I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Äntligen klart !

Har nu hunnit med julfirandet, samt byggt klart den nya butiken, renoverat och målat upp dom övriga lokalerna :-)

 

Bilder tagna den 23/12 2011...

Så här såg det ut 23/12 och nu...

Bilder tagna 30/12 ... Väggen är klar, spacklad, monterad väv och målad 3 ggr, dessutom är det laggt in ett nytt golv, ett provrum för kläder är byggt...

Nu fattas bara att fylla upp butiken med kläder, butiksställ etc...

Dessutom är det målat upp och fräschat upp övriga lokaler, så det är verkligen jobbat stenhårt under mellandagarna! och det är även producerat trycksaker undertiden :-) för det har aldrig varit stängt!

Det är knäskurat i studion och fräschat till...

och hunnit fota folk därimellan :-)

Har även målat upp golvet där Toaletter och rekvisita är...

Städat och skurat upp...

Och hunnit med att göra bokföringen och inventerat, så känns verkligen skönt att allt är tipptopp inför 2012 nu, så nu fattas bara lite eller snarare mycket sömn för att orka med att vara trevlig med omgivningen och dom man bryr sig om...

 

Gott Nytt År!  

 Postat 2011-12-30 21:16 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Äntligen julledigt från Tomteverksta´n

Här är Tomteverkstan: Allt tillverkas under samma tak, canvastavlor, ramar, fotosessioner, produktfoto, skyltar, trycksaker, klädförsäljning och tryck på dessa, kepsar med tryck, banderoller, dekaler, väggtexter, etc. etc... vi gör allt med egna maskiner och är helt självständiga, känns bra! dessutom har vi inte lånat en krona och bra likviditet, så känns tryggt för oss som jobbar och för kunden som anlitar oss :-)

 

Äntligen julledigt från Tomteverksta´n

 

Stundvis är det jobbat dygnet runt under denna månad för att hinna göra alla klapparna klara till tomten, så Ja... skönt att vara några dagar ledig, fast det är ju bara en vanlig helg i år, dessutom håller vi på bygga ut så blir att bygga klart under jul och nyårhelgen, så blir nog in't så mycket ledigt, men känns ju ändå som lite ledigt trots allt? :-)

Vi utökar vår lokal med utrymme från vår tidigare granne, Maskin och Motor som tyvärr gick i KK för ett halvår sedan? tiden går så snabbt att man minns ju int riktigt hur länge sedan det var :-) så vi kommer att hyra även i fönstret som lyser till vänster i bilden ovan.

Där inne ska det bli SHOWROOM, visningslokal för allt vi tillverkar ( det mesta i alla fall ) samt kläder, kepsar och mössor.

Vi räknar med Öppethus för allmänheten i slutet av januari, samt bjuda in företagare i Norsjö, Malå med omnejd på en visning och lite mingel och mat senare samma dag, vi har ju bara jobbat och jobbat... och glömt marknadsföra oss :-) men det har ju in´t behövts för vi har ju ändå bra med jobb som kommer in dagligen, men ändå roligt att visa vad vi kan erbjuda, för många tror ju fortfarande att vi enbart jobbar med fotografering och uppdrag. Vi gör ju givet även det, men det är nästan exakt som den tiden jag hade Rickes Reklam 1989-2001 ( jag var bara drygt 20 år när jag startade det företaget, hade som mest 5 anställda då ) Men nu satsar vi gärnet trots det pratas om en ny lågkonjunktur igen?

Nya lokalen som tas i bruk i början av januari då den ska vara klar

Blir nog bra känns det som, vi börjar bli lite trångbodda även om vi har ganska generösa utrymmen redan idag. Eller vad sägs om en ganska stor fotostudio? en separat lokal med kontor/reception och där vi även tillverkar dekaler, dataskuren text/logos. trycksaker. En monteringshall för bilar och skyltar, och en lokal där vi trycker kläder och även klipper visitkort med en stor fet pappersklipp som klarar 70x100cm ark. Så vi rymms ju där vi är nu, men klädförsäljningen och ett rum att visa upp allt vi kan göra för kunden, lättare att se med ögat än titta på en bild.

 Ordermottagning och print and cut maskinen, det är även den som vi gör skitsnygga canvastavlor med.

Dörren där det står välkommen in blir till nya lokalen...

 

 

 Dörren rakt fram leder till studion

del av fotostudion innan för den är monteringshallen och textiltryckeriet.

har lite ostökigt i studion nu för det har varit full rulle där hela tiden...

sminkbord, oklädningsrum och kläder/rekvisita

stort fikarum med plats för många anställda ...

 

stora pappersklippen, en tung pjäs, men den är superbra att klippa trycksaker och papper, klarar 70cm bredd.

Ramverkstad här är kapen för att kapa ramarna, gör även ramer för Canvastavlorna i denna maskin.

Här klistrar och häfter man i hop ramerna, en separat maskin som går på tryckluft.

i denna maskin så trycks det kläder och väskor

och här är det kepsar som trycks

Vi har även en monteringshall där vi kan köra in bilar och klistra på deras logotyper eller om vi ska montera stora skyltar, typ XL bygg skylten på bilden, så det behövs lite utrymme, galenskap och en jäkla massa kunskap om man ska hålla på med allt detta :-)

Min företagside är: Från idé till färdig produkt, allt inom foto och reklam under samma tak, det räcker med en leverantör i stället för flera olika allt för att göra det enkelt för slutkunden.

 

Nä nu ska jag sova så jag orkar med att vara trevlig i morgon när farbror jultomten kommer, om den nu kommer? kanske har jag inte varit snäll nog? :-)

 

Våran hemsida om du är nyfiken? www.ricke.nu och webbshopen www.reklambutiken.nu fast den blir helt nytt utförande på och beräknas klar i slutet av januari 2012, då även med kortbetalning och många nya funktioner och produkter. samt att vi kommer att göra så det går ladda upp bilder direkt för beställning av egna posters och canvastavlor...

 

God Jul & Gott Nytt År på er alla!   Hoppas vi hörs under 2012?

 

//R icke med Personal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Postat 2011-12-23 21:00 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Tidigare blogginlägg

Kompisar