I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Siluettbilder från Turkiet

Hej!

Kom hem från en 14 dagars Turkietresa i onsdagsnatt, det mesta var bra med resan, men jag tappade min fina Canon 5D med 17-35 2.8L i havet utanför Delpineiland redan efter första veckan, var verkligen deprimerad i några dagar, men hade som tur med mig min kompakta backupkamera Canon G10 med 14,7 megapixel, blir faktist förvånad över hur pass bra kvalité  man ändå kan ta med en sådan liten kompakt. Det går ju inte jämnföra med 5D eller 1ds med proffsoptik, men ändå sedan man printat ut många av G10 bilderna så är det helt otroliga resultat.

( dock från RAW-filen, men ändå. Kommer att skriva ner hela Turkresan i nästa blogginlägg, så kolla in på min blogg lite längre fram om Ni är intresserade av Side, Turkiet, och dess närhet, bilder och berättande text )

Här är i allafall några siluettbilder tagna med Canons G10 kompaktkamera från andra veckan i Turkiet, när jag förstört min fina Canon 5D och den fina optiken som satt på den :(

Siluettbilderna började jag ta av en ren slump när jag tänkte fota den fina solnedgången som är i Turkiet, den är snabb och intensiv, inte som här i Sverige utan solen bokstavligen faller ner från himmelen och innan den når vattenytan så blir den knallröd...

Det var en okänd för mig dam i hatt som jag först var lite irriterad över att hon stod i vägen för den fina solnedgången, men tog en bild och det blåste precis till så klänningen fladdrade till när jag förevigade stunden.

 

En kille på en moped som kom körande och stannade...

Samma kvinna i hatt som jag visade bilderna för senare och fick mailadressen till, den slutade på @.ru ? vilket land de kom från vet jag inte men någon som läser detta kanske vet?

Synd på killen som sitter i slänten ner mot vattnet, huvudet som syns :(

Dagen efter frågade jag frugan om hon inte kunde ställa upp som siluettmodell, och tro det eller ej, men det gjorde hon, tror nog hon tyckte lite synd om mig när jag tappat ner min andra fina kamera som jag hade släpat med mig.

 

" Mannen känner sig nertryck av kvinnan "

Skämt å sido, den rökanden lilla mannen på bild står långt bakom min fru, men jag sa bara hur hon skulle stå... - ja lite längre ner med handen, liiiiiiite tilll  såååååå nu .... Klick!

Min fru från andra sidan, medsols, se så långa skuggorna blir, den röda färgen kommer från den röda solen bakom min rygg, Pelarna i bakrunden kallas Appollo och är ca 3000 år gamla från Romarnas tid i Side.

Siluettbilder igen...

Såja... ta ett djupt andetag nu, håll in magen... ut med bysten.... "klick"

Blev många coola siluettbilder som vi "lekte fram i motljuset" Tänkte göra en förstoring av någon men vet inte riktig vilken man ska välja? vilken av ovan är Bäst lämpad för det? kommentera gärna!?

 

Det kommer mera berättelse/bilder i nästa blogginlägg så håll gluggarna öppna om det är intressant? kanske ska ni åka dit eller varit där?

 

Trevlig helg!

Mvh Ricke

Inlagt 2009-08-21 21:15 | Läst 15193 ggr. | Permalink
Snygga och roliga bilder.
Vilken som är bäst lämpad för förstoring tror jag inte jag kan avgöra men jag tycker den första toppar tillsammans med "den nedtryckta mannen".
Dom är bra tycker jag.
Även om alla är tjusiga så kan det bli lite för mycket av det goda.
Den tappade kameran var inte roligt att höra om
Synd på den tappade kameran, hoppas det löser sig på bästa sätt! Fantastiska bilder, gillade verkligen den "nedtryckta mannen" :D
Härliga bilder!

.ru torde vara ryssland (RUssia)
Riktigt snygga bilder, jag gillar den med skeppet.
Otur med kameran.
Grymma bilder Ricke! Jag ska till side på lördag så tala genast om vart du tappade kameran! hihi Skämt å sido synd på en fin kamera..
Jag har inte råd att tappa min 40d i havet nu så det blir till att hålla i ordenligt! Ser fram emot nästa inlägg! Ps har du några tips om vad man kan hitta på i side eller en bra resturang? Mvh Adde
.ru är toppdomän för Ryssland.
Välkommen hem igen! och beklagar verkligen förlusten av kameran.

Ja jag tycker siluettbilderna på din fru blev helt underbara! Speciellt den med båten. Först trodde jag hon tittade neråt och tänkte. Sen att hon tittade mot mig. Men hon kan ju lika gärna titta mot båten :D..spännande

Den översta var himla snygg oxå där hon står på klippan.

Resten är ju som vanligt fina oxå!

//Helena



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar