I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

På väg Norrut efter bröllop i Stockholm

Det är kul att fotografera bröllop, men även om jag fotograferat ganska många bröllop sedan 2003, så pirrar det fortfarande i magen och jag är lite nervös inför varje bröllop. Slutar man vara nervös så ska man nog kanske sluta fotografera bröllop? Man sätter större och större press på sig själv att man ska ta de bästa bilderna man någonsin tagit, så är det för mig varje gång och att det var några "från fotosidan" som gifte sig och själva är mycket duktiga på att fotografera sätter ju ännu större press på en själv. Som tur fick jag hjälp av en duktig fotograf som assisterade mig, Pia Svensson från Skåne, vi hade lite roligt åt våra dialekter, men kul att träffa henne igen. ( Tack Pia! )

Men det blev många timmars jobb så jag var verkligen trött och slut när jag kom "hem" där jag bodde ute på Färingsöarna.

Han fick sin brud efter många år!

Det blåste hårt denna dag och det växlade rejält mellan kraftig sol och moln, vilket gör det extremt svårt att fotografera då jag kör manuellt och en blixt, för ställer man in kameran ena sekunden så har ljuset ändrats till nästa sekund och man har helt fel inställningar. ( kan bara köra manuell inställning med studioblixten )

Dom var jättefina båda två...

En riktigt vacker brud.

En nattbild från Härnösand. ( trevlig liten stad )

Körde från Stockholm till Härnösand igår, sov på hotell i natt och åker vidare till Skellefteå på ett fotojobb idag tisdag och i övermorgon så blir det att fotografera Lastbilar och andra tyngre fordon för Bilfrakt så det är lite kul med omväxlande uppdrag...

Kör lungt på vägarna!

Ha de bra... och ännu en gång Grattis till Brudparet ovan!

 

Mvh Ricke

 

 

 Postat 2008-08-26 09:48 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Stockholm en stad i ljus

Jag är här "nere" i Stockholm och ska fotografera ett bröllop, men fick två dagar över så man passar på att kolla in stadens alla hörn. Åkte hemifrån onsdag kl.15.00 med bilen, höll på att somna där vid 19.00 hade bara kört 34 mil då och slängde ett öga på GPS en för att kolla hur långt det var kvar innan man var framme... hum... bara 48 mil kvar!! hur ska jag orka köra alla de 82 milen utan att somna tänkte jag? Vi körde in vid en shellmack i Härnösand och köpte lite redbull och några paket druvsocker, Han i kassan frågade om vi va trötta ( haha, det var bara förnamnet ) efter två redbull och några druvsocker så då blev man genast piggare :)

Vi var äntligen i Stockholm kl.01.00 på torsdagsmorgonen, sedan på dagen blev det att kolla runt i staan...

Åsa min fru vid "Sergelplattan"

Här hade vi nyss klipp oss vid en frissering nära Hötorget, hum jag törs inte visa min nya frilla... har aldrig varit så korthårig sedan jag började minnas något alls, sedan är jag nog en nyans ljusare i huvudet än frugan... d.v.s ett riktigt ljushuvud ( haha ) jag hoppar då till varje gång jag passerar en spegel och undrar vem som är där..

Stockholm är verkligen en vacker stad passade på att ta lite nattbilder i går kväll då regnet slutat att ösa ner och molnen skingrat sig...

( från Slottet sett )

Chapman som nyligen renoverats är på plats och jag tar givetvs några bilder, ser nästan ut som den rör på sig, men det är en annan båt som kör förbi därav ränderna för jag kör 30 sek exponering på denna.

( från Skeppsholmsbron )

Chapman från en annan vinkel...

( från Skeppsholmen Arkitekthuset)

och ytterligare en annan sida av Chapman, gillar denna bilden, Ni skulle bara se den i fullformat 21 Megapixlar, riktigt nice faktiskt

( Skeppsholmsbron mot Grand Hotell och mot NK huset )

( Östra brobänken på Skeppsholmen där båtarna ligger bakom mig låg där briggen tre kronor byggdes, man kan även se NK loggan som en golfboll i bakrunden )

( Slussen med gamla stan i bakrunden, bilden tagit från Katarinavägen )

( Bilden tagit utöverstaden från Liljeholmens höjder, synd den är så liten här... skulle se den i fullformatet, riktigt najs! man ser bl.a högalid Kyrkan i bakrunden och en dimma som sveper in genom staden)

Essingeleden från Liljeholmen in mot staden, nu var frugan riktigt less och utråkad haha, så vi körde hem för att sova...

På lördag blev det lite uppvärmningsfotografering inför bröllopet som är i morgon Söndag...

Här är en familj som jag gjorde en fotosession med utanför Drottningholms slott idag lördag...

Lilltjejen var en riktig modelltalang, helt otrolig bara ;)

 

Nä måste sova en stund nu så man är pigg inför bröllopsfotograferingen imorgon, man har ju höga krav på sig och det gäller att vara utvilad för bästa tänkbara resultat...

kanske återkommer jag med lite bilder från det bröllopet som ska plåtas på ett slott, men det beror ju på om brudparet vill visa några bilder? måste ju fråga dom först lixom...

Ha det bra!

 

Mvh Ricke

 Postat 2008-08-23 22:56 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Fotografera ute med studioblixt

Trots jobb som de flesta andra söndagar denna årstiden så blev det en riktigt lyckad söndag. Solen sken på helblå himmel och jag han med att vara ledig och ligga och slappa i solen innan några uppdragsjobb.

Här är det min dotter Elina som fotograferar när jag tar kort på en tuff kille som heter Pontus...

 

Nedan ser du hur den bilden blev:

Om den blev bra eller dålig är det du som avgör då vi alla har olika tycke och smak, jag brukar använda extern blixt till 80% av en utesession och resterande med befintligt ljus,  dock denna soliga dag föredrar jag att använda blixten då det blir för skarpa skuggor annars.

Här kollade jag om jag ställt in ljuset som jag ville ha det.

Jag använder en extern strömkälla för 220v, den är tung så jag drar den på en vagn då det är nog många tunga saker ändå man ska bära på. Jag har en extern batteri som jag har som vikt på blixten så den inte ska blåsa omkull samt den fungera som backupp om jag skulle få för lite ström i den stora enheten ( det har dock inte inträffat ännu )

 

Här försöker storebror göra gladmun på lillebror och det lyckades ju ...

Ha en bra dag!

 

Mvh RickePostat 2008-08-17 18:36 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Utan krav bara på lek...

Härligt!

Det var riktigt länge sedan jag bara kunde ta kort enbart för att det är kul och inte tänka på att det är en uppdragsgivare eller någon annan som ska ha bilderna, ingen press på sig själv utan helt enkelt bara på lek...

Man är oftast så less på att fotografera att när man för en gång skull är ledig så vill man inte se kameran utan den bara ligger där i väskan och man vill inte änns ta på den.

Lekte ordentligt igår och passade även på att testa den nya kameran lite extra när man ändå lekte lite, här är några av bilderna sm vi lekte fram igår. Det är min son och hans kompis som fick vara modeller...

Detta är min son, gillar denna bilden för han ser lite komisk ut med skelningen eller hur?  ( han skelar bara så här mycket när han är trött och det är väl tur )

Här är Casper min son och hans kompis Molly, bilden är original förutom mera kontrast och level.

Skateboardflickan ?

Molly som brandflickan? ( sminkad med äkta aska i ansiktet )

Nu är det riktigt hett om öronen trots det ser hon glad ut...

" Game Over"  Hon orkar dock inte så länge till och slocknar när elden är släkt!  ;)

Även den barfota armegrabben verkar som han blivit skadad? ...

Granat som exploderar ?

Ur en annan vinkel?

Gillar ljuset i denna bilden.

 

Ja, det är verkligen skoj att leka lite, ska även ta mig tid att ta lite naturbilder någon dag framöver mellan jobben bara för att koppla av och njuta att skapa bilder utan krav bara på lek...

Kanske ska jag börja skiva lite mera i bloggen också, har verkligen varit urkass på det också, men jag har inte varit så motiverad utan jag har helt enkelt haft lite för mycket och för lite tid över till annat, hoppas dock på lite ändringar så man får lite lediga tider över i fortsättningen så man kan leka lite mera, för det är verkligen skoj!

 

Vi hööres!

/Ricke

ps. alla bilderna är "original" förutom elden och redigerade med levels i raw-konverteraren direkt .ds

 

 Postat 2008-08-11 21:38 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Tidigare blogginlägg

Kompisar