I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Otroligt mycket snö...

Jag var ute med hundarna i morse och tog med mig den stora kameran för en gång skull, ofta följer min lilla G10 med i fickan idag, men den har fått ett riktigt stort bås på sensorn. Jag ringde och kollade med Canonservice i Stockholm idag och dom hänvisade till Malmö där de rengör den på garantin. Lite underligt att det kan komma ett bås på en kompaktkamerasensor, men dom är tydligen inte helt täta så någonstans kan det komma in små partiklar.

Totalt insnöade...

Nja inte riktigt men otroligt nära, för det var nog tjugo år sedan vi hade så här mycket snö. Man får bara hoppas att det blir lite regn i sommar och mycket sol i stället då :)

Lite bilder från samma gata där jag bor..

 

Lekparken...

Från en annan vinkel, man ser att det är något översnöat som finns där under snön också.

 

Ett hus längre bort på gatan från där vårat hus ligger, asså mannen i detta hus ser ju snart inte ut längre.

Min granne tvärs över gatan står på farstubron och sopar bort lite snö.

 

 

Lite bilder från morgonpromenaden...

 

TVÅ... När jag gick omkring och sökte motiv så upptäckte jag att många träd är oftast två stycken, som dom är lite småkära i varandra och levt där sida vid sida hela livet...

 

TVÅ...

TVÅ, den stora måste ju vara "kvinnan" för se hur den lille "mannen" intill böjt sig från hennes eviga tjatande ;)

 

hum, bara en liten funderare jag fick, man får oftast igång hjärnan efter en promenad ...

fotograferade fler träd, dock lite singlar nu...

Gu va tråkigt att leva ett helt liv helt själv eller? Denna björken hade kanske lite otur och det blåste aldrig något frö till henne, så hon fick ingen att dela rötterna med.

Vi åkte till skidbacken för att åka slalom, äta en semla och köra lite skoter nu i kväll, då passade jag på att ta dessa nattbilder, där träden är upplysta med belysningen från skidbacken...

Härligt med snöklädda träd, jag kan stå i timmar och titta på ett sådant motiv, där man hittar massor av nya motiv i motivet...

 

 

sista bilden skulle bli bra med stativ, men tyvärr hade jag inte den med :( körde bilden ovan på iso 3200, bländare 2.8, men 17mm 2.8L optik, lyckades dock inte handhålla den stilla tiden som exponeringen tog, men himmeln var stjärnklar och det var massor med stjärnor...  ( jag låg ner och fotograferade, för exponeringen var otroligt lång )

 

Nä Ha en skön natt och en bra dag i morgon!

 

Mvh Ricke

 

 

 

Inlagt 2009-02-25 00:11 | Läst 9835 ggr. | Permalink
Vet att jag tjatar om det konstant, men jag är spyless på snö och längtar efter sommarbilder. Dina snöbilder är, trots min leda, jättefina. Gillar den sista med stjärnorna bäst. Ska anteckna inställningarna och försöka mig på en sån bild nån kväll när det är stjärnklart.
/aw :)
Svar från RickE.nu 2009-02-25 09:04
Hej och tack för kommentaren, men nej anteckna inte dom inställningarna ovan, det är bara för nödfall man använder dom, ska du ta nattbilder så ska du ha kameran på stativ, ställa in kameran på manuell exponering,iso 100, bländare typ 7-14, tiden på exponeringen tycker jag blir klart bäst på 20-30 sekunder. jag skrev en artikel om det här: http://www.inorsjo.se/index.php?go=info&id=800264017&db=portal_ads

Mvh Ricke
Oj så mycket snö.man kan nästan inte fatta att det är sant, men dina bilder är så otroligt vackra , och dina kommentarer om de två träden med kvinnan som tjatar där kunde jag inte låte bli att gapskratta.
Men nu får du ju åka ner till Malmö och lämna in din kamera för du tänker väl inte skicka den väl va va!! du!!! så kan du se hur sveriger ser ut utan snö ju *S*
kram!
Svar från RickE.nu 2009-02-25 11:08
tack Pia!
Jag kunde inte låta bli att skriva så, det såg så komiskt ut ;) Jag kanske ska ner på fotouppdrag till Stockholm, men kanske även åt Malmöhållet?

Mvh Ricke
Fina vinterbilder. Jag tycker inte att ni har extremt mycket snö. I alla fall inte om man jämför med hur det var när jag växte upp i Gävletrakten på 60-talet. Vi hade nog vintrar med mer snö än så men sedan har ju klimatet genomgått stora förändringar. Det är ganska kusliga perspektiv som målas upp i tidningar och TV.
Svar från RickE.nu 2009-02-25 11:12
Tack för kommentaren Torbjörn, jo nog tycker jag det är ganska mycket, det är ca 1 meter snödjup nu och det räcker gott tycker jag. men jag minns vintern 1987 och då var det nog mer än nu? men det är som du säger att klimatet genomgått förändringar. Vi har 60 mil ner till Gävle, men vet att det brukar vara extremt mycket snö där fast bara några mil ifrån så är det extremt lite snö, varför det är så vet jag inte, men man brukar reagera när man passerar Gävle på vintern.


Mvh Ricke
Åh jag vill också ha ett vinterlandskap att vandra runt i:)
Hm, det där med träden var ju intressant...
Jag tror dock att det stora trädet är mannen och inte kvinnan ;o)
Men det beror väl på i vilket förhållande man lever i hur man uppfattar saker och ting...
Kram Milla



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar