I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Liten men tuff!

 

Jag fotograferade en RIKTIG HÅRDING idag !

- Jag minns när jag var liten och hade en T-shirts där det stod liten men tuff! den var jag faktiskt riktigt stolt över.

Hårdare attityd

Dagens kids har dock en tuffare attityd än vad jag och våran generation hade, bara ett exempel: Förr när vi var små brukade vi spela typ hockey på vägen hemma i villakvarteren där man växte upp, vi hade ett typ hemmabyggt hockeymål som vi ställde ut på vägen och lirade lite hockey, men direkt man hörde att det kom en bil så plockade vi bort målet från vägen och alla flyttade på sig så att bilen skulle komma sig förbi, vi hade helt enkelt respekt för både bilar och den äldre generationen.

Dagens ungar ( då menar jag ju inte alla ) är tuffare och har inte samma respekt vare sig för bilar eller den äldre generationen på samma sätt som vi. En dag när jag kom körande just i ett sådant villakvarter så spelade de hockey precis som vi gjorde på min tid, man fick ju lite nostalgi när man såg det, men när jag kom fram till målet så var jag tvungen att stanna bilen, inte flyttade de på sig inte, jag signalerade, men inte... jag tryckte på knappen och körde ner rutan... hallå där sa jag... - Jag han inte säga mer förrän en av de unga framtida hockeyhjältarna ropade " flytt på dig gubbjävel, ser du inte att vi spelar hockey! , du kan köra en annan väg!...  hum respekt!

Jag blev helt stum! och snäll som jag av naturen är så kunde jag ju bara inte bli arg på dessa kids, utan lade snällt in backen och körde en annan väg därifrån, detta är ju något år sedan men finns fortfarande kvar färskt i mitt minne.

Tiderna förändras, helt klart!

Oj, gruvar mig hur jag ska hinna fixa alla korten man lovat innan julen, är ju som alla vet inte mer än typ 3 veckor kvar knappt och tiden springer ju iväg fortare än man kan tro!

 

Ha en bra dag!

 

ps killen på bilden har inget med texten att göra. ds

 

/Ricke

Inlagt 2008-12-03 02:03 | Läst 7023 ggr. | Permalink
Rikigtk coola bilder på denna tuffing! Han kommer nog bli ett blivande modellämne med sådana skådespelartalanger;-)

Ja tyvärr har man upplevt exakt samma som du pratar om.
Jag bor i ett sånt område och där märks det så väl var dessa barn får sin attityd från.
För självklart har dom lärt sig detta beteende och tro mig, man häpnar över hur vuxna kan bete sig så omoget och barnsligt!
Det sparkas på bilar om någon kört för nära deras ben på den minimala väg vi alla bor på (prata och diskutera vet man inte vad det är - än mindre flytta sig en bit längre in)... det sätt upp koner på den enda väg som lede mot husen och bilar kör över i protest - krig och pajkasting startas. Det rings till poliser och man störtar in till varandra och mer eller mindre mordhotar....och när man vet allt detta om vissa i området (OBS enbart vissa - alla beter sig självklart inte på detta vis) så bleknar plötsligt de där små uppkäftiga som förtvivlat söker bekräftelse de inte fått det håll dom borde...
Men är det rätt? Nej! Attityd och otroligheter från vem det än må vara är aldrig rätt. För min egen del har jag ju mer överseende med en yngre - de har itne levt ett liv, inte lärt sig rätt från fel och kan inte lastas som en vuxen på långa vägar.
Så vad fan skall man göra.....?
Tja, man kanske nog som i mitt fall i mitt område ta reda på vems unge det är och gå hem och diskutera regler medderas föräldrar och fråga om de är medvetna vilka risker deras unge utsätter sig för genom att stå kvar mitt i gatan?
(Frågan är om deras föräldrar ens skulle lyssna och förstå eller om dom tillhör sparkgänget)

Mvh Anna
Tack för din kommentar Anna!

- Ja, men jag tror det är svårt att förändra deras attityder genom att prata med föräldrarna tyvärr, har dåliga erfarenheter av det själv, då oftast föräldern tar parti för sitt barn.

Mvh Ricke
Tycker Du skulle kört över dem (inget att spara på)!
Kram Milla

Ps. Killen på bilden är lik han i "Ensam hemma" ;o) Ds.
Svar från RickE.nu 2008-12-03 10:34
Hej!

Men nu var du ju lite väl hård Camilla, du har ju hårdaste attityden av dem alla ;)

- Tyckte väl jag sett killen förr, han är ju lik den killen har du sant i.

Mvh Ricke
Coola bilder! Nästa gång river du i åt ungarna det är bara nyttigt! Jag tål inte föräldrar som är så insnöad att dom tror sina egna barn är änglar och alldrig gör något hyss.. Jag blir bara glad om andra vuxna hjälper till att hålla ungarna i styr när man inte är på plats själv.

Uppskattar att du kommit igång med din blogg igen!
´
Mvh Adde
Mycket möjligt, men jag menar det verkligen!
Kram Milla



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar