I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Sensorsmuts, studio och vinterbilder...

Denna dagen började inte så bra men slutade desto bättre!

Jag och mina ungdomar var och tittade på nattsmatchen ( en vollybollturnering som pågick till 04.30 i morse ) så det blev sent innan man somnade, sedan hade jag ställt väckaren på 09.00 för jag skulle hinna byta ut några bakrunder i studion innan jag skulle börja fotografera kl.11.00.

Jag har aluminiumrör inuti pappbakrunderna för dom inte ska hänga sig och bli böjda och därmed inte så snygga att ha som bakrunder, jag har sex fasta bakrunder och ett 10-20 talet lösa i förrådet, jag fick kapa ett aluminiumrör för att få det att stämma lite och det tog tid, sedan så hade jag upptäckt att det fanns ett litet litet bås på sensorn på min relativt nya 1ds mkIII som jag tänkte avlägsna med mitt sensorengöringskitt som jag köpt för dyra pengar till mitt numera andrahus 5D, till 5D:n så fick man ju stå och rengöra inför varje studiofotografering om jag bytt objektiv på kameran, men på min nya 1ds mkIII så har den ju inbyggd sensorrengöring som fungerat mycket bra och jag har verkligen sparat många sköna timmars rengöring med denna kameran ska jag säga, men just idag första gången jag provade göra manuell rengöring så blev det totalt misslyckat, det stannade kvar mer skit på sensorn än det var innan jag började rengöra för jag kollade ju aldrig att jag lyckats plocka bort allt skit :( så det kommer att bli några timmar extra photoshoppande för att få bort dammet på bilderna...

Se så hemskt ! snacka om jobb att plocka bort dessa, ser nästan ut som lilla fotomodellen ser dammet ;)

Här har jag lyckats redigera bort dem på en annan bild, men det är ju ett 50-70-talet bilder så jag vet inte om jag orkar sitta och pilla med detta utan kunderna får redigerade bilder som dom väljer ut i stället.

När jag fotograferat klart i studion så ringde mina barn eller rättare sagt undomar och ville vi skulle ut och köra lite skoter då det var så härligt väder ute, det var verkligen avkopplande och fick lite sköna vinterbilder på köpet också...

Jag har kört med samma kamera i studion och utomhus, men på utomhusbilderna syns inte dammet lika bra som i studion som tur är...

Min dotter 16år på den äldre bortre av dom två äldre snöskotrarna, hon tog skoterkortet i våras så hon tycker det är roligt att köra egen maskin, min son sitter på den främre skotern.

Vi körde först till en backe där min fru var och jobbade ( hon jobbar med flyktingungdommar och de var och åkte i en backe )

Här är min fru med lektakterna, hon verkar lite halvskraj då det gick ganska fort!

Porträttbild av en av grabbarna på frugans jobb, han provade åka skoter för första gången i sitt liv och tyckte det var skoj.

Sedan körde vi vidare mina barn och jag för att söka upp något lämpligt ställe att fika ute i det fria...

 

Japp vi hittade det och tog fram våra krossade kexchoklad som vi smulade i oss och njöt av utsikten...

 

Vänster om där vi satt och fikade...

Där borta ser man våran skidbacke ( slalombacken )

Nu blir det två jobbiga dagar som jag knappt kommer att hinna se dagsjuset, men snart på onsdag är det lite mindre jobb och då ska jag ut och njuta med skotern eller skidorna för friskluften gör en glad!

 

Gott Nytt år !

Mvh Ricke

 

 

 

Inlagt 2008-12-28 22:08 | Läst 6663 ggr. | Permalink
Underbara vinterbilder du fångat med din kamera ..
uff ja det där med sensordamm , smuts det är inget kul alls....låt kunden välja bilder först och fixa till dom sen det gjorde jag alltid, när jag hade sånna bilder.... sparar en massa tid och ork.

Gott nytt år på dig med!!
kramix pia
Det ser så fridfullt och härligt ut där uppe i norr :o)
Jag tror jag flyttar dit, bort från all stress och ångest i Stockholm!

GOTT NYTT ÅR! :o)

Kram Milla



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar