I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

50 mil med hojen i snö och kyla...

Söndag den första maj var det Paltrundan, det är en tradition att första maj köra med motorcykel, Piteå, Luleå, Boden, Älvsbyn, Öjebyn eller tillbaka till Piteå, avsluta med att äta Pitepalt´n.

Det hade varit minusgrader på natten mot söndag, så det kändes lite hemskt den första milen, för stundvis var det lite halkigt från början, men blev bättre ju längre tiden gick.

Det var två kompisar och jag som körde till Piteå för att åka med på Paltrundan, vi har dock 16 mil enkel väg till deras samlingsplats på Noliaområdet i Piteå.

Vi skulle åka kl 08.00 från Norsjö, men blev lite förseningar så vi kom oss iväg vid 08.30 och var framme efter tankning och pisspaus i Piteå kl.10.15... problemet var att alla redan åkt iväg, för vi var själv på uppsamlingsplatsen, men lika glada var vi förståss ändå ;-)

Nu skulle vi köra ikapp konvojen innan dom har hunnit köra från Piteå till Luleå...

När vi kört ett par mil så han vi ikapp den stora skaran motorcyklar som skulle köra den traditionella paltrundan, dom sägera att det var över 1000 st motorcyklar som körde i år, och det var verkligen massor av hojar och folk...

 

Här är det jag och min kompis tjej som poserar i Boden tror jag det var?

 

 

Här är min polare, vi åt på varj ställ vi kom till ;-) först till Luleå, där blev det en banan, i Boden där åt vi en macka som han på bilden och en kexchoklad, i Älvsbyn en Hamburgare och slutligen i Öjebyn blev det palt... snacka om man var mätt...

Vi behövde nog allt vi åt för att inte kroppen skulle frysa, för det var riktigt kallt, det haglade ordentligt utanför Luleå och det snöade stundvis, fast lika skoj hade vi ändå ;-)

 

Hum.. såg att en av hojarna som åkte med körde med slicks! hum..

skulle kännas lite halkigt kanske ;-) frågan är dock om det är godkänt av polis eller bilprovning?

 

'

Det fanns ju med alla möjliga hojar, här en motivlackad HD

En Trike...

 

Man kan inte förstå hur myckt folk och hojar det fanns, vart än man tittade så var det motorcyklar ;-)  Här är vi i Älvsbyn.

 

Alla var på plats...

 

och en och annan raritet åxå...

 Coola detaljer...

Mellan Älvsbyn och Piteå så var jag tvungen att stanna för att föreviga denna fina brevlåda ;-) En motorcykel går verkligen att använda till mycket ;-)

 

 

Nu blev det ca 50 mil innan vi var hemma igen ! har redan hunnit köra 100 mil med min nya hoj och säsongen här uppe har inte börjat ännu, blir nog en rolig och händelserik sommar ;-)

Nu ska jag på gymmet och träna bort det man stoppad i munnen i går haha...

 

Inlagt 2011-05-02 07:25 | Läst 9427 ggr. | Permalink
Men hur ser Du ut människa??? Hihi ;o)
Kram Milla
Svar från RickE.nu 2011-05-02 09:46
haha... hade den innanför hjälmen ;-) snygg va? haha
Såg kul och coolt ut .-) Skönt att säsongen börjat. Du är väl med i MC-poolen?



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar