I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Varje bild har sin historia...

Även om det är uppdragsfoto som bilderna nedan, så minns jag när och hur jag tog dem. Det är ganska kul, för jag kan se en bild i en tidning/broschyr, och minnas detaljer runt omkring när man tog den bilden bara genom att se på bilden...

Barnfotograferingar i och utanför studion

Bilderna nedan är några barn/ungdomar som jag fotograferat i och utanför studion under fjolåret 2008, barn är ganska roliga att fotografera, svåra att styra så det blir en del spontana bilder även i studion...

 

Den här killen ville inte bli fotograferad, fick många hyfsat bra bilder trots det, men det var enklare och ta dom bilderna ute i stället i studion, sedan tycker jag det blir mer naturliga bilder ute i det fria. Bara det går att fotografera ute just den dagen så är det att föredra tycker jag. Men att rekomdendera är att sätta på en ordentlig zoom och inte vara så nära.

 

Det blåste rejält ute i höstas när vi tog dessa bilder ;)

Objketiv 70-200L och bländare 2.8

 

Stockholm, Drottningsholmsparken kan rekomendera detta ställe varmt för fotouppdrag, finns massor av bra ställen där i parken att få bra bilder, både med och utan vatten som finns massor utav.

Även här och bilden nedan från Drottningholm

Kör ofta med studioblixt ute i det fria, annars får man inte det ljuset jag vill ha på bilderna.

 

 

Gillar ögonen ...

 

 

Brandman eller brandpojke är nog rätta ordet.

Inte alltid lätt att få dom glada när det är främmade miljö och dom får en kamera i nyllet, sedan är det en tokig gubbe som försöker göra sig rolig också...

 

 

Provade den stora fläkten som blåser stormvindar :)

Ibland vill dom ha svartvita eller sepia, men 85% av beställningarna jag har är nog färgbilder.

 

 

 

Den mest populära bakrundsfärgen som dom flesta väljer är denna gråfärg, den på tjejerna ovan är samma gråfärg fast med annat ljus på den, så det går att variera lite beroende på ljuset.

 

 

 

Den går faktiskt att köra med den lilla HD´n, elstart och 4-växlad, stelben men går nog 70-90 km i timmen, vi provkörde den bara sedan dess har den varit rekvisita, för det var ändamålet med denna hoj. Det är snart dax att hitta lite nya rekvisita för kan bli lite tjatigt med samma hela tiden, även om många föräldrar vill ha samma rekvisita på barnen när de fotograferar syskonen som deras syskon haft tidigare.

 

 

 

 

 

 

 

Det finns ju några tusen bilder på barn bara som jag fotograferade sommaren 2008, men hur många det finns sedan jag började med uppdragsfotograferingar 2003 vet jag inte, men det är nog ett 20-talet hårddiskar proppade med sådana hära bilder... skulle vara kul om man hade gott om tid och sitta och kolla igenom dem alla, men man får väl göra det om en 25 år då man blir pensionär eller så? Fast man vet ju inte om dom gamla hårddiskarna fungerar då?

Ha en bra dag!

 

med vänligare hälsningar

Ricke

 

 

 

 

 

Inlagt 2009-01-27 12:56 | Läst 14579 ggr. | Permalink
Det här var en imponerande samling bli-glad bilder. :)
Förstår att du måste bli mycket anlitad. Vilka bilder !

Mvh
Janne
Underbara bilder framförallt blev jag glad av dom pga glädjen i ansiktena.
Otroligt fina bilder! Tycker bl a att du har så fint ljus på utomhusporträtten. Du använder studioblixt, säger du. Någon speciell uppsättning du rekommenderar?
mvh Louis
Vilka härliga bilder på ungar!! Såå imponerad jag blir!
Dessa är verkligen alla så vackra och du har verkligen fångat deras personligheter! Inget uttryckt är det andra likt och dessutom med härliga färgskalor som piggar upp!

//Mvh Anna
Underbara porträttbilder du visar upp.
Gillar de som är tagna ute mest.Nog för att du har ett otroligt vackert ljus i dem.Vad har du för blixtar med dig ut i det fria?
Mvh
Maria
Håller med alla andra, superfina bilder på de små liven :o)
Kan Du inte göra någon av våra bröllopsbilder i sepia?
Tror det skulle bli jättevackert... ;o)
Kram Milla
Så jäkla bra. Vilka fantastiska bilder Ricke.
Studioljus ute i det fria är du en riktig fena på.
Läckert.
/Daniel
Oj!
Tack för alla kommentarerna!
Ni som är intresserade att se "backstage" vilken utrustning jag använder kolla här: http://www.fotosidan.se/blogs/rickes/20945.htm#comments

Mvh Ricke



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar