I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Hopptävling i Malå

Inte ofta jag fotograferar hästar som hoppar inomhus i ett ridhus, men här kommer några bilder på tjejen Debb från Malå som gjorde sin första tävling med hästen Ikaros.

Inte det lättaste att få bra bilder då det är svårt med ljuset och att det är inomhus, man är lite begränsad att stå bara på ena sidan, men tog med min " kompaktkamera", så här är lite bilder...

p.g.a vädret och att vi åkte lite sent, så missade vi tyvärr första svängen som hon visst var den snabbaste hästen runt, men rev två av hindren då.

" klicka på bilden för större "

Här är tjejen Debb som gjorde sin hoppdebut på hästen Ikaros i Malå.

Här sitter hon på hästen Ikaros och gör framhopp? jag har hört talas om framfall, men aldrig framhopp så detta är något helt nytt i min värld, så om du håller på med hästar så är jag totalt helt ny på detta område, så ta gärna hänsyn, haha...

 Första hopptävlingen var 60-70, nu är det andra 90-110 och första hindret här gick bra...

Även det andra gick bra på självaste tävlingen, men då det var framhopp eller framfall eller vad det nu hette, så ville inte Ikaros över detta hinder som även många andra hästar pallnitade för.

 

Här är en av hästarna förutom Ikaros som riktigt pallnitade vid detta hinder, bara tur att inte ryttaren flög av hästen och gjorde sig illa här! Jag har fått lära mig att hästar har två ögon, två hjärnhalvor, men om hästen ser en sak med ena ögat så registrerar den det bara på den sidan genom detta öga, så kommer man från ett annat håll och hästen ser något genom det öga som denne inte sett detta föremål tidigare och hästen uppfattar det som ett hot så kan dom reagera så här.

Snygg stil hon har och borde få "stilpoäng" för titta på hennes fot, hon hoppade hela banan utan att ha fötterna i stigbyglarna ( för visst heter det så? )

 

Gick ju bra med hindren, synd bara att hon red fel på ett ställe och missade tiden, men riktigt duktig tjej må jag säga, samt att Ikaros är ju egentligen ingen hopp häst för han är lite för liten för detta, Mankhöjd: 158 cm  men det syns att Ikaros gillar detta enormt mycket?

 

 

Men hon var superduktig och att hon red utan stigbyglar utan att ge upp :-) här är hon igen efteråt, hon skakade som ett asplöv haha... men överlycklig att klarat sin första hopptävling med Ikaros! kolla in dom tårfyllda ögonen :-)

Även hennes Mamma var riktigt stolt över sin tonåring det syns långa vägar :-)

 

 

Sedan blev det en fika på Café Dungers i Malå med AnnaPia och sonen Casper, och Gomat som Casper gjorde det mesta till, Tack AnnaPia och Casper :-)

 

Sedan blev det att lämna lappland och åka dom 5 milen tillbaka till Norsjö, Casper min son övningskörde men skylten syns kanske inte allt så bra i detta väder :-)

 

/Ricke

 

 

 

Inlagt 2012-12-09 19:31 | Läst 6981 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar