I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Tre sköna lirare...

Jag fick tillfället att fota tre sköna lirare i min studio ...

 

Lägg denna grabb på minnet, han kommer att bli en stor fotbollstjärna i framtiden, det lovar jag om han bara fortsätter med fotbollen.

 

 

 

Gillar deras atityd och sköna avslappnade stil.

 Eller med tanke på det var en snabb fotosession utan planering före, bara spontana bilder så visst blev det någon bild med stil?

 

Mvh RickePostat 2009-10-25 20:11 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Behöver hjälp eller ideer...

Har just fotat fem hockeylirare i olika ställningar och med olika bakrunder, ska göra Affischer, se nedan. Lagets logotyp ska in där också, sedan kanske matchens sponsor? Sällan jag är på Matcher, vad ska man ha med på en sådan?

typ som ovan, kanske en ram, fast den ska väl sitta i en "trottoarpratare" och dom har ju ram i sig? blir lite kaka på kaka då? Logotypen ska in där men mera???  vad behövs ?

 

ovan ny...

Jag använde en plexiglasskiva som is, fungerade ju eller??

 

 

Tog på fem killar i olika posér och med olika bakrunder, någon eller några olika bilder kan man säkert använda?

 

Tacksam för tips!

 

Mvh Ricke

 

NY ...Postat 2009-10-18 21:03 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Dubbfritt i Oslo?

Nu bär det av till Norge igen på fotouppdrag, bor ju i Norra Sverige och här har vi redan vinter, i södra Sverige har Ni väl knappast satt på dubbdäcken ännu? Ska vara i Oslo v44 och fotografera, tänkte köra egen bil för det är så mycket utrustning man ska ha med sig. Undrar om någon vet hur Oslo fungerar med vinterdäck? Har bara varit där på våren, sommaren och jobbat tidigare.

Jag har hört ryktesvägen att Oslo har dubbdäcksförbud, men hur fungerar det om man kommer utifrån och ska vara där i några dagar för att dra vidare sedan? måste jag då köpa dubbfria vinterdäck till bilen för detta uppdrag eller kan man få dispens eller hur fungerar det? Vågar inte köra med sommardäcken då sträckan från Östersund - där jag bor är isig och farlig väg att köra utan vinterdäck med dubb.

Hur ska man ta reda på vad som gäller?

Tacksam om någon vet detta...

Jag fotograferar för flera olika uppdragsgivare, jag har bl.a fotograferat alla bilderna på http://www.dromtrappor.se  och några av bilderna är tagna i Norge och Danmark, nu har jag dock en annan uppdragsgivare så nu är det inga trappor som ska fotograferas, men det är bilder för broschyrer...

Har fotograferat bilder för http://www.dromtrappor.se/ sedan 2003, och kan säga att man aldrig blir less på att plåta trappor, kan kanske låta lite tråkigt, men jag gör varje trappjobb som en utmaning och försöker hela tiden hitta nya vinklar och försöker alltid göra mitt bästa, då blir jobbet kul och jag har även fått se mycket på mina resor runt om i Norden.

 

Kommentera gärna lite av trappbilderna från http://www.dromtrappor.se  om Ni hittar en fin trappa och blir sugen på en ny är det bara att höra av sig...

Är det nån dom vet om dubbförbud så tackasm för hjälp hur det fungerar!

 

Mvh Ricke 

Tacksam för svarPostat 2009-10-18 14:32 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Mode bilder...

I kväll blev det lite bilder med kläder och skor från bl.a Gina tricot, och skoaffärer mfl...  En del av bilderna ska användas i en broschyr/katalog, här är några ev dem vi lekte fram under eftermiddagen i studion men även ute i kylan och snön som det är här uppe i norr...

 

 

 

 

 

 

Värnpliktiga med örhängen som märks.

Ute i kylan...

 

 

 

 

 

det var några av bilderna, dom flesta blev nog med vit bakrund skulle jag tro?

Ha de bra!

 

Mvh Ricke

 Postat 2009-10-14 21:52 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Livespelning i fotostudion...

I Lördags när vi träffades och tog en öl vid biljardbordet så kläcktes ideén att spela live vid min fotostudio. Det skulle vara kvällsöppet hos ortens företag måndag den 12/10, då tänkte vi hitta på något skoj. Ni kan ju lira live i min fotostudio när Ni ändå ska träna på måndag kläckte jag ur mig. Så måndag vid lunchtid så frågade dom mig om det var ok att lira där under kvällsöppet. Visst varför inte... Nu blev det lite bråttom om vi skulle få lite folk att titta på, när jag inte annonserat något.

Det fattades två av bandets medlemmar, men jag tog en snabb bild och fick tag i två killar som kunde gå som levande reklampelare i centrum, printade ut några affischer, killarna som skulle gå med plakaten fick klä ut sig med kläder från min rekvisita...

Så såg dom ut innan dom drog iväg för att göra lite reklam för kvällen...

Hum... ja, dom är väl in´t dom sexigaste grabbarna man sett, men kanske kan dom spela i allafall ;)

Hum... stora spelningar har ju Kravallstaket, så varför inte ...

Dom fick packa upp sina prylar i garaget intill fotostudion, där jag har min ramverkstad och där jag stripar fordon, blev perfekt för ett liveframträdande ...

Stefan "Foffe" sjunger bättre än dom flesta

Jag blev väldigt imponerad av så otroligt bra denna tjej sjunger, helt enkelt fantastisk röst och hela gruppen var otroligt duktiga, trodde inte det skulle låta så jäkla bra måste jag erkänna... det var nästan så man fundera på att fråga om autografen efter showen !

Både söt och otroligt duktig på att sjunga!

Jens... the man is only twentyfive, fast när han spelar så kan man tro att han gjort det i 40 år utan avbrott, Janne Schaffer kan slänga sig i väggen när THIS MAN LIRAR PÅ STRÄNGARNA!

Även Lasse kan sin sak med gittarren, duktiga så man blir lite smått avis på dem!

Trummisen tyckte det var lite svårt att spela på eltrummor i stället för "riktiga" fast det är enklare att montera upp dessa och utrymet var ju inte det bästa...

Grymt duktiga!

Innan dom drog så tog vi lite bilder i studion, här skulle dom se grymma ut, men tror inte alla vet hur man ser ut när man ska vara grym ;) 

- Fast dom är ju "grym´t" duktiga må jag säga och är numera medlem i deras fanclub...

Ha de bra!

Ricke

 Postat 2009-10-13 00:33 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 Nästa 

Tidigare blogginlägg

Kompisar