I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Träffade en riktigt god vän ikväll...

Det var min första lediga lördag på riktigt länge idag, jag hade planerat att åka ut och prova mitt 500mm objektiv på några fåglar. Tyvärr så var det inte så bra väder jag hoppat på så det blev inte av, men hoppas att det blir bättre väder imorgon söndag?

Jag träffade en riktigt god vän ikväll!

Jimmy Stenberg "tecknar´n" är en riktigt god vän till mig, jag lärde känna honom när han var anställd i mitt företag under tiden 1998-2001. Han är nog den mest ärligaste och en av dom trevligaste jag känner på denna planet. Jag har även många roliga minnen tillsammans med denna man, ett exempel var när vi bilade ner till Malmö ( typ 160 mil enkel väg  ) för att träffa Hemmets journals ansvariga för korsord, Jimmy tecknade illustrationer till deras korsord. vi skulle få sova över i hennes lägenhet och Jimmy hade skrivit upp på en lapp var hon bodde trodde jag.

 Året var 2003 och det var jag som körde, när vi närmade oss Malmö så frågade jag om hon bodde i centrala Malmö eller i utkanten? - Tja nog tro i hon bo i e hus i utkanten av Malmö sa han på den bredaste dialekt som någon kan tänka sig ( ja, han pratar alltid så, mycket värre än jag själv som har svårt att förstå vad han säger ibland och då är jag född här uppe i norr. ) Jag blev lite småstressad och undrade om han överhuvudtaget visste var hon bodde? Då säger Jimmy: Ja, men kör runt en stund i Malmö så kanske i kom ihåg va gatu´n haijte. Han menar att vi ska köra runt i Malmö för att han kanske skulle komma på vad gatan som hon bodde på heter.

När vi kört runt i en timme i staden malmö så inser vi båda två att det är en aningen större stad än den vi själva kommer ifrån, Jimmy bor i en by som heter Raggsjö med ett 20-talet hushåll och jag bor i Norsjö ca 2,5mil från Jimmy med ca 4900 innevånare. Jag blir mer och mer stressad och lite småförbannad för att han inte tagit reda på mer fakta om var hon bor, så jag frågar han en gång till om han inte skrivit ner adressen på en lapp eller om han har hennes telefonnummer? - Nja svarar han, in´t ha i hennes adress men kör runt en stun till så kanske i minns vå vägen haijte.

Och vid ett rödlyse så håller jag på att deppa ihop helt, klockan hade passerat 21.00 och jag börjar tro att det blir till att sova i den lilla bilen, vi körde en Honda Civic. Men rätt som det var så tittar Jimmy upp när vi står vid det där rödlyset och ser en skylt Amiralsgatan, Ja i tro he hajte Amiralsgatan sa han. Jag blev naturligtvis mycket gladare och sökte reda på någonstans att parkera, men Amiralsgatan är ju en ganska lång gata, så frågan är ju om vi ändå skulle hitta igen henne och får sova inomhus till natten? Jag undrar med Jimmy om han kanske pratat med kvinnan i hans mobiltelefon någon gång och köra uteslutningsmetoden eller ringa typ någon nummerupplysninge eller något så? Nu visste han ju bara hennes förnamn så vi kollade igenom mobilen och lyckades hitta rätt nummer.

Vi ringde upp henne och hon bodde inte så långt ifrån där vi parkerat, hon bodde dock inte på Amiralsgatan men en gata i anslutning till den, så Jimmy hade hört den gatan i beskrivningen hon fått av henne. Nåväl vi körde runt och kom fram till ett stort gammalt hyreshus där hon stod ute och väntade på oss. Problemet var nu att det inte fanns någon parkering och alla parkerade ju ute på gatan, vi såg dock en liten öppning mellan två bilar men det skulle vara omöjligt att parkera där då det var för trångt. Vi körde fram bilen och stannade av den mitt på vägen intill öppningen mellan de två bilarna, sedan klev vi ut och tog i var sin framskärm på bilen, vi drog in framsidan och sedan gjorde vi likadant med bakskärmarna på bilen och till slut ade vi lyckats dra in den förhand mellan bilarna och gjorde en riktigt snygg parkering, när vi tittade upp stod kvinnan och gapade... parkerar ni alltid bilar så i Norrland undrade hon och vi kunde inte annat än skratta.

Det som är kul med Jimmy är att han är lika lugn i alla situtationer, har ni sett reklamen Norrlands Guld? - så är Jimmy, helt cool och vill gärna vara för sig själv en stund, själv så stressar man upp sig men inte han inte.

Bilden är tagit med en kompaktkamera där av kvalitén och med lite oskärpa i ansiktet men vad gör det, det är ju en dokumentär bild på en Jimmy " tecknar´n

När vi träffas, så brukar vi som oftast ta fram papper och penna och sitta där vid köksbordet och teckna, dricka en eller några koppar kaffe samt surra om allt mellan himmel och jord.

Det är både avkopplande och härligt att teckna, jag hittar ett inre lugn på något vis? Fast Jimmy är ju klart mycket bättre på att teckna än jag, men jag tycker det är lika skoj ändå...

 

Jimmys ena teckning, inget speciellt blev det idag utan pennan bara åkte runt på papperet i sin egen fantasi, det verkar vara en man men en orm runt huvudet.

Sedan blev det en fantasigubbe med cowboyshatt...

själv ritade jag denna ;) en snubbe som hade enorma överarmar.

 

 

Det var skoj att träffa min vän, synd bara att man inte tar sig mer tid att umgås med vänner och bekanta, men det kanske kommer en tid när man blir äldre och får mer tid över?

 

Ha en bra helg!

 

 

Mvh Ricke

Inlagt 2009-01-18 01:03 | Läst 8675 ggr. | Permalink
hahaha en underbar berättelse ju! sitter här o ler stort! parkerar så i norrland! ja ni e allt lite underliga där uppe må jag säga, men helsköna ändå!
natti natti! Pia
Svar från RickE.nu 2009-01-18 10:15
Tack Pia!
- Jo vi är lite underliga ;)
Ha en trevlig söndag.

Mvh Ricke
Han var riktigt duktig på att teckna. Grymt duktig är nog rätta ordet.
/Lena
Svar från RickE.nu 2009-01-18 10:18
Jo, han är grym, kolla mer av vilken typ av teckningar han gör här: http://www.geocities.com/ritjimmy

han är svag för troll och åt det hållet.

Mvh Ricke
Störtskön berättelse :o)
Önskar jag var som Din polare... ;o)
Kram Milla
Svar från RickE.nu 2009-01-18 10:20
Tack Camilla!
Ha en skön söndag...

Mvh Ricke
Kul berättelse - men du ta tiden att träffa dina vänner nu Jag ÄR gammal men int har jag non tid/bert



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar