I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Fick äran att fota Eila Nilsson

Eila Nilsson är synskadad, då hon vid 23 års ålder förlorade synen helt. Eila är en kämpe utan dess like, jag om någon vet hur tjurskallig hon kan vara för vi växte upp på samma gata, Solvändan heter den gatan och platsen var i Norsjö Västerbotten. Eila är ett år yngre än jag men vi bodde bara ett hus emellan, så mer eller mindre växte upp tillsammans.

Eilas ord brukar vara "Den som står med båda fötterna på jorden kommer ofta ingenstans" och det stämmer bra på henne för hon är otrolig människa, och hon har alltid varit bestämd, så har hon bestämt något - så blir det!

Vann OS GULD vid Paralympic Games

Året är 1996 då var hon utan synen och bestämde sig för att vinna OS i handikapp, vilket hon också gjorde i den blågula landslagsoverallen, hon stod överst på pallen och fick ta emot guld för både 50 meter och 100 meter frisim vid Paralympic Games, det är en minnesbild för livet, men också en bild hon aldrig sett med sina ögon.

Jag minns många händelser när vi var små, men speciellt en när Eila en dag kom med en skottkärra full med sten och grus, hon kanske var 9-10 år gammal? vi satt i köket och tittade just ut och fick se henne komma med en skottkärra? hon gick fram med skottkärran mitt på våran gräsmatta, tippade av allt sten och grus som var i den, vände på klacken och gick hem igen :-) - det mina vänner, det var Eila i ett nötskal! förmodligen hade jag och min ett år yngre bror sprutat sten på deras gräsmatta med våra cyklar, så vi fick tillbaka på våran gräsmatta, och med ordentlig ränta, haha...

Nu är Eila lite mer vuxen och förståndig än hon var den tiden, men fortfarande är hon fruktansvärt målmedveten och envis, har hon bestämt något - ja, så blir det! I dag är hon en duktig företagare, så tog några bilder i fredags för hon och hennes företag.

Så här är några av dessa...

( klicka på bilden för större )

Eila är både vacker och fortfarande vältränad, men framförallt glad och sprallig, dagen till ära hade hon fixat snygg frisyr och putsat upp sig lite :-)

Bilder för hennes företag, ska på mässa i Mars och behöver lite bilder till det.

      " Bild ovan är gjort med nykalibrerad skärm, den under med kalibrering för ca 6-8 månader sedan, syns skillnaden? "

Tog en och annan bild, här med Jeans som passar henne i både färg och form. just så här som på bilden ovan, när hon står där med händerna vid midjan och lite bestämd, så minns jag henne som bäst :-)

Tack för att jag fick föreviga dig med att ta lite bilder Eila! var kul att prata lite gamla minnen och träffa dig igen, blir inte för ofta nu för tiden.

Ha en trevlig dag på er alla!

Mvh Ricke

Inlagt 2013-02-12 12:55 | Läst 4105 ggr. | Permalink
Härlig berättelse om en stark, vacker kvinna =)
Heja Eila.
Fina bilder till dina ord.
/Lena



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar