I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Hälsa på dom gamla kära medan det finns tid kvar...

Jag har inte mått så bra på sistone, tror det är den mörka perioden kontra att jag jobbat för mycket ? jag sover ofta och länge, så är lite utbränd, jag har tappat gnistan både inom foto och livsgnistan, hoppas dock att jag hittar den gnistan snart igen...

Lite av de senaste bilderna som är tagna i veckan...

Annorlunda familjebild?  Far med sina söner

en till med svart bakrund samt med rökmaskinen

Ovan bilder tagna i studion med blixtar och 1ds mkIII, nedan med Canons nya G10 kompaktkamera.

 

Hälsade på min gamla farmor idag

Jag kände att jag bara måste åka och hälsa på min gamla farmor idag, kanske inte bästa dagen för mig att hälsa på henne när jag inte själv mår riktigt bra nu, blir så jäkla känslig när det kanske är sista gången jag ser henne i livet. det känns verkligen jobbigt, måste erkänna att det trillade lite tårar på mina kinder när jag kom ut och satte mig i bilen.

Här i rullstolen sitter min gamla fina snälla farmor, hon tittar på tv och tittar upp en kort stund när jag tilltalar hennes namn, sedan återgår hon till att titta på tv, jag blir både rädd och ledsen att hon först inte känner igen mig, min gamla fina snälla farmor som jag bodde hos under vissa perioder i min ungdom...

Funderar på livet!

Man börjar ju fundera själv på livet, det går verkligen så fort att man inte hinner med allt man tänkt göra, snart sitter man väl själv på hemmet och hoppas någon hälsar på innan man kilar vidare? Grymt att vi människor oftast har så mycket att göra att vi stoppar bort dom riktigt gamla för vi har inte tid med dom längre utan våra jobb och karriären är viktigare, jag får riktigt dåligt samvete att jag inte tagit mig mer tid att hälsa på henne, det kanske blivit 3-4 gånger på ett år man åkt förbi och hälsat på henne och ändå bor vi så nära, det är verkligen grymt dåligt av mig.

Jag satte mig på huk intill hennes rullstol, tog hennes hand i min och frågade om hon kände igen mig, ja du är ju en Riiiikard sa hon och betonade som vanligt på i:et, skönt att hon känner igen mig, vi pratade en stund om allt mellan himmel och jord men det var inte alltid hon var hemma, så det är inte så lätt, jag frågade om jag fick ta en bild av henne och tog ett kort med kompaktkameran, visade henne bilden på displayen och hon sa...  - Vem är det där? det kan ju inte vara jag? hon tyckte inte fotot var likt henne.

Sedan tittar hon på tv igen, hon sa till mig att jag skulle komma och hälsa på henne igen då skulle hon bjuda på fika, jag hoppas verkligen jag hinner hälsa på henne igen för stundvis ligger hon med syrgas och hon är sämre än hon någonsin varit min fina snälla gamla farmor.

Innan jag åkte hem gick jag in och tittade på hennes rum, här är ett foto när min farmor gifte sig med min farfar, han dog dock när han bara var drygt 60 år i en hjärtinfarkt, så hon har levt själv sedan dess.

Dom fick tre barn tillsammans, den övesta är min pappa och han ser ju betydligt yngre ut på bilden ovan än på fotot jag tog för något år sedan här nedan...

Min Pappa, jag sa han skulle stå som Jerry Williams

 

Ja, livet springer iväg, jobbet och pengar är inte det viktigaste utan ta hand om Era nära och kära, Pengar är bara pengar man kan ändå inte ha dem med sig när man kilar vidare.

Ta hand om er och hittar ni en massa stavfel oh skrivfel så har ni nog rätt i det, för jag orkar inte läsa igenom och rätta detta utan det kommer från mitt hjärta som jag måste avlasta genom att skriva...

 

Kram /Ricke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2008-11-23 20:32 | Läst 7683 ggr. | Permalink
"Hälsa på dom gamla kära medan det finns tid kvar..."
Helt rätt Ricke! Och släkt och vänner är det viktiga....
/Bengan
Svar från RickE.nu 2008-11-25 12:56
Tack för din kommentar Bengt!

Mvh Ricke
Ricke Ricke Ricke!! det gör så ont i mig att du inte mår bra! Vill bara krama om dig just nu.
Men ett jättefint inlägg du skrev här! Hoppas det sporrar alla att åka o hälsa på sina nära o kära, medans tid är!
Min sambos morfar dog natten till idag så jag vet hur viktigt det är!
Kramar hårt o länge om dig!!
Svar från RickE.nu 2008-11-25 12:58
Tack Pia för att du finns!

Kram Tillbaka Ricke
Vad vackert skrivet Riiiikard ;o)
Själv har jag ingen gammal släkting i livet :o(
Både min farmor, farfar, mormor och morfar är döda och när de levde
träffades vi nästan aldrig (farfar och morfar har jag aldrig träffat).
Vi har ingen kontakt alls i min släkt (pratar ju inte ens med min pappa längre)...
Jag håller med Dig till 100% att man borde ta hand om varandra!
Hoppas Du mår bättre snart.
Kramar Milla

Ps. Våran kära granne som bodde under oss dog i fredags... Ds.
Svar från RickE.nu 2008-11-25 13:00
Tack Camilla!
tråkigt att Ni inte har kontakt alls i eran släkt, oj tråkigt med din granne eller det blir ju hans/hons närmaste som lider mest.

kramar tillbaka /Ricke
Ja, livet är kort, därför borde man lägga energin på det och dem som betyder något för en. Tyvärr så slösar man energi på oväsentligheter ibland.

Sköt om dig !

/Janne
Svar från RickE.nu 2008-11-25 13:02
Tack!
Jo man får en tankeställare när man går på djupet ;) men oftast varar det inte så länge utan snart slösar man energi på en massa oväsentligheter igen, tyvärr ;)

Tack för din kommentar Jan!

Mvh Ricke
Tråkigt att du inte mått bra Ricke.
Hoppas du kommer tillbaka i gammalt gott slag snart igen.
Rörande och vackert inlägg.
Mvh
Daniel
Svar från RickE.nu 2008-11-25 13:06
Tack Daniel!
Jag är en seg rackare så jag kommer igen;) jag "lever för livets goda" och mår oftast riktigt bra och är glad och skämtar för jämnan, men dom flesta har väl en downperiod i bland? åke på influnsan så jag har sovit nästan hela dagen, den kan u vara en bidragande orsak att man mår som man mår, för om influensan knackat på och ska in i kroppen så får ju kroppen jobba stenhårt med att hålla den ute...


Mvh Ricke



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar