I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Interiört och minus 30 grader kallt...

Vilken dag!

Termometern pekade på nästan -30 grader i morse och jag måste medge att det är verkligen kallt även för en norrlänning som jag ;) När jag skulle starta bilen ( MB vito diesel ) så gick det trögt som attan även om den suttit i motorvärmaren, men den startade ganska på direkten, men man lider med bilen då allting går så segt.

Man måste ha handskar annars fryser fingrarna fast i ratten, växllådan är seg när det är sååå kallt, man får verkligen jobba för att lyckas trycka in en växel i -30 grader.

Jag hade lite fotouppdrag ute hos en slutkund där uppdragsgivaren ville att jag fotograferade interiört.  Som tur var så fick jag låna en strömkabel till bilen där jag fotograferade idag så bilen startade och tog mig hem igen...

Här kommer lite av dagens bilder som jag fotograferade för nordens största trapptillverkare, några av dessa bilder kommer att hamna i en broschyr...

( jag har fotograferat trappor för dom sedan 2003, så man har sett dom flesta trapporna i norden )

 

Det är svårt med vitbalansen då det är så många olika ljuskällor och med olika färgtemeraturer, ni ser det blåa ljuset som kommer från dagsljus via ett fönster.

Oftast är det väldigt trångt i trapphusen så även här, men det ser betydligt större på bild ut än vad det är i verkligheten tack vare ganska extrema vidvinklar.

Uppifrån. Jag försöker hitta alla möjliga viklar samt att jag tar en del detaljbilder...

 

Försöker titta på linjer...

 

 

 

 

 

Tror Ni jag missade någon vinkel/bild?

Kommentera gärna bilderna om ni tycker de fungerar?

 

Mvh Ricke

 

EDIT

visar en bild på de små blixtarna jag avänder vid trappfotograferingen :

här ser ni en av blixtarna på bild, dom är små på 100w och tar inte så mycket plats för ofa är det dåligt om utrymme och oftast behöver jag belysa mer än den befintliga ljuset som finns på plats.

 

Inlagt 2009-01-15 18:49 | Läst 8420 ggr. | Permalink
Underifrån??? ;)

Underbara trappor, en sån vill jag ha :D

Fina foton oxå för den delen :D

//Åsa
Svar från RickE.nu 2009-01-15 19:24
Ja, tusan åxå.. underifrån, jag brukar normalt ta några från den vinkeln också, men glömde det totalt idag. Måste bero på att hjärnan var så kall och frusen att den inte fungerade som den skulle p.g.a kylan ;)

Jag kan maila adressen där du beställer dem, om du skriver att du sett bilder som Ricke tagit så kanske du får rabatt :)

Mvh Ricke
Klart dom fungerar.
Jag tycker du har en fantastisk känsla i bilderna Ricke. Det har jag sagt förr, och jag säger det igen. De har mycket mustiga färger i sig, men utan att "sticka" åt något håll. Rent och snyggt med andra ord.
/Daniel
Svar från RickE.nu 2009-01-15 19:24
Tack Daniel, du är för snäll !

Mvh Ricke
Håller med Daniel! Vilken vidvinkel har du använt?
/Mattias
Svar från RickE.nu 2009-01-15 20:18
Tack!
16mm 2.8L vidvinkel på en fullformatare 1ds MK3 ( motsvarar 10mm på en typ 20D,30D,40D,50D ) på detaljbilderna så kör jag här en 50mm 1.8

Jag har även ljussatt med två stycken 100watt små studioblixtar med paraply, vissa av bilderna är med blixt och en del med lång exponeringstid på stativ och trådutlösare, men då belyser jag med inställningsljuset till blixtarna

Mvh Ricke
Verkligen jättefina bilder Ricke! :o)
Kram Milla
Svar från RickE.nu 2009-01-15 20:25
Tack Camilla !

Kram Ricke
Genom trappan? Fina bilder med fina och lagom mättade färger. Var stolt över bilderna, kunden kan inte vara annat än nöjd!



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar