I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Vilka härliga och spännande fotouppdrag...

Dom pratar om att det är på gång en ny lågkonjuktur då aktiemarknaden är på nedgång, men det är hur mycket jobb som helst... har jobbat nästan dygnet runt i några veckor nu, så nog finns det jobb alltid!

Här är några av mina fotouppdrag från dom senaste dagarna ...

Fota vindkraftverk för Svevia, har följt just detta bygge i över ett års tid nu, från det dom började bryta vägarna fram till där vindkraftverken skulle byggas, plattformen, bygget och nu är den första sektionen helt klar, sista vindsnurran lyftes på plats... totalt blir det 18 snurror som Svevia monterade upp men det är Skellefteå Kraft som är ägare av dem.

Det är inget lättsamt jobb att montera upp dessa pjäsar direkt, här var mycket Tyskar och jobbade...

en av vingarna som lyfts upp och ska monteras till kroppen där dom andra två vingarna sitter redan...

 

Vådå åka luftballong, när man kan åka kran... Höga höjder... Ett vindkraftverk är ca 70 meter högt även om dom kanske inte ser alltför stora ut på avstånd.

Här är snurran skruvad ihop på marken innan lyftet, det tar massor med timmar att lasta av från lastbilen tills detta moment är klart, observera att det är två gubbar längst uppe där snurran ska skruvas fast! nja dom syns nog inte på bilden ovan, men se bilden nedan ( fick ta fram stora zoomen ju )

Vindsnurran som lyfts upp väger ca 70 ton ! och klumpen den ska skruvas fast på ( där gubbarna nedan väntar på skruva fast vingarna ) väger ca 90 ton!

Snacka om att inte vara höjdrädda :-) men dom säger attman tappar höjdförståndet vid 70-72 meter, så dom kanske inte var så skraja ändå?

( 200 mm zoomen nådde inte riktigt ända fram så jag fick beskära bilden lite )

 

spännande att följa bygget, nackdelen är att det är så väderberoende när jag ska få fram fina bilder, så jag måste invänta soliga dagar och inte så lätt när man bokat in lite jobb... men det gäller att föröka vara lite flexibel.

 

det var även ett tyskt TV-team på plats och filmade monteringen.

 

så tätt sitter bultarna som håller vingarna på snurran ... inte bara en mutter som ska skruvas fast här inte!

Det är ett enormt arbete som ligger bakom ett vindkraftverk, du som är intresserad att se vad som är under ett vindkraftverk kan ju kolla på ett av mina tidigare blogginlägg ( drygt ett år sedan ) klicka på länken : http://www.fotosidan.se/blogs/rickes/minneskortet-gick-sonder-men-lyckades-radda.htm

 

 

snyggt eller inte? det ger ju miljövänlig energi i alla fall!

 

 

Vi fotografer har lite resurser :-) min syster tog denna bild ...

hehe ... kul å skämta lite eller ? :-)

 

Har hunnit med massor av uppdrag på bara en vecka...

 

 

Mäklarhuset Skellefteå behövde nya personalbilder i samband med att dom byter logotype, för annonser och annat, jag har satt upp resestudion så vi tog lite bilder...

 

lite annorlunda bilder än bara rakt upp och ner, men tog även andra också...

 

så här glad blir man när man gör en lyckad affär hos Mäklarhuset ;-)

 

 

 

Har även hunnit med att fota ett dop och reklambilder för Swedbank, Skellefteå kraft, Krux & CO, Zakrisons reklambyrå och några privatpersoner, barn, porträtt m.m.... bara veckan som gick, jag  börjar oftast 08.00 och slutar först 22-01.00 innan bilderna är leveransklara, oftast är det bråttom med leveransen av bilderna, och det gäller att ha snabbt arbetsflöde så man inte kommer efter heller. Jag håller dock på behöva vara lite ledig så man inte bränner ut sig igen, det går fortare än man tror, men man vill ju inte neka jobb heller...

 

 

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2011-08-29 21:17 | Läst 8509 ggr. | Permalink
Kul att det går bra för dig!
Det verkar ju finnas en del uppdrag runt om.
Nu har jag fått några återkommande kunder och det är ju kul
Siktar på¨50 % fotouppdrag nästa år
Fina bilder och både kul och spännande att läsa om vindkraftsbygget. Imponerande storlek och vikt.... Tack för trevlig läsning! /Peter-L



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar