I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Kanondag i fjällen!

Idag är det femte dagen som vi tillbringar i en stuga i Marsfjällen, när jag vaknade i morse och tittade ut genom fönstret i den lilla stuga vi bor i så var det blå himmel och min första soluppgång sedan vi kom hit. Det är verkligen sant det som sades att vi är omringade av vita fjälltoppar så långt ögat kan nå.

Vi steg upp rätt tidigt, packade återigen snöskotern med två bensindunkar och skulle ta upp gårdagens utflykt till Saxnäs som strandade på ospårade leder och dåligt väder.

På bilden ovan ser Ni vad vi lämnade bakom oss, Marsfjäll som ligger där dom två skoterspåren slutar :-) ( klicka på bilden så den blir större och ni ser den lilla byn Marsfjäll i roten av fjället Rovpentjakke )

Bilden ovan visar var vår resa tog slut i går när det blev så dåligt väder och sikten var så dålig att vi bestämde oss för att vända. Vi hade kommit fram till Kultsjön och Annapia sa då att man normalt skulle se över till Saxnäs...

Tro det eller ej men denna vy är tagit på exakt samma ställe som bilden ovanför nästan ett dygn senare bara. Nu ser man över Kultsjön till Saxnäs och även fjälltopparna i bakrunden, vilken skillnad med bra väder :-)

 

 Det som oroar mig lite är att dom varnade för isarna, Kultsjön är reglerad och det lär vara mycket vatten ovanpå isen så dom sade att vi skulle köra där det redan var kört på isen! Men... det är ju ingen som kört från Marsfjällsleden över till Saxnäs ännu, så vi blir dom första för denna säsong som kör över...

Jag tänkte, om man håller plattan i mattan med en 750 kubiks turbomaskin på ca 145-150 hk, borde det väl skotta undan så pass att även om det är öppet vatten stundvis med isvakar eller flödvatten kunna ta oss över till andra sidan av Kultsjön.

Jeee... I FEEEL GOOOD!!

Det gick att köra över med tummen krampande om gasreglaget :-) men kolla vad mycket vatten, stundvis kändes det som man körde en båt !

Det var lite otäkt när vi passerade några öppna isvakar alldeles intill snöskotern, men med lite vilja och fullfart löser man det mesta!

Nu har vi alltså kört över Kultsjön och är på andra sidan, vid Saxnäsgårdens infart...

 

Så här kommer några bilder runt omkring som vi tog under kanske en 60 minuters tur runt byn...

 

 

 

 

Gissa vad detta är... vinn ett kilo kaffe :-)

 

 

 

 

 

 Porten till Himmelriket! Tagen intill Rickelundagården i Saxnäs, förlåt Ricklundagården ska det ju stå :-)

Kolla skotern som är nere i högra hörnet, han har kört fast på kultsjön i flödarvattnet den stackarn, han satt säkert fast i en 30 minuter eller så...

Vart man än sig vänder så ser man motiv hela tiden, helt ofattbart vackert, som att vara mitt inne i ett vintervykort och snurra runt :-)

 

Nu har solen gått ner och mångubben börjat komma upp bakom horisonten, det är inte mycket sol man ser denna årstiden här uppe i nordpolen...

Kolla in månen man riktigt ser att den ler mot oss och plirar med ögonen :-)

 

Jag tog massor med bilder från Saxnäs och även Saxnäsgården, bensinmacken etc... men tyvärr har vi storm utanför knuten och mitt internet lägger av titt som tätt och det är verkligen dåliga förbindelser med omvärlden just nu, så får visa dom bilderna i morgon eller någon annan dag i stället!

 

Så avslutar dagen med dessa bilder. Innan vi var hemma så hade ovädret dragit in rejält och det var verkligen svårt att hitta hem, men jag sitter här i stugan och njuter av dagen som varit och alla fina bilder jag lyckats fånga här uppe i fjällvärlden, hoppas även ni njuter av någon av dessa?

Ha de bra! mer kommer i morgon...

 

/Ricke och Annapia i fjällvärlden

 

Inlagt 2012-12-27 23:43 | Läst 7102 ggr. | Permalink
Jag är inte mycket för kaffe, men den knottriga grejen i bild åtta liknar lyktstolparna i bild nr. sju :-)
Svar från RickE.nu 2012-12-29 00:28
Ja du är väldigt nära att vinna ett kilo kaffe :-) får skicka en thepåse i stället ;-)
Det är en uppochnervänd lyktstolpe ...

/Ricke
så makalöst vackert det är där ni befinner er -:) tack för du delar med dig av dina fina bilder så en annan kan drömma sig bort när man sitter här med regnet smattrande mot rutan. jag gissar skorstensrök -:)
Svar från RickE.nu 2012-12-29 00:29
Tack för dom fina orden Pia :-) men du hade fel, fel.... det är något helt annat än skorstensrök, kolla svaret ovan!

/Ricke
Vilka otroligt härliga bilder du bjuder oss på. Jag känner igen känslan av att vara mitt inne i ett vykort, med motiv vart man än tittar, tyvärr är det oftast när man har kameran hemma! 4'e bilden från slutet, den med skotern på Kultsjön är hur bra som helst - riktigt bra landskapsbild i sig som lyfter ännu mer iom. skoteråkaren.

Hälsn.
/Simon
Svar från RickE.nu 2012-12-29 00:31
Tack för dina fina ord! och tack för du tog dig tid att plöja dig igenom dom! Jo den är lite annorlunda med skotern som sitter fast i hörnet av bilden.

/Ricke



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar