I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

En vinst på en Trisslott...

Det har varit typ - 31 grader nu en vecka ungefär, det är nog ryska vinterklimatet som stannat till på en ledig vecka kändes det som, men i morse när vi vaknade så var det bara -1 grader kallt och kändes som man vunnit på en trisslott!

Kallt som tusan i en vecka

I fredags var jag så stelfrusen efter en vecka med typ -30 grader att jag gick och hyrde in mig på ett stå solarium i tio minuter, det var riktigt skönt att tina upp min kropp ända in på skellettet, för var ordentligt stelfrusen ända in i benmärgen!

När det är så kallt som - 30 grader och så pass länge så vill man inte vara ute i onödan direkt, så det minsta man tänker på då är att köra snöskoter i vårt vackra vinterlandskap, man funderar mer på varför man ska bo i en frysbox...

Vaknade i morse till härligt varmt väder

I morse när vi vaknade så var det endast -1 grader kallt, kändes som man var på värsta utlandssemestern med så stor temperaturskillnad på 30 grader varmare än dagen innan, helt otroligt väder, äntligen hade han där uppe hört mina böner om bättre väder!

( klicka på bilden för bättre och större bild )

Så blev en tur med skåjtern i det härliga vädret, här är vi på Finnäsberget ca 7 km från min lägenhet mitt i vildmarken. Det är ett berg med en fantastisk utsikt åt alla håll, man ser typ 7-10 mil eller längre med blotta ögat, helt fantastiskt.

Häng med på en bildserie från i dag och vår vackra vinternatur här uppe i Västerbotten...

Bilden ovan: Polaris 4-stroke med Turbo på 750 kubik, 145 hk, Renskinn, och inte minst Annapia i vinterskrud, behövs det mer för att livet ska vara perfekt? jo en kamera givetvis! tog med en Canon 5D MKII som jag har som andrahus samt ett fast litet objektiv, en 50 mm 1.8, så är lite begränsad, men den tar inte så mycket plats som den stora kameran med typ fetare objektiv. Bakrunden är Norsjövallen som syns bra från höjden.

 

Här ser ni Norsjövallen från Finnäsberget ( eller vad det nu kan heta? ) man ser så långt ögat kan nå, exempel så ser ni Fromheden där min pappa är född och berget bakom där ligger ÖstraHökulla där min mamma kommer i från, på den tiden så tog pappa "skia å rännd" över berget. ( nä skämta lite nu, farsan har väl aldrig åkt skidor, han hade nog en Amerikanare eller en VW då han jobbade som bilmekaniker den tiden. )

Men är verkligen en fantastisk utsikt här uppe, man kan se till Malå, Kristineberg, Rökå, Åmliden samt åt Lyckselehållet som ligger ca sju mil bort, helt otroligt vilken utsikt!

Norsjö i bakrunden, focus ligger dock på förgrunden och inramat med en björk som verkar tro att det fortfarande är minus trettio grader kallt?

En fotograf speglandes i Annapias fina blå ögon :-)

Gissa om det är härligt här uppe där man lever och bor, nu är det bästa och härligaste tiden fram till maj, men då är det vår och då får man ta fram Harleyn och det är ju åxå den härligaste tiden ända fram till oktober då man ställer bort den... så hum är nog bara typ, 2 månader som är mindre härlig? fast då är det ju jul åxå så den tiden är ju åxå härlig... Ja alla årstider är kanonhärliga här uppe i Norr, förutom förra veckan då det var minus trettiograder, då är det ju inte härligt...

 

Ser ni snusmumriken i vinterskrud ( från Mumindalen ) eller så kan man se en person som sitter där helt insnöad?

Härligt, gillar vintern enormt för det är som en sagobok vackert här... och när man har skotern så kommer man ut i vildmarken där inte många varit och klampat omkring med sina stora skor.

Men ett och annat spår kan man ju ändå se i snön, antingen från en snöskoter eller...

något djur, här ser det ut som räven traskat genom riset i jakt på något att äta?

 

Efter den enormt härliga skoterturen så ...

 

 

åkte vi tillbaka till stugan som ligger intill Norsjön, där satte vi på en kanna med kaffe...

 

Över en öppen eld, finns det något godare än en varm kopp kaffe kokat ute när det är vinter?

 

Innan kaffet kokade så drog det in ett snöoväder från ingenstans? så vi drack vårt kaffe sedan körde vi hemmåt igen. Det är ju också något som jag inte gillar så där speciellt mycket, oväder alltså, fast det är ju nog lika vart i Sverige man än bor?

Ha en fortsatt trevlig helg!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2013-01-19 22:47 | Läst 7009 ggr. | Permalink
Hej Ricke! Sköna bilder från norr....
mvh Rolf
Svar från RickE.nu 2013-01-23 10:48
Tack Rolf! jo det är vackert på vintern!

/Ricke



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar