I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Skruvardax i snöskotern!

Jag köpte mig en ny begagnad skoter, en Polaris FST Switchback 4-taktare med Turbo 2006:a som gått bara 230 mil av en tremening för ca en månad sedan? har nu hunnit köra några mil i fjäll och skogsland, känns grymt bra maskin som går ruggigt snabbt tack vara turbon, och låter härligt när man släpper och hör dumpventilen "tjsssa"

Men har tyckt den känts lite halv tung i framvagnen, speciellt när man kört ospårat, d.v.s när man kört på nytt i lössnö utan någon spårat tidigare, har gjort någon fastkörning också så det känns ju inte så kul direkt!

Såg på min kompis nya maskin han köpte i fjol att dom har betygligt bredare skidor än dom jag har på min maskin, så hittade några plastbelag för 960 kr som jag köpte och tänkte skruva dit för att känna om det blev någon skillnad, både på leden eller i lössnön...

 

Här sitter den "nya" vänstra sidan på plats, ser betydligt bredare ut än originalskidan, fast viktigaste är ju ändå att den blir bra att köra än snygg i detta fall :-)

Jag är ju en tidsoptimist utan dess like, trodde att det skulle typ ta 30 minuter max per sida att skruva dit dem... men ack.. vad jag räknade fel där :-) tror det tog ca 2 timmar för båda sidor effektiv tid, för det går ju aldrig som man tänkt sig!

Originalskidan

Den nya fetare skidan...

Hissa bara upp den med en domkraft för bilen och det gick ju bra för la en bräda mellan skotern och domkraften.

Snygg eller ful? lite halvcool tycker jag i alla fall...

Nu har jag borrat hål i den nya plastbelagen som jag mopnterar under originalskidan, här har jag lyckats få fast alla muttrar som håller styskenan, fick låna grannens stora press för att få dit dom ska erkännas!

 

Styrstålet på undersidan, man ser även Cormantstålet i mitten för att styrningen ska ta så bra som möjligt även på hårt underlag.

Men när man ska skruva i hop skiten så visar det sig att hela skidan har blivit smalare, så man får inte dit staget som sitter på skidan för den har nu blivit typ 3 cm smalare än den var förr, detta beror på att jag drog fast styskenan och då pressas den uppåt och formar även om den gamla skidan enfter formen på det nya plastbelaget som ligger under... hum...

Som tur var hade min granne AC Slip även en hydralisk liten som jag kallar det "bresare" man bresar ut det mesta med denna kan jag tro :-)

Så ser en hydralisk "bresare" ut och går säkert använda till det mesta, exempelvis om barnen är tjuriga och inte vill äta, kan man bända upp munnen och stoppa in maten utan att dom kan stänga munnen, vare sig de vill eller inte :-) haha...

eller kanske tandläkaren skulle ha en sådan ... hum... nåväl, nu....

Lyckades jag i alla fall pressa ut så mycket att jag fick dit staget i skidan, så bara dra åt skruvarna nu och sedan montera den sista skidan på skotern...

Hum... likadant här, skidan är nu för smal för originalinfästningen som man ser på bilden ovan, så blir till att använda den finurliga hydraliska "bresaren" ännu en gång!

Sådärjaaaa.... streta i mot hur mycket du vill du, jag ger mig inte haha...

Nästan klart och helt betart :-) skotern fick ge sig så nu ska bara muttern dit seda blir det ut och testa i lössnö och efter leden....

Najs, fungerar super!

Så ja, har nu provat i både lössnö och leden... Blev en helt annan maskin kan jag säga, roligare på lössnö och känner ingen större skillnad på leden, men får se om tiden utvisar hur det verkligen blev, för nu blev det bara typ en 15 minuters test... måste ju hinna jobba så jag har råd med mat på bordet åxå :-)

Härligt när dumpventilen från turbon låter "Tsssjjjja" varje gång man släpper på gasen :-)

Hum... Grabben kom och for med skotern nu, så nu vet man aldrig när man ser den igen? fast ska ju ändå jobba så får testa den nästa helg om vädret tillåter!

 

Blir en tuff helg, 30 års kalas, sedan bio i Skellefteå och teater på söndag, så hälja ger ändå fullsmockad så i hin int kör nå skoter ändå!

 

 

Ha en trevlig helg!

 

/Ricke

 

 

 

Inlagt 2013-01-11 16:09 | Läst 10753 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar