I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Canon XC10 ett snabbt test

Jag kunde inte låta bli att köpa en Canon XC10 för trots all kritik den fått innan den kommit ut, så är det en riktigt bra liten kamera, även om den har fast optik och liten sensor. ( se gärna testfilmen, inte märkvärdig och har inte lärt mig den ännu, då jag bara haft den i några timmar ännu )

Men klart enklare att filma med den än ex, en systemkamera som Canon 5D MKIII, du kan filma utan stativ om du vill, den är inte lika skak-känslig som en DSLR kamera, den är byggd för att filma med som också märks ganska snabbt. Så ska bli kul att göra någon film med denna framöver. Om inte annat montera den på drönaren.

Tror dock att det blir bra komplement till varandra denna XC10 och EOS 5D kameran, för visst blir det kortare skärpedjup med en glugg med stort ljusinsläpp och en större sensor, men blev ändå förvånad så kort det blev med denna och snyggt skärpedjup dessutom kan jag tycka.

Så stor är en Canon 1Ds MKIII och så liten är Canon XC10 ( filmkamera och stillbild i samma kamera, men mera byggd för att filma )

Här är Canon 5DMKIII och Canon XC10

Det är både för och nackdel med fast optik som den har, fördelarna är att slippa släpa på 2-3 tunga objektiv som man oftast missar något att filma för man måste byta precis just då, sedan är den alltid klar med "vidvinkel till zoom". Du slipper rengöra sensorn, blir billigt i längden för du kan ju inte köpa någon ny glugg till denna kamera då den rakar'n sitter fast :-)

Nackdelen är väl att det blir inte riktigt lika kort skärpedjup som med en ljuskänslig glugg

Som sagt ska bli kul att se vad man kan åstadkomma med denna framöver

Ha de gott!

/RickePostat 2015-07-01 02:44 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Tidigare blogginlägg

Kompisar