I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Det är ljuset som gör bilden...

I Dag började älgjakten och jag tänkte faktiskt följa med någon jägare och ta lite bilder på det, men det blev tyvärr inte av så jag fick nöja mig med att ta lite bilder på frugan nu i kväll i stället.

Det har varit strålande väder här uppe i norr idag, ganska luftkallt men soligt och jag kunde bara inte motstå frugan då hon frågade om jag inte ville ta lite bilder ute på henne nu ikväll...  

Det är verkligen ett "Perfa" väder att plåta ute i, svårast är dock att få frugan att sitta på dom platser som man vill, hon höll på ramla i vattnet några gånger, men jag sa bara äsch lite får man väl offra eller hur :)        

 ( här ser ni en bild med blixten jag använder för att styra mitt eget ljus som jag själv vill ha det... och det bästa med batteriet som jag driver denna 220v blixt med är att jag inte har laddat det på länge och batteriet verkar aldrig ta slut, helt otroligt faktiskt, men jag fotograferade en heldags bröllop förra söndagen se tidigare blogg, och har inte laddat det sedan dess... )

och så blev bilden med lte mera zoom, jag använder en 1ds MKIII samt 70-200 2.8L i 200 läget i denna bild, sedan har jag en trådlös blixttändare som nog fungera en 20-30 meter från blixten

samma sten men från en annan vinkel...

- Jag sa spott ut tuggummi...  men den modellen är nog döv för hon fortsatte att tugga som hon inte hörde något alls ... ( suck inte lätt att vara fotograf idag ;)

 

Här har jag solnedgången från höger

Frugan började äta gräset, man kunde nästan tro att hon var en ko eller nått ;)  - tror nog det var bättre eller godare med tuggumit eller ??

 

Svår bild att ta då det jag har soljuset in i optiken, det är även svårt att få focusen på rätta stället.

Jag fick t.o.m frugan att hoppa på komando och det är ju inte ofta jag lyckas med något sådant kan jag säga :)

 

Hej då säger frugan med en vink på komando från fotografen ... hum måste nog fotogarera frugan oftare så jag får bestämma lite mera ... :)

 

Ser frugan att jag lagt ut bilder på henne så luvar hon mig säkert :)  - men lite får man väl tåla som fotograf också eller hur?

Ha de bra!

 

Mvh Ricke

www.ricke.nu

 

 

 

 

 

Inlagt 2008-09-01 22:28 | Läst 18725 ggr. | Permalink
Gillar belysningen och din känsla för ljuset!
Nu får jag väl råna en bank så man har råd med studioblixtar... :P
Mvh Rickard
Svar från RickE.nu 2008-09-02 07:28
Tack för kommentaren Rickard! Dessvärre om du rånar en bank så får du begränsat med modeller i några år, interner brukar kanske inte vara så villiga att ställa upp som modeller samt att du inte kan välja så många olika bakrunder då, i fall du åker fast alltså... :P

Mvh Ricke
Vad mysigt Ni verkar ha det Du och frugan :o)
Önskar min man ville fotografera mig sådär...
Verkligen fint ljus och en konobra skärpa!
Kanske skulle ta och flytta upp i norr, ser underbart vackert ut...
Man kan ha mycket skoj i skogen ;o)
Kram Milla
Svar från RickE.nu 2008-09-02 07:31
Tack Camilla! Ja, har man en fru så måste man ju använda henne till nått ... ;)
Ja, det är fint här uppe i norr, klart man kan ha skojigare än så här i de norrländska djupa skogarna ;)

Mvh Ricke
Kanonbilder Ricke!
Supernice bakgrund du hade till din vackra modell.
Det är nog bara i norr solen visar sig så grann.
/Daniel
Svar från RickE.nu 2008-09-02 18:04
Tack Daniel! tror nog solen är grann var än man befinner sig :)

/Ricke
Inte bara perfa väder utan perfa bilder blev det *S*
Din bild när frugan sitter på stenen med vattenspeglingen av henne är bara så vansinnigt vacker! Fasiken vad duktig du e! och så fastnade jag för den bilden där du har motljus i optiken! Men för tusan det strålar ju om den ! Ett sånt fantastiskt guldljus du fick på frugan! ja den bilden är.... och där skulle jag vilja göra ett norrlänskt ljud men det kan jag inte men det är ungefär så här ooops *S* eller nåt! nej men vackra bilder! och jag tror hon blir stolt om hon får se dina bilder o vad du skriver! *S*

kramix pia ps dom andra bilderna är oxå bra men dessa två tycker jag är helläckra mästerverk !
Svar från RickE.nu 2008-09-02 18:08
Tack Pia du är för gullig bara :)
Skulle verkligen vara kul att höra en skåning med rötterna från grannlandet göra ett Norrländs ljud haha... Jag får väl visa frugan bilderna och texten få se om hon luv a me all hår?

Kram Ricke



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar