I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Golv, foto och shop ...

Min dotter går gymnasium i Skellefteå, hon går första terminen och har pendlat 16 mil per dag och ville flytta in i en lägenhet i stället för att pendla och som pappa så måste man ju ta sitt ansvar och hjälpa henne...

 

Home make ower compact-living

Vi fick tag i en liten första lya på ca 20-22 kvm med egen toalett, dusch och ett minikök, samt att det låg verkligen centralt till, för tittar man ut genom fönstret så ser man möjligheternas torg ( hum, ja det kallas så ) Det är då lite som pappa lovat fixa innan skolan börjar om efter jullovet, nytt golv, lite färg, nya och begagnade möbler, hon ska ju ändå bo här i nästan tre år så man vill ju att hon ska trivas så bra som möjligt.

Renoveringsdax, här kommer man in i hallen i den lilla lägenheten.

Toa och dusch till vänster och köket till höger

Vi köpte nytt klickgolv som vi ska lägga in nu, ska se lite gammalt ut i stil med den övriga lägenheten.

Inte så stort kök, men det duger som studentlägenhet.

Nu börjar vi få till klämmen på hur man lägger in golvet...

Blir det bra?

 

Såja, äntligen klar med det stora rummet, nu är det bara köket kvar  ( pust )

Det är nära till Skellefteå centrum, jag tog denna bilden genom fönstret...  Tagen med  50 mm på fullcensorkamera 5D, så man ser toget bättre än så med ögat...

Ja, vilket slit med golvet, vi han inte med att göra allt klart i går, så vi ska åka dit och jobba med lägenheten hela morgondagen också, det ska in en loftsäng som är 140cm bred, takhöjden är hela 270cm så tanken är att det ska bli ett vardagsrum under sängen för att få ut så mycket som möjligt av den lilla lägenheten, tror det kan bli bra? hänga sängen i taket för att slippa ha sängbenet  ute på golvet? någon som har erfarenhet av detta tro?

Typ lite som detta: http://www.compact-living.com/loftsang1.asp sedan ska det en soffa på 2 meter och ett soffbord under sängen, det kommer att sitta en platt tv på väggen mitt emot så kan hon se tv både från sängen och soffan samt att det sparar plats mot en tjock tv.

Hum, lite orolig är man alltid som förälder, vågar man tro att hon klarar sig tro? Men man minns ju själv när man var 16 år, känns ju inte alls så länge sedan ;) och när man själv var 16 år tyckte man ju att man var vuxen, men det gör jag inte som förälder idag ;) barn kommer alltid att vara ens barn även om de blir vuxna en dag...

Inte nog med detta, man ska ju leva också, då det är större helger som denna är det alltid en massa extra fotojobb med "återvändare" som firar jul uppe i Norr men bor i södra Sverige, så ledig är man ju aldrig...

 

En av bilderna från dagens fotojobb, sedan har jag hunnit göra en enklare webbshop som jag gärna skulle behöa lite respons på ( jag har tänkt ordna en bättre när jag får mer tid över, om jag nu någonsin får tid över?)

 

Kolla gärna in på www.ricke.nu/shop och ge mig lite respons på vad som kan förbättras på sidan eller vad som kan saknas i produkter...  ( om Ni orkar bara ) är dock tacksam för tips och ideér...

 

Ha en trevlig helg!

 

Mvh Ricke

Inlagt 2009-01-04 19:21 | Läst 14777 ggr. | Permalink
Fasen Ricke, du är då aldrig ledig.
Men snyggt blev det med nya golvet.
/Daniel
Svar från RickE.nu 2009-01-04 20:32
Tack Daniel!
Jag får väl snart lägga in mig på "torken" för arbetsnarkomaner, jobbigast är att man inte är riktigt fräsch då man är sjuk stup i kvarten.

Mvh Ricke
hmmm vad jag såg så var det tösen som fick slita såg inte en enda bild med ricke som jobbade *S* haha men jättesnyggt blev det måste ja säga.
Och du ska inte vara orolig ! de klarar sig , jag hade en son som *flyttande* hemifrån och gick på skola i annan ort... och det gick superbra ...så tummen upp bara!! ska kolla din nya sida senare men det ser bra ut tycker jag så här en snabbtitt.
Svar från RickE.nu 2009-01-04 20:37
hahaha... Jag var ju tvungen att säga till henne att posera när jag skulle ta bilden, och det skulle ju se ut som hon gjorde något också ;) ( nä skämt å sido så hjälpte hon mig mycket när vi la in golvet )
Jo jag tror säkert att det går bra, men man är alltid orolig för sina barn, tror som pappa att man oroar sig mer för sina döttrar?

Tack! uppskattar om du mailar synpunkter på shopen ;)

Mvh Ricke
Hej Ricke!
För det första, Din dotter kan skartta sig lycklig som har en sådan pappa som Dig!!!
Jag skulle göra allt för att ha en sådan far :o)
För det andra, men vilken fin och mysig lägenhet!!!
Där kommer Elina att trivas jättebra :o)
Jag bodde faktiskt i en etta på 25 kvm när jag var 19 år och hade loftsäng.
Det var kanon och jag hade också soffa under sängen ;o)
Ägde dock ingen platt tv på den tiden (inte nu heller för den delen)... :o(
Angående Din hemsida så har jag som vanligt synpunkter ;o) Hahaha...
(Kan maila dem sedan).
Men den ser verkligen jättetrevlig ut! :o)
Ha det gott!
Kram Milla
Svar från RickE.nu 2009-01-04 20:46
haha... tror kanske att hon skrattar åt mig som pappa ;) Jag har jobbat mycket när barnen var små, så jag har fortfarande "dåligt samvete" för dessa år som är förlorade, så jag försöker ställa upp så mycket jag kan när dom vill ha min hjälp.

Hon får ta våran gamla platta Tv, så hon får ju ingen ny, och dom kostar ju inte speciellt mycket nu för tiden mot vad den kostade för fyra år sedan

Ok coolt hade du en 140 cm bred loftsäng du med då eller? Du får mer än gärna maila snpunkter på shopen, tacksam för all hjälp!

Kram Ricke
Vilken pappa du är!!! Å vilket snyggt golv!!! Det blir kanon det där:))

Har egen erfarenhet av loftsäng som jag byggde själv. Den var 180 bred, två 90 sängar! Har skrivit på din mail om hur jag gjorde:))

Mvh Marie
Svar från RickE.nu 2009-01-04 21:29
Tack :))

Coolt 180cm loftsäng, måste gensat kolla mailat hur du gjorde!

Tack!

Mvh Ricke



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar