I Huvudet på en bildskapare

F o t o & L i v e t

Testbilder med nya Canon G10 14,7 Megapixel

Ingen vetenskaplig test utan jag har ägt den i snart en vecka och hunnit testa den lite mera nu bara, jag köpte den bara för att slippa dra med mig ryggsäcken med mina två andra hus för jämnan,  jag var lite tveksam till en början, men här har Ni MINA ord och värderingar om denna lilla superkompakt...

Så ser den ut, liten och smidig här med den trådlösa fjärrstyrningen till studioblixtarna fastmonterad.

Uppifrån, notera ratten för ISO lägena, sitter extremt bra till och de fungerar riktigt bra, men jag som är bortskämd med både 5d och 1ds MKIII vill nog inte rekomendera högre ISO än 400 om man inte vill ha brusiga bilder, i nödfall tycker jag det fungerar att köra ISO 800 men JAG tycker det blir för brusigt för min smak.

Härlig 3" skärm och bilden visas stående eller liggande beroende på hur du håller kameran, kameran har ansiktsigenkännande så man ska på focus rätt i stället för focusera på bakrunden.

 

Jag är JÄKLIGT IMPAD hur bra den lilla skiten fungerade i studion, provade några bilder med superbra resultat, klart godkänt...

 

Porträttbild fotograferad enbart jpeg och bilden är bara krymt ner, skulle jag fotograferat i RAW så kan man "kräma" ur bilden 25% mer gissar jag ;)

Helbild observera att bilden är helt orörd originalbild direkt från kameran.

Produktbilder lämpar den sig alldeles utmärkt till...

 

Inomhusbilder fungerar perfa även utan blixt, men rekomenderar max ISO 400, den har dock inbyggd stabilisator så man kan ta riktigt bra inomhusbilder med ISO 400.

 

Praktiskt med liten smidig kamera, man kan ta bilder överallt utan folk tittar på en som när man bär omkring system kamerorna.

 

Nattbilder ( bilden ovan är beskuren och rättad upp för cykeln lutade kraftigt )

Fungerade helt pefa, lång exponeringstid klarar den bara ner till 15 sekunder, men det räcker riktigt långt faktiskt. Här hde jag ställt kameran på en pakethållare bak på en cykel, men rekomenderar ett bra stadigt stativ. Enda nackdelen med lång expneringstid är att det tar ett bra tag innan bilden är klar att visas efteråt men köper man en sådan här kamera så har man mer tid än man köper en 1ds MKIII för 14 x mer i pris än vad denna kostar! Denna kostar bara ca 5000 kr, men den är värd detta pris helt klart!

 

Utomhus på dagtid fungerar den helt klart perfa!

 

Så vad är denna kamera bäst på?

* Utomhusbilder dagtid

* Studiobilder kanonbra!

* Macro Superb 1cm närgäns

Fördelar:

Liten smidig ( i mitt tycke ) enkel, bra bilder för pengarna, stabilt chassi, många funktioner även helt manuellt läge så den går ypperligt att köra i studion, bra batteritid, snabb laddare, Bra kvalité när man filmar med den i 640x480.Bra autofocus, ameran skickar först ut en grön focuspunkt som kameran snabbt får fäste på och detta fungerar mycket bra!

Nakdelar

Brusiga bilder vid ISO 800 och 1600, långsam zoom.

 

Slutsats:

Det är ju ingen kamera som bröllopsfotografen ska köpa direkt, men som kompliment till den stora tunga utrustningen eller vill man ha en bra familjekamera så är denna utmärkt. Jag är själv riktigt nöjd med denna, för hur ofta har man inte missat en bild p.g.a man inte haft med sig kameran för man orkar helt enkelt inte alltid ta den stora klumpen med sig, eller så är man rädd att någon ska sno den...

Vill någon se fullstora 14,7 MEGAPIXELS originalbilderna så maila mig bara på info@ricke.nu så kan jag maila dem.

 

 

Mvh Ricke

Inlagt 2008-10-29 21:14 | Läst 13471 ggr. | Permalink
Mycket bra recension!
Jag tackar...
Morgan
Jag instämmer i det mesta du säger. Bra recension. Skall bli kul att läsa vad Foto, Kamera&Bild och övriga proffstyckare skriver.
/curt
En superkamera! Jag började min (hittills korta) fotografiska resa med en G9:a och den hade det mesta. Har nu sålt den men är sugen på att skaffa en kompakt framöver, och då ligger G10:an nära till hands! Nu med bättre vidvinkel!
Kul att läsa! du är så duktig så! :)

Du är dock nu utmanad i min blogg om du törs! ;)

http://leiford.blogg.se
Tevligt test du gjort Ricke.
Hade jag inte köpt en Nikon P5100 i somras kanske denna skulle varit alternativet istället.
/Daniel
Hej! är det lång fördröjning innan bilden tas från det att man tryckt ner avtryckaren?
mvh kalle



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar