I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Norrlands universitetssjukhus Umeå

Passa på å ta nå korta...se länger ner om du jer nyfiken opa va he vart förn bildern. :-)

Tidig morgon i Wilda Westerbotten

Steg upp typ 05.30 i morse för att följa min son Casper till Norrlands universitetssjukhus som ligger i Umeå, ca 17 mil enkel väg med bil genom Wilda Westerbottens skogsland.

Min son fyller snart arton år, men tills dess betraktas man som barn och går under barnavdelningen.

Åkte tidigt i Morse och hämtade upp min son Casper som bor hos hans mamma sedan vi skiljde oss för typ 3år sedan. Det var typ -25 grader ute... brrrrrr....kallt som fxx...  så slängde två skoteroveraller, mössor och handskar i bilen, för tänkte om det blir stopp med bilen ute i kylan lär man ju inte leva så värst länge :-)

Problem med magen

Min son Casper har haft ont i magen i snart 1,5 år och åkt in typ 4 ggr under denna tid, dom har hittat att han har förstorade körtlar, men misstänker att han kan ha fickor eller inflammerad tarm eller något som inte står rätt till är det då, så är här i minst två dagar för att undersökas nu.

Kom till Umeå vid 09.30 tiden, skrev in Casper och fick en genomgång av flera olika läkare/instanser för alla dom undersökningarna. Han ska sövas i morgon för invärtes kontroll, tur att han får sova under den underökningen för inte skoj direkt!

När alla genomgånger var klara och att han inte får äta något utan bara dricka tills i morgon så fick vi ett rum på patienthotellet Björken.

( klicka för större och bättre bilder )

Det ligger mitt emot sjukhuset så man har riktigt bra utsikt över det från det rum vi fick på sjunde våningen. Som tur är hade jag med mig en liten kamera med fast optik, så kunde ta några kort.

Min son Casper som är adopterad när han var väldigt liten ( typ 20 cm lång när han kom  till oss :-) och är ursprungligen från Indien. Han tittar ut genom fönstret på sjunde våningen och riktigt njuter av den underbara utsikten :-) och funderar djup på hur morgondagen ska se ut medan han smuttar på en Fanta, för han får inte äta något alls sedan dagen före.

Denna superfantastiska utsikt är vad vi ser från den sjunde våningen, det är Norrlands universitetssjukhus Umeå. Och enligt "nya" regler/lagar får man inte fotografera där inne som förr i tiden, så får bli utsidan i stället då.

Kolla in spökbussarna som går här, måste vara många andar som är här runt omkring och kör bussar :-)

Här ska Casper sova i natt, en riktigt fin å härlig säng som ...

Det tydligen är lätt att somna i även om vi bara skulle vila en liten stund innan vi skulle ut i Umeå en sväng och shoppa lite. ( lillgubben min så söt där han sover stackarn )

Och här ska gamla farsan sova i natt.

Vi åkte ut på Strömpilen och shoppade lite i någon timma, blev inte så mycket vi köpte, kanske gick det en 5-600 kr eller något sådant? passade på att ta lite "snabba" kort när jag liks var denna borti...

Vi var nog runt på alla affärer därna borti Strömpilen, blev ett spel till PS3 Need 4 speed senaste bilspel, lite annat smått å gott, passa på å ta nå korta... Järna ger Ica opa Strömpilen.

Hördu va dem okynneskör runt därnaborti Ica Maxi eller vå he riktigt hajt? dem kör så he val rent rö rännern opa korta mine, vaför gör dem opa he vise :-)

( förstår du inte norrländska bondskan? kolla Google översätt kanske he funger? :-) Skämt å sido, var nalta halvsvårt att hålla stilla kameran i typ 25 sekunder som denna exponering tog att genomföra, men he gick ju ändå rätt bra eller vå tyck ni?

Liite tråkiga färger i denna bild av Kolbäcksbron, men mulet och kallt så kan inte påverka hur det såg ut tyvärr, men har fotograferat denna bro då den var nybyggd med bättre himmel och klart snyggare bild än denna.

