utomhus, utan att blekas i soljuset, men den brukar hålla längre än så. gjorde en 1990 som ser ut som ny fortfarande, så det är en bra foliekvalité.

Den var inte direkt så slät i plåten, så det tog sin lilla tid att få dit allt dom ville ha där.

Baksidan med en printad bild på en timmergrip ( världens mest sålda dessutom )

 

Det blev en logotype även på taket, för syns man inte så finns man inte :-) men praktiskt då det är ex, Noliamässa och då syns det vars man är i vimlet då taket fungerar som en stor skylt.

På måndag blir det att montera upp 108 meters banderoll som är 2 meter hög :-) tryckt logotype var 5 meter, så ska bli spännande att se hur det blir :-)

 

Trevlig helg!

/ RickePostat 2012-10-12 13:34 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Skylt och montage

Fick nöjet att göra en skylt och sedan montera den åxå :-) Beställare var nya godsterminalen i Bastuträsk.

Först tillverka skylten i vår monteringshall, min son Casper sitter där i hörnet.

Tur att det var en grävmaskin så man slapp gräva typ 70cm djup och 6 meter långt ;-)

Min gamla farsa är bra att ha ibland :-) 72 år och still going strong!

Nu börjar det likna något eller hur?

Tre stegar och tre gubbar i olika ålder som monterar, jag smitar i väg utimellan för att fota åxå :-)

Nu sitter den på plats i Bastuträsk!

Tack Farsan och Peder för hjälpen, får väl bjuda på en biobiljett för hjälpen :-) haha...

 

 

Ha de gott nu ska jag sova efter 14 dagars intensivt jobb med fotouppdrag, tryck på en massa olika kläder, några olika skyltar, stripes på några olika släpar och företagsbilar... så batteriet är som urladdat just nu... men i morgon blir det nya tag, ny skylt till Pizzerian i Malå och en släpvagn till Hultdins så god natt :-)

/RickePostat 2012-10-04 20:09 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

LISA MISKOVSKY På Hotell Lapland i Lycksele

I lördags blev det till att gå och lyssna på Lisa Miskovsky på Hotell Lapland i Lycksele, sedan äta god mat efter föreställningen, gott för öronen och gott för magen. Här är några bilder av uppträdandet. ( jag hade inte tänkt ta med kameran för var ju ledig, men det kliade så mycket att den förlje med ändå, dock var det dåligt ljus och hamnade väldigt långt bak, så ha lite förståelse att inte bilderna är på topp )

 

Klicka för större och bättre bild!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inte bara jag som tog ett kort under denna föreställning :-)

 

Hon har härlig röst och tycker det var riktigt bra, det enda jag kan tycka är att det kanske är svårt att stå där framme och sjunga inför folk som sitter ner, måste nog kännas bättre om publiken står och att dom går igång till musiken? men det var bara en känsla jag fick, hur som hälst gjorde hon det bra. i dom små pauserna berättade hon om melodifestivalen, hennes barn och lite andra livshistoreier, trevligt och publiken fick sig ett och annat skratt.

Tack för ett bra uppträdande Lisa

 

Önskar alla en trevlig dag!

/RickePostat 2012-10-01 09:12 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Tidigare blogginlägg

Kompisar