I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

400-600 mil på två hjul...

Ah... Äntligen packat och klart inför resan som kommer att bli mellan 400-600 mil på två hjul...

Var till Umeå på Norrlands MC och gjorde 500 milaservicen i torsdags på min Harley Davidson Wide Glide, vill ju allt ska fungera som det ska på resan... suck nästan 3000 kr fattigare bara på det, sedan köpte jag ett nytt bakdäck för blir nog dyrare att byta i Norge kan jag tänka mig?

Här är mannen som sålde hojen ny...

och han som servade den...

Dom är inte några billiga pjäser HD, men värt sitt pris när man startar motorn å lyssnar till ljudet ;-) Nu ligger dollarn lågt så dom är förhållandevis billiga mot tidigare...

När jag likas var i Umeå passade jag på att vara inne på Cyberphoto och handla lite prylar till Canon G12:an som ska med på resan, finns inte en chans att ta med min 5DMKII eller 1DSMKIII för dom är alldeles för klumpiga att rymma att ta med tyvärr, det kan ju gå ta hyfsat fina bilder ändå, men inte riktigt så bra som det kunde blivit med någon av de andra... men man får prioritera lite... resan är ju målet, inte fota, tusan man har ju semester ;-)

Lite kul på Cyberphoto för när jag kom in där så sa han bakom disken... är det Ricke ... japp! det visade sig vara en gammal Norsjöpajk som jobbade där :-)

 

Nu var det servat och klart, dax att köra hem igen... blev en snabb resa på bara 40 mil den dagen :-)

Tror det är tryck ner lite pengar inför denna resa bara i hojen :-( köpte mig en gigantiskt HD originalruta, G4 intercom system som vi kan prata mellan varandra vi förare och den räcker hela 1,6 kilometer, det är ju bra, samt att man kan lyssna på musik eller prata i telefon utan att röra den, eller om man har på GPS en i Iphonen så hör man vad tanten i GPSen säger, så man kan koncentrera sig på körningen i stället.

Det är väl detta märke som kostar på den ruta jag köpte?

Köpte även två extraljus som jag monterade dit, för som Norrlänning är man inte van att det är mörkt på sommaren och dit vi ska är det mörkt... så man är väl lite mörkrädd kan jag tro ;-)

Int blev det så snyggt, men praktiskt och kanske behövligt?

Packat  och klart... åker i morgon bitti... från Norra Sverige till Moirana i Norge och ner genom hela Norge till Kristiansand, färja över till Danmark och köra Danmark ner till Köpenhamn, sedan Sverige upp igen, bara från Malmö och hem är väl ca 150 mil? resan beräknas bli mellan 400-600 mil beroende på vilka vägar vi väljer...

 bilderna ovan är tagna med kompaktkameran Canon G12 i vanlig jpg, inga höjdarbilder, men kan vara bra att ta med en liten kamera trots allt ;-)

Hoppas Ni alla får en trevlig semester? själv ska jag njuta av motorljudet på min Harley samt alla fina bilder som ska fotas efter vägen ...

Ha de bra! och ha en skön sommar!

Mvh Ricke

 

Inlagt 2011-07-03 00:12 | Läst 10738 ggr. | Permalink
Trevlig semester och lova att köra försiktigt!
Glöm inte bort att hälsa på när Du åker förbi Stockholm :o)
Kram Milla
Ha en supermysig semester.. smörj in gumpen väl så du inte får skavsår av alla dessa milen :-)
Och har ni vägarna förbi slå en signal så står kaffet på när ni kommer :-)



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar