I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Home make ower in compact-living II

I tidigare blogginlägg berättade jag om att vi fixade in nytt laminatgolv i dotterns nya lägenhet som hon ska bo i när hon studerar, Golvet skulle se ut som ett antikt Ek golv, tycker själv att det blev ett lyft för hela lägenheten, eller vad tror Ni?

Här har jag även lagt in i det lilla köket, tycker mysfaktorn steg med 100% mot tidigare golvet.

Sedan vi lagt in golvet åkte vi och köpte lite möbler, håller på montera ihop en liten byrå som hon kan rymma lite kläder i när det bara finns en förråd/garderob som man går in i, så är det brist på lådor och förvaring för kläder.

Vi köpte även en färdig Lofsäng 140x200, ett snyggt bord och en ny bäddsoffa som hon har under sängen och kan sitta och se Tv i, samt om någon kompis hälsar på så finns det utrrymme att sova över.

Fin bäddsoffa som vi hittade på Jysk för endast 2000 kr! långbäddad som är 190 x120cm när den är utbäddad, tycker det var ett riktigt fynd.

Sedan hittade vi ju möbler som passade bra ihop om Ni ser benen på bordet passar mot loftsängens ben, samt barstolarna vid klaffbordet ser likadant ut som bordet och att båda bordsskivorna är likadana, så det blev verkligen ett lyft med alla möblerna tycker vi.

Så blev det när man kommer in i hallen, hon får ha en gammal liten tjock TV på byrån tills jag hinner med att montera upp den platta TV´n på väggen, så kan hon ha DVD spelaren på byrån och en lampa där i stället.

Så blir det, bäddsoffa under den 140cm breda loftsängen, jag funderade på att plocka bort ett ben och staget för att takmontera det staget i stället? men hon vill prova så här först få se om hon tycker att benet känns ivägen?

Bra att hon inte är så lång för hon springer fritt under loftsängen som är ca 170cm från golvet, takhöjden i lägenheten är hela 270cm så det är bra om plats även där uppe i sängen även om det kanske inte ser så ut på bilden.

En lampa ska monteras upp ovanför klaffbordet så kan hon även använda det som skrivbord och databord när hon har en bärbar dator och givetvis som matbord.

Nu håller det snart på vara klart, lite gardiner och en massa småfix så kommer hon säkert att trivas som fisken i vattnet, det skulle även jag göra i detta compact-living home.

 

Ha en bra dag!

 

Mvh Ricke

 

 

 

 

 

Inlagt 2009-01-06 14:06 | Läst 10769 ggr. | Permalink
Ser oerhört mysigt ut! Även jag skulle kunna tänka mig en sån liten härlig mysig lägenhet! ska jag ha när alla ungar har flyttat hemifrån *S*
Härliga bilder. Det verkar ju vara jätte mysigt.
Hon kommer säkert att trivas där. Hon har allt hon behöver.

/Annika
så mysigt...längtar tills en själv har råd med nåt eget...
/E.T
Fint blev det



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar