I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Fotografera i minus trettiosexgrader...

 

Tidigt i morse vaknade jag av det plingade till i telefonen, fick ett sms av min granne som bor i samma hyreshus, hon frågade om jag inte ville ut och fota soluppgången? hon vill ju gärna fotografera och lära sig andra inställningar än automatiskt på kameran.

 hum... kände ju att det var lite kallt redan när man ligger där under täcket i sängen, så gick och kollade termometern innan jag ville svara... visade -34 grader...

Gissa vad jag svarade?

( Klicka gärna på bilderna för större )

Det började klia lite på avtryckarfingret, var ju väldigt länge sedan jag fotade naturmotiv faktiskt så jag svarade  -  okey men det blir nog lite kallt, så gäller att klä på sig...

När man fotar motsols brukar jag köra manuellt eller AV läge, kör jag AV läget så brukar jag underexponera rejält mycket, beroende på hur jag vill bilden ska bli i slutändan.

 

En bild på min granne som försöker hitta något motiv i den stränga kylan.

 

Gillar spåret som djuret lämnat från sig i snön, verkar dock drukit en hel del i går kväll om man ska dömma av spåret :-)

 

Nästan samma vinkel som första bilden, men men annan exponering.

 

 

Gillar dom djupfrysta träden...

 

Kyrktuppen verkar frysa på Norsjös Kyrka...

 

 

 

Det är för kallt att fota ute när det är -34 grader, det är då säkert! så blev nog bara en 20 minuter man stod ut att frysa om avtryckarfingret, sedan in i värmen och tina upp, det är  inte så lätt att hitta snygga motiv bara bakom knuten där man bor heller.

 

/ Ricke

 

 

 

 

Inlagt 2012-02-04 13:50 | Läst 4327 ggr. | Permalink
Jisses vad det ser kallt ut! Men också väldigt vackert. Hoppas på lite barmhärtigare temperatur så du kan stanna och fota längre än 20 minuter =)
Det var säkert värt att ta sig ut i den bistra kylan när det var så vackert! Jag gillar speciellt den andra bilden nerifrån. Snyggt med vägen som snirklar sig fram till kyrkan och det röda mitt i det vita mot den fina blå himlen.
Tapani Hoppa.
Hej. Vilka underbara bilder du har tagit där i kylan på morgonkvisten.
KYRKTUPPEN var lite extra att titta på. Den är rätt obetydlig där uppe på toppen av detta tjusiga kyrktorn. Vilka färger- vilka snöbilder som lyser som vadd.
Dessa stora fina snötäckta träd som sträcker sig mot himlen. Rimfrost snyggt som bara fan....Jag förstår att både du och den stackars avtryckarfingret blev liksom vinterbilderna en aning kylslagna. Verkligt fina vinterbilder du har
Underbart vackra bilder!
Mvh Heléne
Det är vackert med vinter och kyla!
//Ewa



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar