I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Snart är nya studion klar!

Håller på känna mig lite stressad, om två veckor ska jag flytta in och hunnit städa ur gamla lokalerna -och det fattas rätt mycket på bygget ännu...

Här kommer lite färska bilder som jag tog nu i kväll

Dörren in, jag har tre stora skyltfönster ( foton i fönstret är 50x70cm )

Receptionsdisk och där jag sitter och jobbar med data/foto/reklamjobb

Köpte två nya "barstolar" passar bra till disken, det kommer en skinnsoffa och ett litet bord till höger i bild, där kunderna kan sitta och ta det lite lungt medan de väntar på att jag plåtar ( vid stora familjefoto och bröllop )

Här inne kommer jag även att göra lite reklamjobb/skyltar och dataskuren text om det är mindre jobb på fotobiten? ( tavlan på golvet är 50x70cm )

Studion och reklamataljen som blir i halva lokalen, lokalen ska delas av med en skjutvägg och det kommer en garageport på 3x3 meter så man kan ta in lite större prylar och även montera reklam på bilar/skyltar, takhöjden är hela 4,7 meter där det är som högst och ca 4 meter på lägsta stället ;) och det är ju inte helt fel med högt i tak!

Det ska in ett trägolv, väggarna är inte slipade och målade ännu...

Fotostudion blir som 4st i en, återkommer sedan med bilder när det börjar ta form...

två toaletter, städ, kök, omklädningsrum, här är hallen utanför studion, ska bygga ett sminkrum och måla golvet här i hallen, till vänster kommer man tillbaka till kontoret/receptionen

rakt fram kommer man ut igen, här är en perfekt vägg att hänga tavlor på! syns det att jag bonat golvet ;)

 

Många och långa timmar har man målat och byggt, men snart kanske är det klart får man hoppas!

 

/Ricke

 

 Postat 2008-01-17 00:14 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Uppdaterad hemsida!

Äntligen har man uppdaterat hemsidan...

Jag har integrerat hemsidan med Imagedesk och blandat med mina egna lösningar, själv tror jag det blev en ganska bra lösning? men det får tiden avgöra...

Kolla in min hemsida http://www.ricke.nu ( kommentera gärna och kolla om det finns stavfel, länkfel eller andra fel! )

Jag har funktioner som bildförsäljning och att kunderna kan tanka hem de stora bilderna direkt, Atalje/studio-kunderna kan logga in och se sina egna bilder och utifrån detta köpa de bilder de vill ha, sedan har ja gjort en funktion/kalender så kunderna själva kan gå in och kolla vilken tid som passar dem för fotografering, så kan de enkelt maila mig för att boka den aktuella tiden, har haft det i några år och det fungerar bra bara jag kommer ihåg att skriva in lediga tider förståss ;)

Jag ska ladda upp fler bilder till arkivbildsförsäljningen när jag får mer tid över, men jag håller på att bygga ny studio och ska flytta i slutet av januari ( är det tänkt om bygget blir klart ) det blir en härlig studio som blir som fyra studios i ett, återkommer med bilder och löpande om detta bygge längre fram.

/RickePostat 2008-01-09 10:16 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Sälja bilder via Imagedesk ...

Urk...

Jag har suttit i 10 timmar och laddat upp bilder som jag tänkte sälja via picturo-imagedesksidorna, det tog lite längre tid att göra än jag först trodde ;) - men är man tidsoptimist så är man ...

först ska man ju gå igenom några hårddiskar med bilder och därefter köra fram dom från raw-formatet om jag fotograferat i det, sedan ska man ftp:a upp bilderna och därefter namnge bilderna för sökfunktionen,  jag har dock bara laddat upp ca 500 bilder ännu och bara hunnit gå igenom en hårddisk ännu så länge, så jag har säkert kvar 5st hårdiskar till ...

lite av bilderna som jag laddat upp:

 

 

 

 

 

 

Men man orkar inte sitta och trycka upp hur många bilder på en gång, man tappar suget och kanske ladar man upp helt fel bilder som ingen vill köpa?

Kolla gärna in sidan:

http://ricke.picturo.se/

 

Jag säljer en hel del bilder idag och det ringer eller mailar folk från olika företag/kommuner som söker bilder, som det varit tidigare har jag haft en drös på mina hårddiskar och även på min sida fotobanken, nackdelen med det som varit tidigare är att jag ofta suttit och sökt bilder i flera timmar för olika kunder och dom timmarna är ju svårt att få betalt för, på fotobanken har jag bara små bilder så vill en kund köpa en bild så ska man ändå söka igen den stora bilden eller kontakta den berörda fotografen som fått sälja sin bild för den högupplösta bilden.

Som det är nu med denna sida är att kunderna kan ladda hem den fullstora bilden 24 timmar per dygn och jag tror det passar mig perfa, det är i alla fall värt ett försök då inte kostnade är allt för hög tycker jag.

 

Kolla gärna in sidan och ge gärna förslag? kommentarer?

Det som är kul när man sitter och går igenom gamla bilder är att man minns varenda bild man tagit och det är ju det man får leva på är man blir äldre, om man får behålla minnet vill säga ? ;)

/RickePostat 2008-01-05 12:24 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Min första blogg någonsin...

Någongång måste man ju prova blogga,-  och det blev nu i kväll just efter det nya årets dagar börjat ticka framåt. 

Har varit i Skellefteå i dag och träffat ett brudpar inför kommande bröllop och börjat att planera deras bilder i mitt bildskapande huvud ;) Jättetrevlig par som alla andra par jag fotograferat, otroligt trevliga människor det finns egentligen, kanske har jag haft tur att bara träffa dom trevliga och det känns skönt att höra att dom blir nöjda med bilderna för det är ju det viktiga, - det ligger en hel del timmar bakom alla dessa bröllop man fotograferat och säkert kommer att fotografera i framtiden om man bara får vara frisk.

Först träffar man dem för att gå igenom vilken typ av bilder de vill ha, sedan försöker man klura ut vilken typ av människor de är och försöka fånga deras personligheter på bild ( inte alltid man lyckas med det men jag försöker verkligen ) Jag börjar fundera ut lämliga bilder i huvudet och ideér på just det berörda paret, sedan ska jag förverkliga dessa ideér på bild som brukar ta några timmar, därefter ska man plocka ihop och tanka över alla raw-bilderna till datorn och sitta där i några timmar innan man överlämnar en cd med bilder i 700 pixlar så de får välja ut bilder till bröllopsalbumet och tackkorten för att inte nämna alla förstoringar som beställs i efterhand, men det känns skönt när alla dessa timmar är över och får jag dessutom bra respons på bilderna efteråt så känns det enormt härligt!

Tiderna när man bara ställde upp brudparen och knäppte några bilder är förbi, visst händer det i enskillda fall att de vill bara ha några minnesbilder och en och annan förstoring, men oftast är det ganska många bilder i olika miljöer som gäller och gärna lite humor i några av bilderna dessutom.

Det är oftast lite annorlunda att fotografera bröllop ute i ordentlig kyla som kan vara här uppe i norr, annorlunda mot sommaren då man kan ta det lugnare och inte planera allt in i minsta detalj, man vill ju inte att brudparet ska frysa på deras stora dag, att fotografen fryser och offrar sin framtida hälsa tänker man ju inte på för stunden, men det händer ju att man blir ordentligt förkyld...

 

Här är lite av tidigare vinterbröllopsbilder...

-Det gick inte som tänkt riktigt vid öppnandet, men bliden blev ju rätt skoj ändå!

Seriösare bild där jag lyckades rätt bra med ljuset från blixten i förhållande till solen och ljuset ute.

Oseriös bild i sträng kyla ;)

"Romantik in the moonlight"

 

Hum... oj vad klockan springer iväg när man skriver blogg och söker igen gamla bilder, dax att sova så man orkar med morgondagen utan att gäspa och se helt utråkad ut ;)

Jag fortsätter kanske skriva blogg, var ju in´t så pjåkigt som jag först trodde

( massor av stavfel, men sånt bjuder jag på )

 

God fortsättning på det nya fotoåret 2008

Mvh

/RickePostat 2008-01-03 01:38 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Tidigare blogginlägg

Kompisar