I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Jag ska bli en duktig byggare, köpte mig en proffshammare idag!

Det är inte vilken hammare som helst jag köpte mig, nej det var en riktig hammare som känns gedigen och försäljaren sa att det var det värsta man kunde tänka sig på marknaden just nu, så nu kommer jag att bygga och det kommer att bli riktigt snygga och bra jobb...

Är det någon som känner igen sig?

Jag har fått återbud på bröllop p.g.a att någon släkting har fått en ny kamera i julklapp. "Den kameran tar så bra bilder att han kommer att få ta våra bröllopsbilder i stället" ( visst tar dom bra bilder tekniskt sett, men tror ju inte kameran ljussätter och komponerar bilden själv? måste ju vara en människa bakom som gör det eller ? )

- Ja, vad säger man? Lycka till och hoppas att det inte är någon nybörjare utan denne har fotograferat tidigare, så att han kan med kameran och dess inställningar så kan det ju bli bra med lite tur?

Visst finns det supermånga duktiga nybörjare och amatörer, helt klart, jag klankar inte ner på någon utan bara hur folk ibland tänker, för det blir ju inte bara bra bilder för att man har en bra kamera? man måste ju ha lite förutsättningar för att lyckas eller vad tror du?

 

Nu byter jag ämne...

 

Originalbilden är här http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/1582603.htm?set=mp ( har bara tagit bort en skateboard, bilden är gjord i studion med svart bakrund, rökmaskin och några blixtar, d.v.s inte i ps)

 

 

Oj vad less jag är på allt skit som kommer in i sensorn

I kväll eller i natt för dom flesta har jag säkert rengjort min sensor i min Canon 1ds huset i timmar, jag blir så fruktansvärt less på att rengöra och få bort allt, har köpt det mesta i rengöringsgrejor för detta men tycker det är jättesvårt att få bort det ändå? Kameran har inbyggd rengöring men jag måste ändå rengöra för hand i bland.

Det är så jobbigt att sitta och fixa bort alla prickarna som är störande i photoshop i datorn efteråt, så jag föredrar att ha ett superrengjort kamerahus och få så lite efterjobb som möjligt i datorn.

- Hur rengör ni?  och vad använder ni för grejor? Hur fungerar det?  Kan Ni rekomendera något bra?

I går fotograferade jag produktbilder för en broschyr, hittade en som kunde ställa upp som modell på en bild, det är ju alltid roligare med lite ansikten för att liva upp bilden eller hur?

- Nyckelfärdiga lösningar för kontoret!

Nej! nu måste gå och sova nu, är en jobbig dag i morgon också...

Ha en bra dag!

 

 

Inlagt 2009-01-23 01:25 | Läst 8278 ggr. | Permalink
Det är väl bra med fina hammare, så länge man träffar rätt.

Skit i kameran får man oavsett vad det står på den - jag tycker ändå det är lättare nu än när man behövde tvätta negativ ...
Svar från RickE.nu 2009-01-23 08:45
Precis, men jag tror ju inte att jag träffar så mycket bättre med hammaren även om den ska vara mycket bättre modell. Visst är det lättare med dagen kameror, men dagens kameror tar riktigt bra bilder rent tekniskt sett. däremot så komponerar och ljussätter en kamera, utan det får den som står bakom den göra.

Mvh Ricke
Jag blir också less på all skit som kommer in på min sensor men i mitt fall handlar det om att jag behöver bli en bättre fotograf och inte smuts. :)

Fina bilder för övrigt.
/mattias
Svar från RickE.nu 2009-01-23 08:48
Tack!
haha, jo det kommer in mycket sådant skit i min med :) kollade in dina bilder och du har ju många riktigt fina bilder.

Mvh Ricke
Hej Ricke! Om du får några bra tips om rengöring så snälla snälla tala om mig!!!
Är också så fruktansvärt less på alla damkorn!!!
Mvh Marie



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar