I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Höstbröllop

Vilken helg...

Lördag 27/9 Bröllop, Söndag 28/9 barnfotograferingar, tonårsbilder och modellbilder, man fotograferar nästan så det ryker om kameran... ;)

Först ett bröllop, åkte hemmifrån kl. 10.00 och kom hem igen kring 22.00 igen. Det som jag tycker är jobbigast med bröllop är ju att man är utan mat så lång tid, som nu i lördags, vi åt frukost kring 08.30, åkte iväg ca 8 mil till bröllopet enkel väg började montera upp resestudion och ställa in ljuset, skulle plåta både brudparet och alla gästerna som de ville ha med en bild i gästboken. Det blev ju först just innan kl 16.00 då på väg till kyrkan man han med att trycka in en macka i käften och sedanblev det ju först efter man plockat ner studion och då brudparet och gästerna börjat festen man lyckades få i sig någon riktig mat ;)

visar "Lite" bilder från lördagens bröllop...

 

Här har jag nyss monterat upp resestudion i ett hörn av festlokalen och testar ljuset på min fru som får hjälpa till som assistent vid bröllop.

Jag var inne och "tjuvtog" en bild av dukningen innan brudparet anlänt, tänkte det kunde vara kul som minne?

Det var verkligen oroligt väder ute, det hade regnat hela förmiddagen och det blev uppehåll så vi började med utomhusbilderna först...

Härliga höstfärger, här kör jag med blixt...

 

 Utan blixt på dessa två

Lite romantiska bilder.

 

Vilken skillnad, provade några bilder utan blixt, men gillar blixtljuset äs här då det var så tråkigt väder eller?

Blixtljus igen, får man känslan av att det är solljus eller lurar jag mig själv där lite?

Nu orkar jag inte visa mer utebilder, men det blev ett X-antal att välja mellan törs jag lova ;)

Nu lite bilder från "resestudion" som Ni såg först i bild.

OBS! Alla bilder här är direkt från kameran-raw-filen så jag har inte jobbat med dem i photoshop något alls. Synd att den grå pappersrullen blir så fort skitig, måste finlira på de bilder de väljer ut sedan.

Blommorna

Lite rolig bild att hon NÖS så hon höll på att flyga av stolen precis när jag fotograferade ;)

Vigseln i Skellefteå Stadskyrka

På med ringen ( det är bara en ring )

Man försöker vara på alla ställen samtidigt när man inte vill missa någon bild.

Härligt äntligen är vigseln klar och festen kan snart börja...

Jag kör med två hus i kyrkan 1st 5D med 85mm 1.8 och 1ds MKIII med 24-70 2.8L utan blixt för att vara så diskret som möjligt... ( om man nu kan vara det med två hus runt halsen? )

 

hum... kan detta vara flyktbilen...

Hum ser ju ut som en fransman som går i stil med bilen eller hur?

också lite ris...

 

 

Därefter åkte dom iväg... och jag rusade till bilen för att hinna först till festplatsen och börja plåta alla gästerna, så jag skulle hinna ta bilder av alla innan festen skulle börja...

Så visar bara en av gästbilderna, men dom var nog ett 70-80 talet skulle jag tro, är ju bara att skrota den bakrunden efter den "festen" ;)

 

Tror Ni dom blir nöjd med av det ni sett? det kan tilläggas att det blev många fler bilder, detta är bara några få ur "högen"

 

Mvh Ricke

 Postat 2008-09-29 22:08 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Översexuell ...

 

 

Vi har en översexuell hund i huset!  Hon verkar bara inne i en höst-sexuell-period nu då hon juckar på dagarna i ända, studsar runt som en känguru.

 

Så ser ju Fanta normalt ut då hon inte är inne i en översexuell-period, man ser hur årstiderna påverkar dom stackars djuren :)

 

 

 

Tog även lite bilder på höstens vackra färger idag när jag passerade en...

 

 

Sedan plåtade jag några porträttbilder för ett reportage till en tidning...

 Både utomhus och inomhusbilder...

och nu ska jag sova för det är jättemycket fotojobb i morgon, lite annorlunda men roliga utmaningar bara vädret håller i sig peppar, peppar, peppar ....

 

Godnatt och ha en bra dag i morgon åxå!

 

Mvh Ricke

 

 Postat 2008-09-23 22:47 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Helgen är över...

Fast det blev ju som inte mycket ledighet  i helgen  heller, igår fotograferade jag fotbollsgrabbarna både lagbilder och matchen, ikväll fotograferade jag bl.a en session med killen ovan, och gjorde nästan en hemsida klar för ett företag samt en sponsringsfoto för ett  snöskotercrossteam, nästa helg är det bröllop på lördag och fullspikat med fotografering på söndag så det blir ingen ledig helg då heller, dessutom är det fullt med jobb hela veckan så det gäller att kunna vila på de stunder man kan.

Jag måste faktiskt erkänna att jag har fortfarande svårt att säga nej, även om jag försökt träna mig att säga nej så kommer det oftast ett ja, eller ok, jag kan väl göra det då... Men då man får jobba med det man tycker är kul så är det ändå mindre tungt än om man otrivs på jobbet eller hur?

Hur har Ni det? kan Ni säga NEJ om ni har för mycket eller blir det oftast ett JA ändå?

 Oj oj... vad tiden går, ska upp kl 07.00 och dokumentera ett bygge så det är nog bäst att krypa till sängs nu...

 

Ha en trevlig vecka!

Mvh Ricke

 Postat 2008-09-22 00:44 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Nu är det färdigt ....

 

 Nu är det färdigtspelat för i år.

Fick i uppdrag att ta lagbilder för Norsjö IF idag lördag, här är en bild på A-laget som klättrat upp till DIV 3 inför nästa år.

Kristoffer Rönnlund, Andreas Nilsson, Sebastian Holmström, Roger Karlsson, Homam Abbas, Edvin Forsberg, Sebastian Salmonsson, Främre raden: Andreas Bertils, Jonas Dahlberg, Pär Gustafsson, Pontus Olofsson, Andreas Eriksson, Jan Bergqvist,  Liggande målvvakt Oscar Roslund.

Hela truppen, oj vad de svarta kläderna "slukar" ljuset, det var helsoligt ute och ingen skugga någonstans, så jag valde att fotografera i motljus med kraftiga blixtar för att slippa så "kisande" miner där det vattnas i ögonen p.g.a starkt solsken, man kan ju beskära bort motljusskuggan, men tycker den blev lite cool eller?

Här är ett uttsnitt ur bilden ovan tagen med 22 MP:

 

 

Efter lagfoto blev det sista matchen för i år, Norsö IF - Rönnskär ( Skellefteå )

Jag fotograferade själv med 1ds:en och satte upp 5D´n på stativ med vidvinkel och fjärrutlösare, dessvärre så har jag rivit av antennen på avfyraren :( så den räckte bara 25 meter från kameran, så jag frågade några grabbar om de ville "trycka på knappen när det "hände något vid målet" , och oj vilken respons, dom slogs nästan om vem som skulle trycka på den trådlösa knappen. De satt på läktaren med för varje bild där de trodde det blev något bra rusade de ner för att kolla om det blev någon bild medan kameran visade bilden i 2 -4 sekunder :)

Så här blev en av deras bilder ( för det var ju dom som tryckte på knappen )

Det var dock riktig, riktig nära att den bollen träffade kameran, jag satt själv på ena långsidan och höll andan ett tag, men det gick ju vägen, snart kommer ju ändå nya 5D´n ut han jag tänka medan jag blundade till.

 

Lite bilder från Matchen...

Den sista matchen för i år är ju inget som avgör inför nästa säsong och det märktes stundvis att det inte var 100% blodigt, men tycker ändå grabbarna gjorde en bra match ...

 

Första hemmamatchen som Norsjö inte vann, den slutade oavgjort.

Norsjö - Rönnskär ( skellefteå) spelade deras sista match på Rännaren i Norsjö.
Det började riktigt bra för Norsjö då Sebastian Salmonsson som gjorde 1-0 efter 15 minuter i första halvlek,
sedan avtog matchen, men det var mer Norsjö som ägde i hela första halvlek.
Under andra halvlek så började Norsjö med övertag men när det gått ca 14 minuter in i andra halvlek så
kvitterade nr 4 David Olsson för Rönnskär och spelet började komma igång igen.
Matchen gick lite på halfart, inget av laget hade riktigt bra chanser, men i början av första halvlek efter
kvitteringen så var det ändå Rönnskär som jobbade hårdare och det gav resultat, Mikael Widmark nr 24 
gjorde ledningsmålet efter 31 minuter. Nu vaknade Norsjö när de insåg att dom var på väg att förlora sin
första hemmamatch i år. Nio minuter efter Rönnskär tog ledningsmålet så kvitterade spelare nr 18, Pär Gustafsson och så förblev resultatet ända till slutet, men båda lagen kämpade hårt.

 

Kul att det är så många spelare som använder tungan att styra med, men det finns ju risken att de biter av sig tungan vid en kollition eller om dom faller och inte hinner dra in den :)

 

Här gjorde Rönnskär 2-1 målet mot Norsjö, målvakten Oscar Roslund var chanslös när han var på "helt fel ställe"

Min kamera står verkligen farligt till snett därbakom eller vad tror ni? behövs bara en sneträff och den är historia med L-optiken som sitter på.

 

 

 

Man drömmer ju om att ta den där "speciella bilden", men den kommer man väl aldrig att få ta ...

 

 

Ha en trevlig fortsättning på kvällen, nu ska jag vara trevlig med resterande familjen!

 

Mvh Ricke

 Postat 2008-09-20 20:59 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Min favoritkyrka renoveras

Norsjö Kyrka är korad som en av Sveriges vackraste kyrkor, den byggdes och skulle invigas den 15 juli 1915 och brann den 19 juli 1915 ner till grunden, brandorsaken blev ej klarlagd men redan samma år så beslutades att en ny kyrka skulle byggas på samma plats. Den kunde invigas 22 juli 1917 och det är den ni ser på bilden ovan.

Jag bor ganska nära denna kyrkan och det är verkligen min favoritkyrka, har tagit många bilder både i kyrkan och utvändigt under årens lopp, för att inte tala om alla bröllop man fotograferat i och runt denna.

Under de sista åren har det dock varit problem med det gamla taket som där gått sönder tegelpannor och lossnat med risk att någon människa ska bli skadad, tegelpannorna är specialbeställda från utlandet för att det skulle bli så likt originalet som möjligt. Kostnaden beräknades till 3,4 miljoner, men när de började plocka ner och skulle byta tegelpannorna så upptäcktes att mycket av trävirket under som håller pannorna var i mycket dåligt skick, så om jag minns rätt så blev det drygt en miljon dyrare än beräknat.

Jag tänkte bara ta lite bilder och föreviga detta jobb för det lär ju dröja minst 100 år till innan nästa takrenovering, så här kommer lite bilder från självaste renoveringen och lite bilder jag tagit tidigare under årens lopp...

( alltså ingen uppdragsgivare utan för min egen skull )

Dom gamla takpannorna har gjort sitt och är farligt då de kan falla ner i huvudet på folk.

 

 

Byggarna har säkerhetslinor för man vill ju inte falla ner från dessa höder!

 

 

 

En dag, när man blir gammal och pensionär och får en massa tid över kanske jag ska skriva en bok om kyrkan och då är det ju bra med lite bildmaterial ( bara man lyckas spara dom digitala bilderna i 25år? )

Här nedan kommer lite bilder jag samlat på mig genom åren ...

 

 

 

 

 

 

Också två bilder från bröllop, både vinter och sommar...

 

 

 

 

Vad tror ni? Någon av bilderna ovan som platsar om man skriver en bok om den? vilken typ av bilder ska det vara då för den ska bli intressant? interiört? exteriört? samt lite faktatext om hur kyrkan brann och byggdes upp igen? kanske söka redan på någon bild från den tiden eller ritningar skisser?  hum??

Kommentera gärna!

 

Mvh Ricke

 Postat 2008-09-19 19:54 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa 

Tidigare blogginlägg

Kompisar