Se den här: ( den gamla alltså ) http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/334739.htm?set=mp

Strömpilen med en massa fiskespön eller va he nu ger för nanting som stå denna?

Han även jobba lite och göra några förslag till annonser för Mäklarhuset, Skellefteå som jag fotograferade strax innan julen.

En av några, om dom gillar den så kanske dom börjar synas i annonser i bl.a Norra Västerbotten mfl snart!

Nej nu ska vi snart sova blir en tidig dag i morgon... gäääsp! ska vara på sjukhuset redan 06.15 .... sova sova...

God natt Folket! å ha re bra!

/ Ricke

Inlagt 2013-01-15 21:50 | Läst 7959 ggr. | Permalink
Inte för att jag vet så mycket, men har hört från en välunderrättad källa att barn från Indien ofta är laktosintoleranta ( dom tål inte mjölk). Men det har dom väl kollat.
Hä int så svårt att förstå vad du skriv....
Marianne
Svar från RickE.nu 2013-01-16 20:23
Tack! Jo har misstänkt att han är laktosintolerant tidigare så har undviket vanlig mjölk och dom produkter sedan tidigare, men detta är något annat, dom hittade att han var inflamerad, så är någon typ av irritation eller magsårsbakterien? får svar om ca två veckor? Kul att du försto va i skrev :-)

/Ricke
Svar från RickE.nu 2013-01-16 20:23
Tack! Jo har misstänkt att han är laktosintolerant tidigare så har undviket vanlig mjölk och dom produkter sedan tidigare, men detta är något annat, dom hittade att han var inflamerad, så är någon typ av irritation eller magsårsbakterien? får svar om ca två veckor? Kul att du försto va i skrev :-)

/Ricke
Nu har din goa killa säkert vaknat upp efter undersökningen med hopp han kan äta lite då brukar det kännas bättre.
Det var en mycket intressant dokumentärfotografering du gjort av gårdagen. Jag anser att just dessa bilder är viktigast av allt för oss som fotograferar. Samtiden för framtiden så nära vi kan komma vårt eget liv.

Jag har enbart varit i björkarnas stad en gång. Gissar där är bra att bo förutom den långa vintern.

Jag hade mycket besvär med min mage då visade det sig att jag var glutenintolerant tål inte äta en smula av vanligt mjöl. Har de kollat detta för ibland slarvas det med just detta blodprov.

Hälsa din kille och ha en go kväll
Gun-Inger
Svar från RickE.nu 2013-01-16 20:28
Tack! han var utan mat i två dagar, men han får ondare när han ätit säger han?
Jo har misstänkt att han sedan tidigare varit känslig mot ex, lacktos, men är inte utredd på detta. Vi får svar om två veckor, så ska bli intressant att höra vad dom tror det kan vara?
Vi bor normalt inte i Björkarnas stad utan typ 17 mil snett innåt landet, mitt emellan Skellefteå-Lycksele och Arvidsjaur, så tyvärr ännu längre vinter och kallare än Umeå, just nu är det väl -25 grader ute... brrrr... funderar ofta varför man ska bo i en frysbox :-)
Önskar en trevlig kväll tebax!

/Ricke
Gun-Inger Arvidsson 2013-01-16 23:38
Det är inte lätt för den som inte själv haft dessa magbesvär förstå hur nedsättande det är på precis allt...
Jag hoppas ni får ordentliga svar nu.........slarvigt att de inte tagit dessa prov för längesedan..........
Vi har också kallt men inte som ni...jag har varit mycket i Grannäs vid Vindelälven på sommaren men aldrig på vintern........
då har vi alltid rest till Torne Träsk Björkliden ett härligt vackert ställe såväl sommar som vinter.........
Ammarnäs är ett ställe jag tycker mycket om.
Hoppas ni sover gott nu
Gun-Inger



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar