I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Sälja bilder via Imagedesk ...

Urk...

Jag har suttit i 10 timmar och laddat upp bilder som jag tänkte sälja via picturo-imagedesksidorna, det tog lite längre tid att göra än jag först trodde ;) - men är man tidsoptimist så är man ...

först ska man ju gå igenom några hårddiskar med bilder och därefter köra fram dom från raw-formatet om jag fotograferat i det, sedan ska man ftp:a upp bilderna och därefter namnge bilderna för sökfunktionen,  jag har dock bara laddat upp ca 500 bilder ännu och bara hunnit gå igenom en hårddisk ännu så länge, så jag har säkert kvar 5st hårdiskar till ...

lite av bilderna som jag laddat upp:

 

 

 

 

 

 

Men man orkar inte sitta och trycka upp hur många bilder på en gång, man tappar suget och kanske ladar man upp helt fel bilder som ingen vill köpa?

Kolla gärna in sidan:

http://ricke.picturo.se/

 

Jag säljer en hel del bilder idag och det ringer eller mailar folk från olika företag/kommuner som söker bilder, som det varit tidigare har jag haft en drös på mina hårddiskar och även på min sida fotobanken, nackdelen med det som varit tidigare är att jag ofta suttit och sökt bilder i flera timmar för olika kunder och dom timmarna är ju svårt att få betalt för, på fotobanken har jag bara små bilder så vill en kund köpa en bild så ska man ändå söka igen den stora bilden eller kontakta den berörda fotografen som fått sälja sin bild för den högupplösta bilden.

Som det är nu med denna sida är att kunderna kan ladda hem den fullstora bilden 24 timmar per dygn och jag tror det passar mig perfa, det är i alla fall värt ett försök då inte kostnade är allt för hög tycker jag.

 

Kolla gärna in sidan och ge gärna förslag? kommentarer?

Det som är kul när man sitter och går igenom gamla bilder är att man minns varenda bild man tagit och det är ju det man får leva på är man blir äldre, om man får behålla minnet vill säga ? ;)

/Ricke

Inlagt 2008-01-05 12:24 | Läst 12732 ggr. | Permalink
grymt snygga bilder med fantastiskt glada färger!!:O
hur får du färgerna så vackra och "mjuka" som på bild 2 eller 4?
/elin
snygga bilder!
Ditt uttryck säljer idag bilder som är lite förvrängda och ger en overklighetskänsla i verkligheten kan vara intressant för företag lite för arbetade i min smak. Men det är väl kanske det som är själva grejen./bert(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar